Sekmadienį - draugiškos „Ekrano” rungtynės su lietuviškuoju „Daugavos“ klubu (video)

Šį sekmadienį į Panevėžį sugrįš būrys gerai pažįstamų buvusių ekraniečių. Rygos „Daugavai“ atstovaujantys Mantas Savėnas, Dominykas Galkevičius, Linas Klimavičius ir treneris Virginijus Liubšys šįkart bus priešingose barikadų pusėse.

„Ekranas“ ruošiasi sekmadienio mačui.<br>fkekranas.lt
„Ekranas“ ruošiasi sekmadienio mačui.<br>fkekranas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 7, 2013, 8:08 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:56 PM

Po trumpos pertraukos čempionate ir atostogų savaitės penktadienį ekraniečiai jau rinkosi į pirmąją treniruotę ir pradėjo pasiruošimą artėjančioms kovoms. Tačiau po atostogų sugrįžo ne visi. Arnas Ribokas, Dovydas Norvilas, Rytis Pilotas ir Edvinas Girdvainis šiuo metu atstovauja Lietuvos U-21 rinktinei, o puolėjas Artūras Rimkevičius dalyvauja užsienio klubo peržiūroje.

Pertraukos čempionate metu ekraniečiai ne vien ilsėsis. Komanda jau sekmadienį sužais draugiškas rungtynes su Rygos „Daugava“. Varžovų komandoje - gausu ekrano gerbėjams žinomų pavardžių, mat latvių klubo gretose dabar žaidžia buvę ekraniečiai Mantas Savėnas, Dominykas Galkevičius, Linas Klimavičius, o vienuolikę treniruoja gerai pažįstamas strategas Virginijus Liubšys.

„Daugava“ Latvijos čempionate šiuo metu užima pirmą vietą. Draugiškas komandų susitikimas įvyks sekmadienį, 19-ą valandą „Aukštaitijos“ stadione. Kadangi stadione vyksta rekonstrukcija, ir į pagrindines tribūnas žiūrovai įleidžiami nebus, įėjimas į stadioną kainuos 5 litus.

„Ekrano“ komandoje – ir daugiau naujienų. Į Panevėžį atvyko ir ekipos peržiūroje dalyvauja su futbolininkai iš Serbijos. Puolėjas Dejanas Djeničius ir vidurio saugas Marko Vučetičius. Šiuo metu žaidėjai treniruojasi kartu su ekipa ir sekmadienį, draugiškose rungtynėse su Rygos „Daugava“ pasirodys aikštėje.

26 metų Dejanas Djeničius pastaruosius tris sezonus žaidė savo šalyje, aukščiausios lygos FC „Jagodina“ ekipos sudėtyje. Puolėjas šioje komandoje sužaidė 63 mačus ir įmušė 10 įvarčių. Prieš dvi savaites finišavusiame šalies čempionate „Jagodina“ užėmė 4-ąją vietą ir laimėjo šalies taurę.

Futbolininkas per savo karjerą yra rungtyniavęs ir užsienio klubuose Olandijoje, Azerbaidžane, Makedonijoje, Slovėnijoje bei Lenkijoje. Dar vienas serbas klubo peržiūroje - Marko Vučetič. Tai 26-erių metų vidurio saugas, kuris nuo 2011-ųjų metų rungtyniavo Makedonijos aukščiausiosios lygos „Bregalnica Štip“ klube.

Šį mėnesį pasibaigusiame čempionate serbo atstovaujama ekipa užėmė 6-ąją vietą, o M.Vučetič abu šioje komandoje praleistus sezonus buvo tvirtas startinės sudėties žaidėjas, per 59 rungtynes įmušęs 6 įvarčius.

Beje, prieš persikeldamas į Makedoniją, saugas dvejus metus žaidė „Indjija“ klube, kuriame rungtyniavo kartu su buvusiu ekraniečiu Marko Andjelkovičiumi. Su šia komanda serbas per dvejus metus iškopė į aukščiausiąją Serbijos lygą ir per 38 rungtynes pelnė 5 įvarčius.

Taip pat į „Ekrano“ rikiuotę grįžta ir Giedrius Tomkevičius, kuriam buvo plyšęs raumuo, Donatas Petrauskas, išsigydęs raumens patempimą ir Vitalijus Kavaliauskas, sveikstantis po atliktos žandikaulio operacijos.

Po draugiško susitikimo su „Daugavos“ klubu ekraniečiai turės dar savaitę laiko pasiruošti šalies čempionato rungtynėms. Birželio 15-ą dieną, 14-ą valandą „Aukštaitijos“ stadione panevėžiečiai susikaus su svečiais iš Šiaulių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.