Graikijos rinktinė atskrido į Lietuvą

Ketvirtadienį po vidurdienio į Vilnių iš Atėnų atskrido Graikijos futbolo rinktinė, kuri penktadienį vakare pasaulio čempionato atrankos turnyre susitiks su Lietuvos nacionaline komanda.

Graikijos rinktinė atvyko į Lietuvą.<br>D. Umbrasas
Graikijos rinktinė atvyko į Lietuvą.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2013, 1:41 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:08 PM

Rinktinės sudėtį sudaro 21-as žaidėjas, iš jų 15-a atstovauja užsienio klubams. Daugiausiai – 5 - žaidžia Italijos klubuose.

Iš AS „Roma“ klubo, kuriam priklauso ir Lietuvos U-19 rinktinės vartininkas Tomas Švedkauskas, pakviesti gynėjas Vassilis Torosidis ir Panagiotis Tachtsidis.

Vienas graikų gynybos ramsčių Sokratis Papastathopoulos neseniai paliko Brėmeno „Werder“ ekipą ir persikėlė į Čempionų lygos finalininkę Dortmundo „Borussia“. Iš namuose rungtyniaujančių žaidėjų keturi priklauso Pirėjo „Olympiacos“ ekipai, du – Salonikų PAOK.

Komandai vis dar atstovauja ir du 2004 metų Europos čempionai – saugai Kostas Katsouranis (102 rungtynės rinktinėje) bei Giorgos Karagounis (124).

Vienas labiausiai patyrusių žaidėjų, puolėjas Theofanis Gekas dar prieš kelionę į Lietuvą portalui sport-fm.gr teigė, kad komandos tikslas – tik pergalė.

„Mes norime trijų taškų ir nieko daugiau, neatsižvelgiat į kitas aplinkybes. Atrankos cikle liko penkerios rungtynės ir visose norime iškovoti pergales, nesižvalgant kaip sekasi bosniams.“

Pirėjo „Olympiacos” klube rungtyniaujantis Kostas Manolas teigė, kad mačas su Lietuva yra labai svarbus. „Nepaisant tam tikrų nuostolių esame pasiruošę kovai ir norime namo grįžti su trimis taškais. Žinome, kad teks žaisti ant dirbtinės vejos, mums tai neįprasta, tačiau tai ne kliūtis siekiant pergalės.“

Graikijos rinktinei dėl traumų ar kitų priežaščių negalės padėti Vokietijoje žaidžiantys gynėjai Kyriakos Papadopoulos ir Stelios Malezas bei Avraamas Papadopoulos iš Pirėjo „Olympiacos“, o taip pat saugas Nikos Spyropoulos (Veronos „Chievo“, Italija).

Graikijos rinktinės sudėtis rungtynėms su Lietuva:

Vartininkai: Orestis Kamezis (Atėnų „Panathinaikos“), Michalis Sifakis („Charleroi“ SC, Belgija);

Gynėjai: Vassilis Torosidis (AS „Roma“, Italija), Loukas Vyntra („Levante“, Ispanija), Sokratis Papastathopoulos (Dortmundo „Borussia“, Vokietija), Kostas Manolas (Pirėjo „Olympiacos“), Giorgos Tzavellas (AS „Monaco“, Prancūzija), Jose Holebas (Pirėjo „Olympiacos“);

Saugai: Alexandros Tziolis (Nikosijos APOEL, Kipras), Giannis Maniatis (Pirėjo „Olympiacos“), Kostas Katsouranis (Salonikų PAOK), Giorgos Karagounis (Londono „Fulham“), Kostas Fortounis (1. FC „Kaiserslautern“, Vokietija), Panagiotis Tachtsidis (AS „Roma“, Italija), Sotiris Ninis („Parma“ FC, Italija), Panagiotis Kone („Bologna“ FC, Italija), Lazaros Christodoulopoulos („Bologna“ FC, Italija);

Puolėjai: Dimitris Salpingidis (Salonikų PAOK), Giorgos Samaras (Glazgo „Celtic“, Škotija), Kostas Mitroglou (Pirėjo „Olympiacos“), Theofanis Gekas (Akchisaro „Belediyespor“, Turkija).

Lietuvos ir Graikijos rinktinės žais birželio 7 d. nuo 21 val. 45 min. Lietuvos futbolo federacijos stadione Vilniuje. Bilietus į rungtynes platina „Bilietai.lt“.

Atrankos į 2014 metų pasaulio čempionatą G grupės lentelė (Vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškai)

1. Bosnija ir Hercegovina 5 4 1 13

2. Graikija 5 3 1 1 10

3. Slovakija 5 2 2 1 8

4. Lietuva 5 1 2 2 5

5. Latvija 5 1 1 3 4

6. Lichtenšteinas 5 0 1 4 1

Lietuvos rinktinės rungtynės atrankoje į pasaulio čempionatą

2012 m. rugsėjo 7 d. Lietuva - Slovakija 1:1.

2012 m. rugsėjo 11 d. Graikija – Lietuva 2:0

2012 m. spalio 12 d. Lichtenšteinas – Lietuva 0:2

2012 m. spalio 16 d. Bosnija ir Hercegovina – Lietuva 3:0

2013 m. kovo 22 d. Slovakija – Lietuva 1:1

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.