Vienintelis M. Savėno įvartis nulėmė latvių pergalę prieš „Ekraną“ (video)

Panevėžio „Ekranas“ per Lietuvos čempionato pertrauką sužaidė draugiškas rungtynes su Rygos „Daugava“. Pergalę rezultatu 0:1 (0:1) šventė svečiai iš Latvijos.

Panevėžio „Ekrano" ir Rygos „Daugavos" susitikimo akimirkos.<br>fkekranas.lt
Panevėžio „Ekrano" ir Rygos „Daugavos" susitikimo akimirkos.<br>fkekranas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2013, 1:39 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:15 PM

Ekipos susitikimą pradėjo aktyviai ir iškart apsikeitė keliomis atakomis, tačiau nei panevėžiečių, nei svečių vartams didesnės grėsmės nekilo. Komandos kėlė po kelis kampinius, tačiau realių progų įvarčiams neturėjo nei latviai, nei lietuviai.

Bene realiausią progą pasižymėti pirmame kėlinyje turėjo ekraniečiai, kai 41-ą minutę Uchenna Umė įsiveržė į latvių baudos aikštelę. Tačiau šeimininkų komandos žaidėjo smūgis skriejo šalia virpsto. Tačiau 44-ą minutę į „Ekrano“ vartus buvo paskirtas 11-os metrų baudinys, kurį šaltakraujiškai realizavo buvęs ekranietis Mantas Savėnas, taip besibaigiant pirmajam kėliniui išvesdamas „Daugavą“ į priekį 0:1.

Antrą kėlinį nei viena ekipa nemažino apsukų. Tiek svečiai, tiek šeimininkai stengėsi žasiti greitomis atakomis. Įvarčio labiau reikėjo ekraniečiams, tačiau jų bandymai išlyginti rezultatą per pirmąsias antro kėlinio minutes buvo nesėkmingi. „Ekranas“ turėjo galimybių pasižymėti po standartinių situacijų, tačiau galutinėse fazėse pritrūkdavo tikslumo.

75-ąją minutę klastingu smūgiu pasižymėti bandė „Daugava“. G. Diakvnishvili suktu smūgiu sudrebino „Ekrano“ vartų skersinį. Po kelių minučių darbo turėjo ir „Ekrano“ vartų sargas Kornelijus Timofejevas, įspūdingu šuoliu nukreipęs stiprų varžovų smūgį virš vartų.

88-ąją minutę ekraniečiai turėjo bene geriausią progą įmušti įvartį, tačiau Egidijaus Varno smūgiuotą kamuolį iš tuščių vartų išmušė varžovų gynėjas. Vėliau rezultatas nebepasikeitė ir pergalę Panevėžyje šventė lietuviškasis „Daugavos“ klubas, kurio gretose rungtyniavo Linas Klimavičius, Dominykas Galkevičius, Valdemaras Borovskis, Tomas Tamošausas ir Mantas Savėnas.

V. Dambrauskas: „Pagrindinė užduotis buvo ne rezultatas“

„Ekrano“ treneris Valdas Dambrauskas po mačo spaudos konferencijoje sakė pralaimėjimo pernelyg nesureikšminantis. Anot stratego, draugiškose rungtynėse žaidėjams buvo keliamos kiek kitokios užduotys, nei žūtbūtinė pergalė.

„Liūdna pralaimėti. Ypač namuose, savo aikštėje. Rezultato tikėjomės kitokio, bet, kita vertus, ne rezultatas šiandien buvo pagrindinė užduotis. Artėja rungtynės su „Šiauliais“ - vėl trys rungtynės per savaitę. Mums svarbiau buvo patikrinti kai kuriuos žaidėjus, ypač legionierius, taip pat ir savo žaidėjus, kurie pasireikšti laiko gauna mažiau. Pora žaidėjų pirmą kartą sužaidė šiame sezone“ - mačą apibendrino „Ekrano“ strategas Valdas Dambrauskas.

„Sužaidus vos vienerias rungtynes apie serbus sunku kažką pasakyti. Manau, kad vidurio saugas Marko Vučetič tikrai kvalifikuotas žaidėjas, galintis žaisti šiame lygyje. Puolėjas Dejan Djenič irgi turi savų pliusų, tačiau naujų žaidėjų įsiliejimui į komandą reikia laiko. Manau, kad po poros treniruočių ir vienerių rungtynių išvadas daryti dar anksti“ - peržiūroje esančių futbolininkų iš Serbijos pasirodymą atsargiai vertino V. Dambrauskas.

„Manau, kad artėjančiam mačui su „Šiauliais“ tikrai būsime pasiruošę. Tačiau negalime ruoštis tam vienam mačui. Šiemet A lygos kalendorius sudarytas tokiais blokais, kad žaidžiame per savaitę trejas rungtynes, vėliau savaitę nežaidžiame, vėliau vėl trys mačai ir dvi savaitės be rungtynių. Jei ne Čempionų lyga, tai nežaistume ir tris savaites.

Taigi, vienerioms rungtynėms ruoštis negali. Tą lygį turi išlaikyti per eilę rungtynių. Galbūt kai kuriems jauniems mūsų žaidėjams tą padaryti nėra labai lengva. Šiandienos rungtynės pasiruošimui pasitarnavo, kad neprarastume to žaidimo ritmo, bet, vėlgi, kai kurių žaidėjų šiandien trūko. Yra išvykusių į rinktinę“ - rungtynių tvarkaraštį apibūdino „Ekrano“ strategas.

„Vis dar turime tuos pačius keturis traumuotus žaidėjus, kuriuos turėjome prieš savaitę ar dvi. Aurimo Kučio situaciją žinome. Šį sezoną, ko gero, jis neberungtyniaus. Vitalijus Kavaliauskas treniruojasi individualiu režimu, bet prie pagrindinės grupės galbūt prisidės po poros savaičių. Giedrius Tomkevičius ir Donatas Petrauskas jau turėtų pradėti artimiausiu metu treniruotis su komanda. Ar jie bus pasiruošę artėjančioms rungtynėms - parodys tik laikas.“ - apie traumų išretintą sudėtį kalbėjo V. Dambrauskas.

„Daugavos“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys sakė, kad į „Aukštaitijos“ stadioną sugrįžti visuomet malonu, tačiau šį kartą trenerio nuotaiką temdė nekokybiškas ekipos žaidimas.

„Šiandien buvo daug kovos, kartais ir bereikalingos. Šiaip mano komandos žaidimas man nepatiko. Pastarąsias tris dienas daug dirbome, neturėjome poilsio. Gal tai įtakojo nuovargis, o gal gerai žaisti neleido varžovas. Aš galvoju, kad rungtynės buvo lygios. Turėjome ir mes porą momentų, jie irgi turėjo keletą, bet vartininkai užtikrintai sužaidė. Gerą įspūdį paliko ir „Ekrano“ serbai“ - savo komandos pasirodymą įvertino „Daugavos“ vairininkas Virginijus Liubšys.

„Manau, kad prastai sužaidėme viduryje. T. Tamošauskas visiškai iškrito šiandien. Neįgyvendinome greitų perėjimų į atakas. Visi laikė ir perlaikė tą kamuolį. „Ekranas“ mus irgi paspaudė. Neturėjome kelių žaidėjų, kurie yra rinktinėje. Jie mums labai svarbūs“ - žaidimo kokybės stokos priežastis vardijo Latvijos klubo strategas.

„Čia visada malonu sugrįžti. Žaidėjai buvo patenkinti veja. Rygoje ir žaidžiame ir treniruojamės ant daug blogesnės dangos“ - paklaustas apie sentimentus stadionui trumpai atsakė V. Liubšys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.