Rinktinės žaidimą tribūnoje stebėjęs D. Šemberas: „Aikštėje nebūtų kada nerimauti“

Į pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Graikija Lietuvos rinktinės saugas Deividas Šemberas atvyko vėliau, negu įprasta. Futbolininkas į stadioną įžingsniavo ramus. Šį kartą jis nežaidė ir rungtynes stebėjo ne nuo atsarginių žaidėjų suolo. Dėl geltonųjų kortelių limito rinktinės senbuvis nebuvo registruotas rungtynėms, o būti tribūnoje, kai komandos draugai kovoja, – sunkiau nei aikštėje.

Lietuvos rinktinės žaidimą D. Šemberas stebėjo iš tribūnos.<br>D. Umbrasas
Lietuvos rinktinės žaidimą D. Šemberas stebėjo iš tribūnos.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jun 10, 2013, 2:39 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:50 PM

„Jaudinausi labiau, negu būdamas aikštėje. Ten viskas vyksta greitai, viskas nuolat keičiasi, nėra kada nerimauti, labiau fiziškai pavargsti“, - lrytas.lt pasakojo D. Šemberas.

34 metų Vladikaukazo „Alanija“ komandos saugas susikaupęs sekė kiekvieną rungtynių epizodą. Nuaidėjus finaliniam teisėjo švilpukui, skelbusiam lietuvių pralaimėjimą 0:1, jis nuskubėjo pas komandos draugus į drabužinę.

„Žaidėjų nuotaika po pralaimėjimo visada būna bloga. Visi buvo nusiminę. Kitaip ir negali būti. Tuo labiau po tokių rungtynių, kur žaisti buvo galima“, – apmaudo neslėpė D. Šemberas.

Jis atidžiai stebėjo ir jaunų rinktinės futbolininkų žaidimą, tačiau pagirti ar kritikuoti neskubėjo.

„Kartų kaitos procesas yra ne vienadienis. Jis vyksta nuolat. Ateina vis jaunesni žaidėjai. Su tais, kuriuos matėme aikštėje šiose rungtynėse, artimiausius 5–6 metus spręsime iškeltus uždavinius. Išvadas darykime patys“, – mįslingai nusišypsojo D. Šemberas.

Jis neslėpė apmaudo, kad rinktinei nepavyko pasinaudoti ne itin stipriu graikų žaidimu.

„Mums trūko kamuolio kontrolės ir agresyvumo. Nesukūrėme progų, o nesukuriant progų, ir įvarčių nebūna. Tuo labiau, kad šie graikai buvo ne tie, kurie gali žaisti gerą futbolą. Jie leido žaisti, bet mes tuo nepasinaudojome. Labai gaila, bet taip yra.

Graikai – labai aukšto lygio žaidėjai, bet realiai per du kėlinius nieko nesukūrė. Vienintelę progą antrojo kėlinio pabaigoje. O įvartį įmušė nesukūrę pavojingos situacijos, tai buvo tiesiog banalus padavimas į baudos aikštelę ir įkritęs įvartis. Čia labiau ne jų nuopelnas, o mūsų klaida. Labai apmaudu, kad tokius įvarčius praleidžiame“, – apgailestavo saugas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.