Cs. Laszlo tikslas - nugalėti graikus ir išmokti lietuviškai

„Labas vakaras. Po truputi mokausi lietuviškai“, - lietuviškai pasisveikinęs spaudos konferenciją pradėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo, kuris nuo pirmadienio Lietuvos rinktinę ruošia svarbiai pasaulio čempionato atrankos kovai su Graikijos nacionaline komanda.

Cs. Laszlo.<br>M. Kulbis
Cs. Laszlo.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Jun 6, 2013, 9:35 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:38 PM

Kad Csaba Laszlo ne tik pasisveikintų, o ir bendrautų su žurnalistais lietuvių kalba, turi pasistengti nacionalinė komanda. 

Pergalė prieš graikus būtų didelė paspirtis treneriui griebti lietuvių kalbos žodyną ir intensyviai mokytis kalbos. 

Šiek tiek anksčiau per vieną spaudos konferenciją Cs. Laszlo pažadėjo, kad jei Lietuva pasaulio čempionato atrankos grupėje užimtų antrą vietą, vengras intensyviai mokytųsi lietuviškai.   

Rinktinės lyderis Marius Stankevičus nepamiršo trenerio pažado ir per ketvirtadienio spaudos konferenciją prieš artėjančias rungtynes su graikais.

„Mes pasistengsime, kad treneris kitą kartą čia sugrįžęs kalbėtų lietuviškai“, - kalbėjo M. Stankevičius. 

Taktika skirsis nuo mačo Pirėjuje

Pats Cs. Laszlo optimistiškai nusiteikęs prieš mačą su antrą vietą G grupėje užimančia Graikijos rinktine ir tikisi kitokio rezultato, nei praėjusių metų rugsėjo mėnesį vykusioje pirmojoje abiejų ekipų dvikovoje. 

„Penktadienį bandysime žaisti atviresnį futbolą. Žvelgiant į varžovų sąrašą, kuriuose klubuose jie rungtyniauja, pamatysite, kad mūsų laukia patyrę žaidėjai, kurie atstovauja stipriems Italijos, Škotijos klubams.

Tačiau futbolas žaidžiamas 90 minučių, neturime susitelkti ties konkrečiais žaidėjais, dėmesį skirsime visai ekipai“, - į klausimą, kurie Graikijos rinktinės žaidėjai gali pridaryti daugiausia bėdų, atsakė Cs. Laszlo. 

„Mūsų rinktinėje vyrauja gera nuotaika, aš tikiu savo žaidėjais“, - kalbėjo treneris.

Strategas atkreipė dėmesį į tai, kad mačui vadovaus teisėjas iš Portugalijos Olegario Benquerenca, o graikus treniruoja portugalas Fernando Santosas. „Tai labai keistas sprendimas, negaliu jo suprasti.  

„Kalbant apie mūsų taktiką, žaisti vienu ar dviem puolėjais nėra taip svarbu, esmė, kad futbolininkai žaistų kaip komanda, atiduotų visas jėgas.

Neturime daug pasirinkimo ant atsarginių suolelio. Galbūt žaisime dviem puolėjais“, - sakė Cs. Laszlo.

Be varžybų ritmo, tačiau degančia širdimi

Lietuvos rinktinės ir Romos „Lazio“ ekipos gynėjas Marius Stankevičius kalbėjo apie gerą atmosferą komandoje ir ryžtingai nusiteikusius rinktinės žaidėjus.

Treniruotės metu ne kartą ilgametis rinktinės žaidėjas skatindavo komandą šūkiais dar labiau pasistengti, įdėti dar daugiau jėgų dėl penktadienio palankaus rezultato.  

„Jaučiuosi gerai, žaidžiau ne vienerias rungtynes sezone. Galbūt neturėjau įtempto varžybų ritmo, tačiau tai man nepakenks žaidžiant, jei mane treneris įtrauks į sudėtį. Tik bendromis pastangomis galima kažką nuveikti. 

Susirenkant į rinktinę kelios dienos iki varžybų, sunku iškart atrasti žaidimo ryšius.

Tačiau visos rinktinės su tuo susiduria, tai trumpas laikas, per kurį treneris turi sustyguoti žaidimą. Mūsų kolektyvas yra tikrai šaunus, pasirengęs atiduoti visas jėgas ir pasiekti teigiamą rezultatą. Tokį, kuris leistų kitoje spaudos konferencijoje treneriui kalbėti lietuviškai", - teigė M. Stankevičius.  

Anot jo, dirbtinė aikštės danga nesuteiks nė vienai ekipai pranašumo ir komandų laukia vienodos sąlygos.

„Maloniausia žaisti yra ten, kur mus labiausiai palaiko. Netolimoje praeityje sirgaliai mielai rinkosi į rungtynes. Tikiu, kad ir penktadienį sulauksime palaikymo iš mūsų gerbėjų. 

Smagu tai, kad dabar galime rinktis, kur žaisti - Kaune, Vilniuje, ar Marijampolėje. Reikia tuo džiaugtis. Galėtų atsirasti daugiau stadionų kituose miestuose, kuriuose galėtume apsilankyti ir populiarinti šį sportą", - spaudos konferencijoje kalbėjo M. Stankevičius. 

Rungtynės vyks birželio 7 dieną 21 val. 45 min.

Atrankos į 2014 metų pasaulio čempionatą G grupės lentelė (Vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškai)

1. Bosnija ir Hercegovina 5 4 1 13

2. Graikija 5 3 1 1 10

3. Slovakija 5 2 2 1 8

4. Lietuva 5 1 2 2 5

5. Latvija 5 1 1 3 4

6. Lichtenšteinas 5 0 1 4 1

Lietuvos rinktinės rungtynės atrankoje į pasaulio čempionatą

2012 m. rugsėjo 7 d. Lietuva - Slovakija 1:1.

2012 m. rugsėjo 11 d. Graikija – Lietuva 2:0

2012 m. spalio 12 d. Lichtenšteinas – Lietuva 0:2

2012 m. spalio 16 d. Bosnija ir Hercegovina – Lietuva 3:0

2013 m. kovo 22 d. Slovakija – Lietuva 1:1

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.