Jauno vartininko E. Zubo debiutas rinktinėje Ž. Karčemarsko nenuvylė

Atrankos į pasaulio čempionatą rungtynėse su Graikija Lietuvos rinktinės vartus saugojo ne patyręs Žydrūnas Karčemarskas, o jaunas ir perspektyvus Emilijus Zubas. Prieš debiutą rinktinėje Belchatovo GKS komandos vartų sargas nerimavo, kad gali nuvilti ekipos senbuvį, tačiau nepaisant praleisto įvarčio 31 metų Ž. Karčemarskas gyrė jaunąjį kolegą.

E. Zubo debiutas Lietuvos rinktinėje.<br>M. Kulbis
E. Zubo debiutas Lietuvos rinktinėje.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jun 8, 2013, 10:58 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:12 PM

„Tikrai nenuvylė! Užtikrintai sužaidė, padarė viską, ką galėjo.

Gaila, kad anksti prasileidome įvartį, o šiaip atrodėme gerai. Komanda stengėsi. Graikai kažko ypatingo nepadarė, gerai gynėsi, o mūsų rinktinė pasirodė neblogai“, - lrytas.lt sakė Ž. Karčemarskas.

Po rungtynių E. Zubas apgailestavo dėl 20-ąją minutę praleisto įvarčio, tačiau prisipažino, kad tikėjosi daugiau darbo prie Lietuvos rinktinės vartų.

„Žinojau, kad jie favoritai, kad turi gerų žaidėjų, bet tik kelias pavojingas atakas surengė. Tiesa, vienos metu įmušė įvartį.

Iniciatyva, ypač antrajame kėlinyje, priklausė mums. Gaila, kad nepavyko įmušti. Manau, kad lygiųjų tikrai buvome verti. Gal pritrūko sėkmės, gal aštrumo prie vartų“, - svarstė vartininkas.

E. Zubas laikomas vienu perspektyviausių Lietuvos vartininkų. Jaunas futbolininkas priklauso Rygos „Daugava“ klubui, tačiau vasarį buvo išnuomotas lenkų Belchatovo GSK komandai.

Lietuvis buvo išrinktas geriausiu Lenkijos čempionato vartininku. Jis sulaukė komplimentų ir iš Anglijos futbolo ginanto „Liverpool“ klubo skautų.

Praėjusį sezoną E. Zubas atstovavo Panevėžio „Ekrano“ klubui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.