„Ekranas“ Alytuje sutriuškino „Dainavos“ ekipą

Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai Lietuvos A lygos čempionate vargo su vienais iš autsaiderių nepatyrė. Devynioliktojo turo varžybose čempionai iš Panevėžio išvykoje 3:0 sutriuškino Alytaus „Dainavos“ komandą, kuri užima priešpaskutinę vietą.

Rungtynių akimirkos.<br>fkekranas.lt
Rungtynių akimirkos.<br>fkekranas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2013, 7:51 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:10 AM

„Ekrano“ komandoje 45 minutę pasižymėjo Arsenijus Buinickis. 61-ąją įmušė Igoris Kozlovas, o 80-ąją vinį į šeimininkų karstą įsmeigė Aurimas Vertelis.

Komentarai.

„Ekrano” gynėjas E. Girdvainis:  „Nelengva buvo žaisti tokiomis oro sąlygomis. Lijo lietus, aikštė sunkoka buvo, bet nieko – 3:0 ir namo vežamės pergalę. Tai svarbiausia. Dabar šiek tiek galėsime ramiai pailsėti. Keletą dienų. Kaip matėte didžiąją laiko dalį mes kontroliavome kamuolį. Varžovai gal šiek tiek pavargo ir dėl to laimėjome. Greitas įvartis visada nuramina, bet šiandien to nepavyko padaryti.

Pradžioje visi tokie susispaudę buvo, bet mes tikėjome, kad įmušime. Iš karto geriau, kai išeini į antrą kėlinį ir turi vieno įvarčio persvarą, bet tas 1:0 yra toks slidus rezultatas. Jie jeigu būtų įmušę, vėl viskas kitaip prasidėtų. Kai įmušėme antrą – tapo ramiau. Vėliau atsidarė didesni tarpai jų gynyboje, mes ir toliau palaikėme kamuolį, varžovai dar labiau pavargo ir nieko pavojingo nesukūrė. Kai pirmavome trimis įvarčiai gal kiek ir atsipalaidavome. Žinoma, taip neturėtų būti. Turime žaisti iki galo. Bet taip jau atsitiko.“

„Ekrano“ treneris V. Dambrauskas: „Patiems pavyko pagauti tą žaidimo ritmą nuo pat pradžių. Labai gerai atlikome perdavimus, ypač pirmame kėlinyje. Taip pat pirmoje rungtynių pusėje pavyko greitai pereiti iš atakos į gynybą, todėl neleidome „Dainavai“ padaryti praktiškai nei vieno smūgio į vartus. Tada teliko laiko klausimas kada įmušime. Po to įmušto įvarčio jau nusiraminome, patys žaidėjai žaidė ramiau ir, manau, kad kokybė tiktai gerėjo.

Be abejo, pirmas įvartis į priešininkų vartus labai svarbus, tam, kad turėti kažkokią atsargą rezultato. Po to įvarčio tapo aišku, kad „Dainavai“ teks labiau atsiverti ir momentų prie jų vartų bus. Pirmą kėlinį jie buvo labai susispaudę ir praktiškai neperėjo aikštės vidurio ir netgi tada tų momentų prie jų vartų buvo. Antrame kėlinyje jiems jau reikėjo atsiverti, tuomet ir atsirado laisvos zonos, kurias mes šiandien ir išnaudojome.“

„Dainavos“ treneris Darius Urbelionis: „ Pralaimėjome 0:3, blogai tokias rungtynes reikia vertinti. Blogai yra tai, kad pirmus du įvarčius mes praleidome tokiose situacijose, kurias prieš rungtynes aptarėme su žaidėjais. Kažkur praradome dėmesį, koncentraciją ir gavome tuos įvarčius į savo vartus. Čia rungtynės ir buvo nulemtos. Praleisti įvartį prieš pat pertrauka niekas nenori. Bet labiausiai liūdina ne pats įvartis, bet situacija, kurioje jis buvo praleistas. Mes apie tai kalbėjome prieš mačą, apie tokią pavojingą situaciją. Trečias įvartis irgi labai vaikiška klaida. Paprasčiausiai tai gynėjų nesikalbėjimas tarpusavyje, pagalbos vienų kitiems nebuvimas. Reikia patarti, reikia kalbėtis. Baisiai vaikiška klaida. Tokių klaidų būti negali.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.