Brazilų treneris L. F. Scolari tiki, kad pergalė Konfederacijų taurės pusfinalyje suvienytų šalį

Prieš Konfederacijų taurės pusfinalio rungtynes tarp Brazilijos ir Urugvajaus komandų prie „Mineirao“ stadiono laukiama maždaug 100 tūkst. protestuotojų, tačiau FIFA tikina, kad saugumui užtikrinti metamos pakankamos pajėgos. Brazilijos rinktinės treneris Luizas Felipe Scolari įsitikinęs, kad aikštės šeimininkų pergalė padėtų nuraminti aistras, rašo BBC.

FIFA tikina, kad saugumui užtikrinti metamos pakankamos pajėgos.<br>"Reuters"
FIFA tikina, kad saugumui užtikrinti metamos pakankamos pajėgos.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2013, 7:00 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:17 AM

„Tai lemiamas metas Brazilijos komandai. Turime žengti dar žingsnį, nugalėti Urugvajų ir patekti į finalą. Turime rasti kelią, kaip dirbti kartu, o ne kovoti vieni su kitais. Galbūt po penkių ar dešimties metų ateis laikas, kai turėsime geresnę šalį“, - kalbėjo treneris.

Brazilijos rinktinės treneris pasidžiaugė, kad jo komanda patobulėjo ir turnyro metu.

„Mes esame žymiai geresni, nei buvome vasarį, kai žaidėme pirmąjį mačą man pradėjus darbą. Mes turime puikius pagrindus. Žinome, kad kitų komandų treneriai mus gerbia, nes Brazilija visada turėjo puikią komandą“, - svarstė treneris.

Kiek anksčiau Brazilijos rinktinės puolėjas Fredas pripažino, kad nors protesto demonstracijos jį gąsdina, jis palaiko protestuotojų siekį.

„Prognozuojama, kad demonstracijos mąstai bus didžiuliai. Tai mane gąsdina. Mes prašėme žmonių susitelkti bent 90 minučių. Tiek, kiek trunka rungtynės. Tačiau jų reikalavimai yra teisingi. Galiu tik viltis, kad jie yra nusiteikę ir susidūrimų su policija pavyks išvengti“, - kalbėjo futbolininkas.

Brazilijos valdžia pamažu nusileidžia protestuotojų reikalavimams, tačiau protestai didmiesčių gatvėse nemažėja. Brazilai reikalauja daugiau socialinių garantijų, prieinamo aukštojo išsilavinimo.

Prieš dvi savaites neramumai šalyje įsiplieskė dėl viešojo transporto bilieto. Valdžiai užsimojus didinti jo kainą, į gatves visoje šalyje išėjo mažiausiai milijonas žmonių. Netrukus bilietų pabrangimas keliuose miestuose buvo atšauktas.

Vėliau demonstracijos peraugo į nepasitenkinimą išlaidomis kitais metais vyksiančiam pasaulio futbolo čempionatui ir 2016 metų olimpinėms žaidynėms. Protestuotojų teigimu, šie renginiai esą finansuojami iš socialinėms programoms skirtų lėšų.

Kitose pusfinalio rungtynėse ketvirtadienį žais Ispanijos ir Italijos rinktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.