Atviroje „Bayern“ treniruotėje J. Guardiolą sutiko per aštuonis tūkstančius aistruolių

Beveik aštuoni tūkstančiai Miuncheno „Bayern“ sirgalių trečiadienį plojimais ir šūksniais sveikino naująjį trenerį Josepą Guardiolą. „Bayern“ viešpatavimo erą įtvirtinti atvykęs 42 metų futbolo genijus pradėjo pirmąsias treniruotes su savo ekipa.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jun 27, 2013, 9:53 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:04 AM

J. Guardiola ir Miuncheno klubas šįkart žengė neįprastą žingsnį – nutarė 69 tūkstančių vietų stadione surengti dviejų dienų atvirą treniruotę, kurią gali stebėti sirgaliai. Kiekvieną dieną buvo tikimasi pamatyti daugiau nei 25 tūkstančius aistruolių.

Buvęs „Barcelona“ treneris šilto priėmimo metu šypsojosi, su kolegomis apsikeitė maloniais žodžiais ir greitai nuskubėjo dirbti. Pirmasis jo tiesioginis įsakymas žaidėjams po apšilimo – paprasti vieno lietimo pratimai.

Naujasis „Bayern“ strategas galėjo dirbti su praktiškai visai nauja savo ekipa. Tarp jų – visi klubui priklausantys Vokietijos nacionalinės ekipos nariai. Tiesa, J. Guardiola dar nėra treniruotėje matęs brazilų Dange ir Luizo Gustavo. Su ekipa būti negali ir ispanas Javi Martinezas. Visi šie futbolininkai dalyvauja Konfederacijų taurėje.

J. Guardiola galėjo išvysti saugą Toni Krossą, kuris pirmą kartą dalyvavo treniruotėje, po to, kai balandį rimtai susižeidė šlaunies raumenį.

Buvęs Dortmundo „Borussia“ puolėjas Mario Goetze kol kas negali dirbti, nes neatsigavo po raumens traumos. Gynėjas Holgeris Badstuberis vis dar yra iškritęs ilgam, o Bastianas Schweinsteigeris galėjo dirbti tik minimaliai – futbolininkas dar sveiksta po kojos operacijos.

„Turiu kuo greičiau priprasti prie žaidėjų ir varžovų“, - teigė J. Guardiola, į kurio pristatymą susirinko daugiau nei 240 žurnalistų.

Praėjusiame sezone Juppo Heynckeso treniruojama „Bayern“ komanda iškovojo tris pagrindinius trofėjus: laimėjo Vokietijos čempionatą bei taurę ir triumfavo Čempionų lygoje. J. Guardiolos šis pasiekimas negąsdina.

„Tikiuosi išlaikyti tokį pat lygį“, - užsiminus apie ekipos pasiekimus kalbėjo treneris.

Vokiečiai iš stratego tikisi daug. Jie nori, kad futbole prasidėtų „Bayern“ era. Ir to nori jau pirmajame J. Guardiolos sezone. Tačiau tai – įmanoma, juk savo debiutiniame sezone „Barcelona“ komandoje jis laimėjo Čempionų lygą, Ispanijos čempionatą bei Karaliaus taurę.

Per ketverius metus jis su katalonais iškovojo keturiolika titulų iš devyniolikos galimų. Tarp jų – 2009 ir 2010 metų Čempionų lygos trofėjai.

Pirmasis mačas, kuriame J. Guardiola vadovaus savo auklėtiniams, vyks šeštadienį. Tuomet „Bayern“ susitiks su klubo sirgalių ekipa.

Liepos 24 dieną „Bayern“ susitiks su buvusiu J. Guardiolos klubu - „Barcelona“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.