M. Stankevičius po pralaimėjimo graikams ragino neieškoti pasiteisinimų

Lietuvos futbolo rinktinės senbuviui Mariui Stankevičiui nebuvo lengva palikti stadioną. Po pasaulio čempionato atrankos turnyro G grupės rungtynių su graikais jis kantriai dalijo interviu tiek Lietuvos, tiek užsienio žurnalistams. Tiesa, 31 metų futbolininko komentarai nebuvo džiugūs. Kitaip ir negali būti po pralaimėjimo. Lietuviai 0:1 nusileido graikams.

M. Stankevičius po pralaimėjimo ragino kaltinti save.<br>M. Kulbis
M. Stankevičius po pralaimėjimo ragino kaltinti save.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2013-06-08 10:49, atnaujinta 2018-03-05 18:30

„Vėl pralošėme. Ir mums, ir visai šaliai apmaudu, kad pastaruoju metu negalime laimėti. Negalime teisintis. Gal kai kuriais momentais buvo įdomių epizodų, sužaidėme neblogai, bet galime viską gerinti, dar geriau atlikti.

Graikai neturėjo daug pavojingų progų. Išskyrus tą vieną, kuri mums kainavo apmaudų įvartį. Tai buvo nesusižiūrėjimas aikštėje. Kita buvo, kai rungtynių pabaigoje graikas neįmušė vienas prieš vartus. Tuo metu galvojome kaip pelnyti įvartį, todėl šiek tiek atsipalaidavome gynyboje, mintys buvo puolime.

Nepadarėme to, ko tikėjomės ir ko laukė visa Lietuva. Gaila, kad neišėjome euforijos nuotaikomis, bet niekas nesikeičia. Norime tobulėti, gerinti savo žaidimą ir laimėti“, - po rungtynių kalbėjo M. Stankevičius.

Romos „Lazio“ komandos gynėjas šį kartą rungtyniavo sau neįprastoje krašto saugo pozicijoje. Toks rinktinės trenerio Csabos Laszlo sprendimas į komandos žaidimą turėjo įnešti ramybės.

„Treneris manė, kad tam tikrais momentais turime nusiraminti ir suvaldyti kamuolį, o ne degančiomis akimis eiti į priekį. Norėjo, kad aš prisiimčiau daugiau atsakomybės kontratakų metu. Norėjo, kad būtų ramiau, tvarkingiau. Tai buvo jo pasirinkimas, kurį vertinu neblogai“, - sakė M. Stankevičius.

- Rinktinėje šiuo metu vyksta kartų kaita. Kokį jums įspūdį paliko jauni žaidėjai?

- Atėjo jaunų žaidėjų, kuriems tai nauja patirtis. Galbūt jiems dar trūksta pasitikėjimo savimi, bet jie mato šalia vyresnius žaidėjus, kurie gali tą pasitikėjimą suteikti. Nes mūsų komandoje nėra vyresnių, jaunesnių ar geresnių – visi esame vienodi. Esame komanda ir turime prisiimti atsakomybę. Jie įgaus pasitikėjimo ir, manau, kad ateityje galime nuveikti kažką įdomaus.

- Treneris po rungtynių pagyrė žaidėjus. Jūs atrodote kiek kritiškesnis.

- Buvo neblogų epizodų, bet, manau, kad galėjome sužaisti geriau. Neužtenka tik kelių gražių momentų. Graikai leido žaisti, bet mums pritrūko kokybės. Pats minėjau, kad čia bus svarbu ne kamuolio stiprumas, bet kokybė. Reikėjo jį atiduoti tiksliai. Buvo akimirkų, kai perdegdavome. Reikia stengtis nekartoti klaidų.

- Aikštėje matėme daug fizinės kovos.

- Graikai visada yra karšti žaidėjai. Po kiekvieno nukritimo jie tai demonstravo ir kartais priversdavo mus pasikarščiuoti. Aišku, nereikia pasiduoti provokacijoms, reikia išlikti šaltakraujiškiems, tačiau ne visada tai pavyksta padaryti.

- Rinktinės treneris prieš rungtynes pastebėjo, kad mačui vadovaus arbitras iš Portugalijos. Graikijos rinktinės treneris taip pat portugalas. Kaip vertinate teisėjų darbą?

- Manau, kad teisėjavo labai gerai. Nereikia ieškoti pasiteisinimų. Reikia pradėti nuo savęs: žiūrėti kaip žaidžiame ir ką darome. Kai žaisime tikrai gerą futbolą, galėsime kabliukų ieškoti. Turime patys tobulėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.