Konfederacijų taurėje – mintys apie Brazilijos ir Ispanijos mūšį

Nors Konfederacijų taurėje kol kas sužaidė tik vieną mačą, brazilai jau dabar galvoja apie galimą dvikovą su Ispanija. Po ispanų pergalės prieš Urugvajaus komandą šeimininkai negalėjo išvengti klausimų apie pasaulio ir Europos čempionus.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jun 18, 2013, 11:52 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:16 AM

Žinoma, tiek brazilams, tiek ispanams dar reikia peržengti grupės barjerą, tačiau tik didžiausi pesimistai gali manyti, kad jie to nepadarys.

Brazilijos ir Ispanijos akistata – pats laukiamiausias mačas Konfederacijų taurėje. Juk pasaulio čempionato rengėjai tikisi savo žiūrovų akivaizdoje pasidabinti auksu ir vėl užkopti į futbolo Olimpą. Tačiau Ispanija irgi nepėsčia – juk ši rinktinė pastaraisiais metais diktuoja madas futbolo pasaulyje.

Madrido „Real“ kairiojo krašto gynėjas Marcelo teigė, kad šių ekipų susitikimas būtų nuostabus. O saugas Luizas Gustavo, su Miuncheno „Bayern“ Čempionų lygoje pašalinęs „Barcelona“ komandą, netgi turėjo pasiūlymų, kaip žaisti su ispanais.

„Mes dėl to nesijaudiname. Tarpusavyje nežaidėme labai ilgą laiką, tačiau, jeigu prireiks, problemų neturėsime, - apie galimą kovą su keturiolika metų nematytu varžovu kalbėjo Marcelo. - Turime būti pasirengę rungtyniauti su bet kuo, todėl neturi būti skirtumo, ar tai ispanai, ar ne.“

Brazilijos rinktinė savaitgalį 3:0 nugalėjo Japonijos rinktinę. A grupėje jų laukia mačas su Meksika bei dvikova su Italija.

B grupėje rungtyniaujantys ispanai 2:1 nugalėjo Urugvajaus komandą, tačiau rezultatas neatspindi mačo eigos. Ispanija visiškai diktavo tempą ir kamuolį kontroliavo 71 proc. laiko. Jų grupėje kovoja ir Nigerija bei Taitis.

Jeigu abi rinktinės įveiks grupės barjerą, jos susitikti galės arba pusfinalyje, arba finale.

„Nėra taip, kad ispanai jau pasiekė finalą ir tik laukia mūsų. Turnyras dar tik prasidėjo. Dar nežaidėme su kitais savo varžovais. Bet jeigu susitiksime su Ispanija, pamatysite nuostabų mačą“, - teigė Marcelo.

Paskutinį kartą Brazilijos ir Ispanijos rinktinės susitiko 1999 metais. Tai buvo draugiškos rungtynės, kurios baigėsi nulinėmis lygiosiomis. Komandos tarpusavyje yra kovojusios aštuoniskart. Brazilai laimėjo keturis kartus, ispanai – du. Dukart mačai baigėsi nepaaiškėjus nugalėtojui.

„Kalbame apie dvi šalis, kurios žaidžia labai kokybišką futbolą. Tačiau norėdami pasiekti finalą, privalome peržengti ir kitas rinktines“, - svarstė L. Gustavo.

Čempionų lygoje L. Gustavo teko dukart susitikti su „Barcelona“ komanda. Devyni Ispanijos rinktinės žaidėjai yra būtent iš šio katalonų klubo.

„Nėra jokio recepto, - paklaustas, kaip sustabdyti ispanus, kalbėjo 25-erių brazilas. - Turi žaisti atsargiai ir komanda privalo būti vieninga, motyvuota. Ispanija turi savo stilių, o mes – savo. Laimi ta ekipa, kuri geriau dirba aikštėje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.