M. Kalonas: „Turime futbolininkų, kurie pakeis negalinčius žaisti“

Į Lietuvos futbolo rinktinę sugrįžęs Mindaugas Kalonas jau ruošiasi būsimai atrankos į pasaulio čempionatą kovai su Graikijos komanda. Aukščiausioje Azerbaidžano lygoje su „Revan“ komanda vietą išsaugojęs 29-erių saugas rungtynėse su Slovakija padėjo Darvydui Šernui įmušti įvartį, tačiau dabar turės komunikuoti su kitu puolėju.

M. Kalonas įsitikinęs, kad Lietuvos rinktinė yra pajėgi kovoti su graikais, net ir neturėdama svarbių futbolininkų.<br>LFF archyvo nuotrauka
M. Kalonas įsitikinęs, kad Lietuvos rinktinė yra pajėgi kovoti su graikais, net ir neturėdama svarbių futbolininkų.<br>LFF archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jun 4, 2013, 12:07 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:35 PM

Dėl geltonų kortelių D. Šernas žaisti birželio septintosios dienos mače negalės, todėl jo vietą greičiausiai užims Deivydas Matulevičius.

„Jis Rumunijoje muša įvarčius, yra geros formos, - apie puolėją kalbėjo M. Kalonas. - Nemanau, kad turėsime sunkumų dėl įvarčių mušimo.“

Rinktinės treneris Csaba Laszlo negalės verstis ir vartininkų Žydrūno Karčemarsko bei Giedriaus Arlauskio paslaugomis – abu futbolininkai yra traumuoti. Dėl geltonų kortelių mačą praleis ir vienas ryškiausių rinktinės žaidėjų – Deividas Šemberas. Tačiau į ekipą sugrįžta Marius Stankevičius, kuris turėtų pasirodyti startinėje sudėtyje.

„Turime žaidėjų, kurie galės pakeisti tuos, kurių nebus“, - optimistiškai nusiteikęs kalbėjo M. Kalonas.

- Sezonas jau baigėsi, prasidėjo treniruotės su Lietuvos komanda. Esate pasiruošęs? - lrytas.lt paklausė M. Kalono.

- Jaučiuosi tikrai gerai. Ruošiuosi rinktinei ir esu visiškai pasirengęs rungtyniauti.

- Nors rinktinėje nebus svarbių futbolininkų, treneris kalba tik apie tris taškus. Ar tai realu?

- Į rinktinę kviečiami futbolininkai siekia įrodyti, kad jie to verti. Visi žaidėjai būna gero lygio, todėl manau, kad turėtume rimtai kovoti ir be žaidėjų, kurių nebus.

- Rungtynėse su Slovakija sukūrėte progą, kuri virto įvarčiu. Tačiau su graikais jums žaisti neteko. Ką žinote apie šią ekipą?

- Esu matęs labai daug Graikijos rinktinės rungtynių. Rinktinė yra gerai sukomplektuota, turi techniškų futbolininkų. Aiškiai matosi gynybiniai veiksmai. Žaisti bus labai sunku, tačiau mes būsime namuose, mus palaikys savi sirgaliai. Turime išsaugoti šansą užimti antrąją vietą.

- Cs. Laszlo akcentavo, kad reikės neleisti graikams lengvai organizuoti žaidimo saugų grandyje. Tai reiškia, kad turėsite nemažai darbo – juk reikės varžovus spausti.

- Varžovai tikrai stengsis kontroliuoti kamuolį ir įžaidinėti. Mes pradėsime savo žaidimą nuo gynybos ir mėginsime juos prigauti kontratakomis. Tačiau visko gali būti. Tik rungtynių dieną sužinosime, kokį stilių pasirinks graikai.

- Šiose rungtynėse nebus D. Šembero. Jam dažnai tenka atraminio saugo vaidmuo. Tačiau šis futbolininkas yra vienas tvirčiausių saugų grandies žaidėjų. Ar dabar nekris daugiau atsakomybės jums?

- Tikrai trūks Deivido. Tačiau esu įsitikinęs, kad jį pakeis tinkamas žaidėjas. Manau, kad dabar komandai motyvacijos tikrai netrūksta. Pats esu geros formos. Sužaidžiau ne vieną gerą mačą, todėl stengsiuosi iš visų jėgų ir čia pasirodyti gerai.

- Puolime nebus D. Šerno, kuris Slovakijoje realizavo jūsų sukurtą progą. Nebuvo pakviestas T. Danilevičius. Ar puolime turime gilią problemą?

- Dabar turime Deivydą Matulevičių, kuris mušta įvarčius Rumunijoje. Jis yra geros formos. Gerai žaidžia ir Edgaras Česnauskis. Tikrai turime futbolininkų, kurie gali pakeisti tuos, kurių nebus. Nemanau, kad mes turėsime problemų, kalbant apie įvarčių mušimą.

- Ar nebuvo keista, kad esant tokiai situacijai T. Danilevičius nesulaukė kvietimo?

- Sunku pasakyti. Toks jau trenerio sprendimas. Cs. Laszlo turbūt mato komandą be jo, todėl taip ir nutarė. Žinoma, Tomas tikrai nepamaišytų mūsų rinktinei.

- Ž. Karčemarsko bei Giedriaus Arlauskio traumos suteikė šansą Emilijui Zubui. Šis Lenkijoje tapo tikra žvaigžde. Kaip manote, ar pavyks jam susidoroti su emocijomis?

- Tai jam bus labai svarbus pasirodymas. Tikiuosi, kad tai bus Emilijaus diena ir jis sužais puikiai. Jis demonstruoja aukštus rezultatus. Dabar reikia, kad tą žaidimą klube perkeltų ir į rinktinę. Nemanau, kad žaisdami turėtume abejoti vartininko gebėjimais. Nors jis dar gerai nepažįstamas, tačiau yra patikimas.

- Cs. Laszlo yra teigęs, kad Lietuvos rinktinės pranašumas – dirbtinė danga, nes graikai žaidžia ant natūralios vejos. Sutinkate?

- „Revan“ komandoje žaidžiame ir treniruojamės ant dirbtinės dangos. Tačiau tenka rungtyniauti ir ant natūralios.

Dėl pranašumo – pasakyti sunku. Žinoma, jeigu žaidėjai yra nepratę prie tokios aikštės, tai reikia daugiau nei vienos treniruotės, nes prisiderinti – sunku. Galbūt ir yra šioks toks mūsų pliusas. Tačiau norėdami pasiekti rezultatą, turime patys žaisti, nes dangos faktorius ne tiek daug jau ir lemia.

Rungtynės vyks birželio 7 dieną 21 val. 45 min.

Atrankos į 2014 metų pasaulio čempionatą G grupės lentelė (Vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškai)

1. Bosnija ir Hercegovina 5 4 1 13

2. Graikija 5 3 1 1 10

3. Slovakija 5 2 2 1 8

4. Lietuva 5 1 2 2 5

5. Latvija 5 1 1 3 4

6. Lichtenšteinas 5 0 1 4 1

Lietuvos rinktinės rungtynės atrankoje į pasaulio čempionatą

2012 m. rugsėjo 7 d. Lietuva - Slovakija 1:1.

2012 m. rugsėjo 11 d. Graikija – Lietuva 2:0

2012 m. spalio 12 d. Lichtenšteinas – Lietuva 0:2

2012 m. spalio 16 d. Bosnija ir Hercegovina – Lietuva 3:0

2013 m. kovo 22 d. Slovakija – Lietuva 1:1

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje