Socialinės iniciatyvos „MTG futbolas taikai“ starte - buvęs rinktinės kapitonas A. Skarbalius

Trečiadienį Nacionalinėje

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 29, 2013, 6:05 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:58 AM

Šiemet į tris dienas truksiantį turnyrą „MTG futbolas taikai“ susirinko apie 200 vaikų iš visos Lietuvos.

Turnyras prasidėjo visų dalyvaujančių vaikų komandų paradu, o jį atidarė buvęs Lietuvos futbolo rinktinės kapitonas, o dabar Danijos klubo „Brondby“ vyr. treneris ir „MTG futbolas taikai“ ambasadorius Aurelijus Skarbalius.

„Labai džiaugiuosi, kad per visus darbus pavyko rasti laiko, atvykti į Lietuvą ir skirti dėmesio šiems vaikams. Galiu pasakyti, kad niekada nėra per vėlu: aš pats nežaidžiau jokiose jaunimo rinktinėse, o sužibėjau tik būdamas 17-18 metų. Yra daugybė pavyzdžių visame pasaulyje, kad tie, kurie nepasiduoda, daug ir tikslingai dirba, gali pasiekti savo tikslus. Net jei nepavyktų pasiekti aukštumų futbole, nuoširdus darbas niekuomet nenueina perniek. Futbolas leidžia suskurti didelį socialinį „ratą“, kuris tau tikrai padės gyvenime. Nes futbolas turi tą universalią kalbą, leidžiančią, nepaisant rasių, kontinentų, religijų, amžiaus skirtumų ir lyčių, suprasti vienam kitą“, - teigė Aurelijus Skarbalius.

Turnyras „MTG futbolas taikai“ finišuos Tarptautinės vaikų gynimo dienos išvakarėse - gegužės 31 dieną. Per tris renginio dienas vaikai ne tik žais futbolą, bet ir žiūrės filmus kino teatre, rungsis viktorinose, lankysis Kauno zoologijos sode.

Šiemet „MTG futbolas taikai“ renginiuose vaikus futbolo paslapčių mokys ir FIFA atstovai. Taip siekiama skatinti vaikų socialinį užimtumą, integruoti globotinius į įvairią laisvalaikio veiklą, ugdyti palankumą sportui ir skatinti bendravimą su bendraminčiais. Paskutinę turnyro dieną prieš prasidedant finalinėms varžyboms vaikams koncertuos pernai metų „Chorų karų“ nugalėtojas Kauno Božolė choras.

Kaip ir pernai, viena vaikų globos namų auklėtinių komanda šiemet vėl iškovos teisę atstovauti Lietuvai finaliniame turnyre Norvegijoje. Tarptautinis turnyras „MTG futbolas taikai“ vyks Osle tuo metu, kai bus paskelbtas Nobelio taikos premijos laureatas. Globos namų auklėtiniai iš Lietuvos šią istorinę akimirką turės galimybę apsilankyti interaktyviojoje Tolerancijos mokykloje Nobelio taikos centre. Pernai tarptautiniame turnyre „MTG futbolas taikai“ dalyvavę Alytaus vaikų globos namų auklėtiniai įveikė visus varžovus ir į Lietuvą parvežė nugalėtojų taurę.

Šiemet tradiciniu tapusiame „MTG futbolas taikai“ turnyre jėgas vėl suvienijo prieš aštuonerius metus startavęs LFF projektas „Pažink pasaulį futbolo aikštėje“ ir 2010 metais debiutavęs turnyras „MTG Futbolas taikai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.