E. Zubas: „Tikiuosi nenuvilti Ž. Karčemarsko“

Lenkijoje apie jo žaidimą trimitavo žiniasklaida, pagyrimus žarstė ir Anglijos „Premier“ lygos klubo „Liverpool“ skautai, o sezoną vainikavo geriausio Lenkijos čempionato vartininko titulas. Dabar jis sugrįžta į Lietuvą, kur net neabejojama, gins birželio 7 dienos rungtynėse nacionalinės komandos garbę mūšyje su Graikijos rinktine. Tai – Emilijus Zubas. Tiesa, sensacija tapęs 22-ejų vartų sargas išlieka kuklus ir savo pasirodymų nesureikšmina.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jun 7, 2013, 11:40 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:22 PM

„Tikrai netapau kažkokia žvaigžde. Tiesiog mūsų komanda pradėjo demonstruoti gerą žaidimą. Iškart išaugo susidomėjimas visa komanda, o ne tik manimi, - teigė Belchatovo GKS ekipos vartus ginantis E. Zubas. - Dėl dėmesio ir pagyrimų įtampa slėgti tikrai nepradėjo.“

„Kol kas nežinau, ar liksiu komandoje. Sunku kalbėti, nes Lenkijos klubui esu išnuomotas iki birželio 30 dienos, - teigė E. Zubas. - Bet vargu, ar čia turėsiu sugrįžti.“

E. Zubas teigė, kad konkrečių pasiūlymų kol kas nesulaukė, tačiau neslepia, jog susidomėjimas yra.

„Dar anksti kalbėti. Jeigu nieko nepavyks – grįšiu į Latviją“, - teigė buvęs Panevėžio „Ekrano“ vartų sargas, kuris priklauso Rygos „Daugavos“ komandai, treniruojamai Virginijaus Liubšio.

- Duris į pagrindinio vartininko poziciją jums atvėrė Žydrūno Karčemarsko ir Giedriaus Arlauskio traumos bei puikus jūsų pasirodymas Lenkijoje. Ar esate pasirengęs ginti nacionalinės komandos vartus? - lrytas.lt paklausė E. Zubo.

- Žinoma. Jeigu treneris pasitikės ir paskirs mane pagrindiniu vartininku, tai būsiu pasirengęs šimtu procentų ir atiduosiu visas jėgas. Tačiau dar turiu nukonkuruoti du kolegas (Armantą Vitkauską („Žalgiris“) ir Paulių Grybauską („Skonto“). - Red.).

- Kalbate apie konkurenciją, tačiau Lietuvoje mažai kas abejoja dėl jūsų paskyrimo pirmuoju vartininku.

- Pažiūrėsime. Nenoriu kalbėti kol dar nėra paskelbtas sprendimas.

- Lietuvoje atgarsiai iš Lenkijos sukėlė nemažą ažiotažą. Nebijote, kad čia jus visi pasitiks su dideliais lūkesčiais? Juk visi norės, kad atlaikytumėte bet kurį smūgį.

- Reikės nenuvilti visų lietuvių, kurie tikisi mano gero žaidimo. Tikiuosi, kad nenuvilsiu ir Ž. Karčemarsko, kurį galiu pakeisti. Žinoma, jeigu treneris mane pasirinks.

Tačiau niekas nėra apdraustas nuo klaidų, praleistų įvarčių ir pralaimėjimų.

- Tvirčiau jaučiatės žaisdamas ant linijos ar išbėgdamas?

- Tiesą pasakius net nežinau. Galbūt šiek tiek tvirčiau jaučiuosi ant linijos, tačiau išbėgant situacija irgi nėra prasta. Ko gero žaidžiu ir ten, ir ten apylygiai.

- Komandoje nebus Deivido Šembero, Darvydo Šerno. Šie žaidėjai – labai svarbūs, tačiau treneris vis tiek kalba apie tris taškus. Ar tai realus siekis?

- Futbolas – toks sportas, kur kartais laimi ir silpnesnės komandos. Savaime aišku, kad dvikovos favoritai – graikai, tačiau žaisime savo stadione. Į aikštę tikrai neisime iš anksto pralaimėję rungtynių. Stosime į kovą ir pažiūrėsime, kuo viskas baigsis.

- Cs. Laszlo teigė, kad vienas rinktinės pranašumų – dirbtinė aikštės danga. Sutinkate su treneriu?

Seniai žaidžiau ant dirbtinės aikštės. Jau daugiau nei pusę metų nerungtyniavau ant jos. Lenkijoje visos yra natūralios. Reikės laiko priprasti prie mūsiškės, nes dirbtinė aikštė – specifinė. Man maloniau žaisti ant natūralios aikštės, tačiau tai nebus didelis faktorius. Tai nebus pliusas nei mums, nei graikams. Abejoms rinktinėms sąlygos – vienodos.

Rungtynės vyks birželio 7 dieną 21 val. 45 min.

Atrankos į 2014 metų pasaulio čempionatą G grupės lentelė (Vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškai)

1. Bosnija ir Hercegovina 5 4 1 13

2. Graikija 5 3 1 1 10

3. Slovakija 5 2 2 1 8

4. Lietuva 5 1 2 2 5

5. Latvija 5 1 1 3 4

6. Lichtenšteinas 5 0 1 4 1

Lietuvos rinktinės rungtynės atrankoje į pasaulio čempionatą

2012 m. rugsėjo 7 d. Lietuva - Slovakija 1:1.

2012 m. rugsėjo 11 d. Graikija – Lietuva 2:0

2012 m. spalio 12 d. Lichtenšteinas – Lietuva 0:2

2012 m. spalio 16 d. Bosnija ir Hercegovina – Lietuva 3:0

2013 m. kovo 22 d. Slovakija – Lietuva 1:1

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.