Tik aikštėje pasirodęs F. Torresas įmušė įvartį, ispanai sutriuškino Nigeriją

Nigerijos rinktinė privertė rimtai paplušėti Europos ir pasaulio čempionus ispanus, tačiau iškovoti taip reikiamos pergalės jiems nepavyko. Konfederacijų taurės B grupės rungtynėse Ispanija 3:0 sutriuškino Nigerijos rinktinę, kuriai pasirodymas pirmenybėse jau baigtas. Pralaimėjimo kartėlio nepatyrę ispanai grupėje užėmė pirmąją vietą ir žengė į pusfinalį, kur kovos su italais. B grupėje antroji vieta atiteko Urugvajaus komandai, kuriai teks kovoti su Brazilija.

Rungtynių akimirkos.<br>AP
Rungtynių akimirkos.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2013, 10:26 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:10 AM

Mačas. Kitose B grupės rungtynėse Urugvajus 8:0 sutriuškino Taitį.

Statistika.

Nigerija – Ispanija 0:3. J. Alba (3, 88), F. Torresas (62)

Kamuolio kontrolė: 42 proc. - 58 proc.

Smūgiai: 13 -22

Smūgiai į vartų plotą: 8 - 17

Kampiniai: 5 - 6

Nuošalės: 6 - 1

Geltonos kortelės: 0 - 0

Pražangos: 11 - 3

Rungtynės. Mačas prasidėjo atvirai ir pirmosiomis minutėmis susidarė įspūdis, kad Ispanijos rinktinė jausis kaip žuvis vandenyje. Jie surengė porą pavojingų atakų ir jau trečiąją minutę džiaugėsi Jordi Alba įvarčiu.

 Tačiau po jo V. Del Bosque auklėtiniai per daug atsipalaidavo ir Nigerijos rinktinė metė rimtą iššūkį. Ispanai nepriminė įprastos ekipos – jų varžovai atakavo dažnai ir turėjo ne vieną puikią progą. Tačiau Nigerijos komandos futbolininkai niekaip nesugebėdavo atrasti „žudiko“ instinkto ir perlaikydavo kamuolį.

Nors Nigerija ir atakavo, ispanai turėjo bent tris realias progas išsiveržti, tačiau tuo nepasinaudojo. Statistika po pirmojo kėlinio kalba už save. Ispanai kamuolį kontroliavo 54 proc. laiko. Jie į vartų plotą smūgiavo devynis kartus, o Nigerijos komanda – septynis.

Po pertraukos abi komandos žaidė atsargiau – rengė daugiau pozicinių atakų. V. Del Bosque auklėtiniai labiau laikėsi plano, neskubėjo ir stengėsi atrasti spragas. Nigerijos rinktinė susikūrė keletą progų, tačiau ir toliau trūko laimės bei šaltakraujiškumo, siekiant sėkmingai užbaigti atakas.

Neilgai sužaidus V. Del Bosque į aikštę įleido Fernando Torresą, kuris greitai įmušė įvartį. Nigerijos rinktinė 75 minutę galėjo sušvelninti skirtumą, tačiau meistriškumo trūkumas ir vėl pakišo koją – E. Gambo nesusitvarkė su kamuoliu. Ispanai antrojoje pusėje buvo ryškesni, taip pat turėjo progų. Varžovams pavargus ir nerandant pakankamai motyvacijos ispanai dar įmušė trečiąjį įvartį, susikūrė kelias pavojingas progas ir aikštę paliko patenkinti, kad antrajame kėlinyje pagerino žaidimą.

Sudėtys.

Nigerija. Vincentas Enyeama, Godfrey Oboabona, Uwa Echiejile, Efe Ambrose, Ahmedas Musa, Brownas Ideye, Josephas Akpala, Johnas Obi Mikelis, Fegoras Ogude, Sunday Mba, Kenneth Omeruo.

Ispanija. Victoras Valdesas, Gerard Pique, Andresas Iniesta, Xavi Hernandezas, Cescas Fabregasas, Pedro Rodriguez, Roberto Soldado, Sergio Ramosas, Sergio Busquetsas, Alvaro Arbeloa, Jordi Alba.

Antrasis kėlinys

90 min. D. Villa turėjo progą įmušti, tačiau puikiai sužaidė V. Enyeama, sureagavęs į smūgį.

88 min. J. Alba pabėgo nuo visų varžovų ir nesunkiai įmušė įvartį. Laisvas įbėgęs į baudos aikštelę jis suklaidino vartininką ir bėgo savo sirgalių link – 3:0.

82 min. Pavojingai į ispanų vartus smūgiavo A. Musa, tačiau kamuolys skriejo virš skersinio.

75 min. Tik aikštėje pasirodęs M. Gambo turėjo progą įmušti įvartį – jis gavo kamuolį į baudos aikštelę, kur neturėjo didelių sunkumų nusitaikyti. Tačiau futbolininkas nesugebėjo suvaldyti kamuolio ir po smūgio šis skriejo šalia virpsto.

73 min. Į baudos aikštelę įsiveržė A. Iniesta, tačiau jo atliktas perdavimas nebuvo rezultatyvus.

65 min. F. Torresas turėjo gerą progą įmušti. Jis po varžovo įmesto kamuolio pasileido baudos aikštelės link ir smūgiavo, tačiau G. Oboabona sugebėjo paliesti kamuolį ir jį nukreipti virš skersinio. 62 min. Silva sužaidė sienele su Pedro. Šis grąžino jam kamuolį. D. Silva jį skersavo į vartininko aikštelę, kur galva kamuolį į vartus nukreipė F. Torresas - 2:0. 60 min. Ispanai stiprina puolimą. Keleto puikių progų neišnaudojęs R. Soldado paliko aikštę. Vietoje jo pasirodė F. Torresas.

56 min. Kairiojoje varžovų baudos aikštelės pusėje atsidūręs J. Alba puikiai į tą patį kraštą prabėgimui prakišo kamuolį R. Soldado, tačiau šiam smūgiuoti tiksliai nepavyko.

55 min. Ispanai nutraukė Nigerijos pozicinę ataką. Nigerijos ekipai netgi pavyko įsiveržti į baudos aikštelę, tačiau daugiau kažko nuveikti nepavyko.

54 min. D. Silva pakeitė C. Fabregasą.

49 min. Nuostabią progą turėjo Nigerijos rinktinė. Puikų perdavimą į dešinįjį kraštą gavo A. Musa. Jis pasileido kraštu tolyn ir skersavo kamuolį į baudos aikštelę. Čia labai nedaug trūko, kad kamuolį į vartus būtų pasiuntęs B. Ideye, tačiau ispanams pavyko apsiginti.

47 min. Antrojo kėlinio starte abi ekipos nebuvo tokios drąsios, kaip pirmąjaje. Jos ties viduriu neskubėjo ir ieškojo aiškių spragų, kamuoliui įmesti.

Pirmasis kėlinys

45+2 min. V. Enyeama atrėmė smūgį po standartinės situacijos.

39 min. Baudos aikštelėje bėgdamas C. Fabregasas nukreipė skersuotą žemą kamuolį į Nigerijos vartus, tačiau įmušti jam nepavyko. Kamuolys atsimušė į virpstą ir tada krito tiesiai V. Enyeama į rankas.

34 min. Ispanijos rinktinė nutraukė dar vieną pavojingą varžovų išpuolį - gynėjai sustabdė į kitą baudos aikštelės pusę perduotą kamuolį.

30 min. Ir vėl R. Soldado. Ir vėl gera proga. Ir vėl nėra įvarčio. Šįkart R. Soldado veržėsi dešiniąją puse, tačiau ataka baigėsi taip pat - kamuolį atmušė vartininkas.

28 min. Dar vieną nuostabią progą susikūrė Nigerijos komanda, kuri ir vėl nesugebėjo greitai užbaigti atakos. Įsiveržę į ispanų baudos aikštelę jie pradeda ieškoti tobulos situacijos ir nepasinaudoja varžovų gynėjų tarpais, po kuriuos galima pavojingai smūgiuoti.

25 min. Puikios progos neišnaudojo R. Soldado. Šiek tiek kairiau nuo baudos aikštelės vidurio su kamuoliu išsiveržęs ispanas nesugebėjo padaryti to, ko moko jau pradedančius žaidėjus - dėkingoje progoje be nervų nuginkluoti vartininko. R. Soldado spirtą kamuolį nesunkiai atmušė V. Enyeama.

19 min. Nuostabų smūgį atliko S. Mba. Jis privertė už galvų susiimti Ispanijos rinktinės gerbėjus, kurie su atodūsiu palydėjo V. Valdeso šuolį. Vartininkas kamuolį atmušė.

12 min. Nigerijos komanda turėjo dar vieną progą, tačiau ir vėl smūgis buvo atliktas prastai.

10 min. Nuostabią progą turėjo Nigerijos komanda. Po J. Akpala smūgio kamuolys atšoko O. Mikeliui. Šis nesmūgiavo vienu lietimu - norėjo pergudrauti gynėją klaidinančiu judesiu. Tačiau nieko išpešti nepavyko.

8 min. Eilinė ispanų ataka. Šįkart į baudos aikštelę įkirto C. Fabregasas, tačiau Nigerijos komanda sugebėjo laiku neutralizuoti pavojų ir išmušti kamuolį už galinės linijos.

3 min. Jeigu Nigerijos rinktinė ir buvo pasirengusi prižiūrėti zonas savo baudos aikštelėje, tai technikos spragų neužkamšė. Perdavimą gavęs J. Alba „išmaudė“ keletą gynėjų baudos aikštelėje ir netrukus pasiuntė kamuolį į Nigerijos vartų tinklą – 1:0.

2 min. Pavojingai smūgiavo B. Ideye, tačiau kamuolys skriejo šalia virpsto.

1 min. Puikius kamuolio valdymo įgūdžius pademonstravęs A. Iniesta susikūrė sau puikią progą baudos aikštelėje, tačiau iš pakankamai aštraus kampo smūgiuotas kamuolys atsidūrė Nigerijos rinktinės vartininko rankose.

***

Etapas. Kitame etape pirmosios B grupės komandos laukia Italai, o antrosios – brazilai.

Stebuklas. Jeigu įvyktų netikėtas scenarijus ir Nigerijos komanda sutriuškintų ispanus keturiais ar daugiau įvarčių, Europos ir pasaulio čempionams grėstų galimybė nepatekti į kitą etapą.

Sužaidė. Ispanai B grupėje 2:1 nugalėjo Urugvajaus komandą ir 10:0 sutriuškino Taičio ekipą. Nigerija 6:1 nugalėto Taitį, o mačą su Urugvajum pralaimėjo 1:2.

Mačas. Kitose rungtynėse – Urugvajaus ir Taičio kova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.