„Kruoja“ kiek netikėtai namuose įveikė „Atlantą“

Abi komandos nespėjo pajusti žaidimo skonio, kai „Kruoja“ išsiveržė į priekį. 4-ąją dvikovos minutę svečiai savo aikštės pusėje sužaidė labai neatsargiai ir prarado kamuolį. Jis atiteko Ričardui Beniušiui, kuris tolimu ir labai tiksliu smūgiu į viršutinį vartų kampą iš maždaug 23 metrų nuginklavo Mantą Galdiką.

Pakruojo „Kruoja“ (mėlyna apranga) savo aikštėje rezultatu 2:0 (1:0) įveikė Klaipėdos „Atlantą“.<br>A. Padora
Pakruojo „Kruoja“ (mėlyna apranga) savo aikštėje rezultatu 2:0 (1:0) įveikė Klaipėdos „Atlantą“.<br>A. Padora
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2013, 9:08 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:01 PM

Abi komandos nespėjo pajusti žaidimo skonio, kai „Kruoja“ išsiveržė į priekį. 4-ąją dvikovos minutę svečiai savo aikštės pusėje sužaidė labai neatsargiai ir prarado kamuolį. Jis atiteko Ričardui Beniušiui, kuris tolimu ir labai tiksliu smūgiu į viršutinį vartų kampą iš maždaug 23 metrų nuginklavo Mantą Galdiką.

„Atlantas“ galėjo išlyginti rezultatą 12-ąją minutę, kai po pirmojo stipraus Zigmanto Jesipovo smūgio Maris Elternamis kamuolį atmušė tiesiai prieš save. Prie jo suskubęs Z. Jesipovas į vartus nesmūgiavo, suklaidino vieną varžovą, tačiau antrąjį jo bandymą blokavo pakruojiečių gynėjai. Kėliniui įsibėgėjant, iniciatyvą į savo rankas parėmė svečiai. Marius Papšys atliko aštrų reidą dešiniuoju kraštų ir smūgiavo į artimą vartų kampą. M. Eltermanis buvo priverstas pademonstruoti savo meistriškumą ir nukreipti šokinėjantį kamuolį už galinės linijos.

27-ąją minutę „Kruoja“ surengė pavojingą kontrataką, kurios smaigalyje atsidūrė Nerijaus Astrauskas. Tačiau puolėjas, sulaukęs tikslaus Nerijaus Mačiulio perdavimo ir išbėgęs vienas M.Galdiką, jo pergudrauti nesugebėjo. M. Eltermanis dar kartą pademonstravo puikią reakciją 35-ąją dvikovos minutę, kai išgelbėjo komandą viena ranka atmušdamas labai pavojingą Andriaus Urbšio smūgį. Pirmasis prie jo suskubo Tadas Eliošius, tačiau rungtynių arbitras užfiksavo nuošalę. 53-ąją minutę „Kruoja“, parėmusi iniciatyvą po pertraukos, padvigubino rezultatą. N. Mačiulis įkirto į baudos aikštelę, sulaukė R. Beniušio perdavimo ir tiksliu smūgiu į tolimą kampą užbaigė gražią ataką. Dar po keturių minučių Valdas Pocevičius privertė varžovų vartininką šuoliu į kampinį nukreipti pažemę į vartus pasiųstą kamuolį. Įmušę antrąjį įvartį pakruojiškiai atsitraukė, atiduodami inciatyvą „Atlantui“, tačiau svečiai pavojingų momentų sukurti nesugebėjo. Per likusį laiką puikiai žaidusi „Kruojos“gynyba grubiai suklydo vos kartą, kai 80-ąją minutę Andrius Bartkus turėjo puikią galimybę sušvelninti rezultatą. Tačiau klaipėdiškis, sulaukęs perdavimo iš aikštės gilumos ir atsidūręs vienas prieš aikštės šeimininkų vartininką, į vartus nepataikė.

Pakruojo „Kruoja“ – Klaipėdos „Atlantas“ 2:0 (1:0).

Kruoja“: M.Eltermanis, V.Pocevičius, D.Strockis, G.Balašauskas, A.Skroblas, N.Mačiulis, A.Lipskis, G.Slavickas, R.Beniušis, A.Bagočius (87 min. R.Šumnauskas), N.Astrauskas. „Atlantas“: M.Galdikas, M.Papšys, K.Gnedojus, M.Kazlauskas, Z.Jesipovas (64 min. M.Beneta), A.Jokšas, A.Bartkus, D.Navikas (63 min. D.Kazlauskas), A.Urbšys, K.Laukžemis, T.Eliošius (71 min. V.Trakys).

Įvarčiai: R.Beniušis (4), N.Mačiulis (53). Geltonos kortelės: G.Balašauskas (22), A. Skroblas (75); A.Urbšys (78).

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: K.Bilinskis („Žalgiris“) – 13 įvarčių, E.Razulis („Atlantas“) – 11, N.Valskis („Sūduva“) – 10, G.Alaverdašvili („Šiauliai“) – 9, M.Kuklys („Žalgiris“) – 7.

futbolas/ekranas-tik-paskutinemis-minutemis-laimejo-pries-siaulius-video.htm"="">futbolas/ekranas-tik-paskutinemis-minutemis-laimejo-pries-siaulius-video.htm"" target="_blank">Šeštadienį Panevėžyje „Ekranas" 2:1 (0:1) įveikė „Šiaulius". 

Penktadienį „Žalgiris" išvykoje net 5:1 įveikė Gargždų „Bangą". 

Sekmadienį XVII turą užbaigs Alytaus „Dainavos“ ir Tauragės „Tauro“ dvikova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.