Svajonių finalas Brazilijoje - galimybė reabilituotis ir iškovoti trūkstamą trofėjų

Konfederacijų taurės turnyras – toks, kokio tikėjosi dauguma futbolo gerbėjų: į ilgai lauktą dvikovą stoja daugkartiniai turnyro nugalėtojai brazilai ir pasaulio, bei Europos čempionai ispanai.

Ispanijos rinktinės vartininkas I. Casillas ir Brazilijos puolėjas Neymaras.<br>AP ir "Reuters" nuotr.
Ispanijos rinktinės vartininkas I. Casillas ir Brazilijos puolėjas Neymaras.<br>AP ir "Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Jun 30, 2013, 3:22 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:54 AM

Pastaruoju metu pasaulio futbole dominuojanti komanda ir pati sėkmingiausia visų laikų rinktinė sekmadienio naktį Lietuvos laiku stos į kovą „Maracana“ stadione Rio de Žaneire.

Tai bus pirma šių komandų akistata per daugiau nei dešimtmetį. Paskutinį kartą Brazilijos ir Ispanijos rinktinės žaidė 1999 metais. Tai buvo draugiškos rungtynės, kurios baigėsi nulinėmis lygiosiomis. Komandos tarpusavyje yra kovojusios aštuoniskart. Brazilai laimėjo keturis kartus, ispanai – du. Dukart mačai baigėsi nepaaiškėjus nugalėtojui.

„Tai mačas, kurio visi laukė. Visas pasaulis to laukė ir visi jį stebės“, - neabejojo jaunasis Brazilijos rinktinės puolėjas Neymaras.

Brazilai tikisi, kad pergalė padėtų rinktinei reabilituotis ir atgauti futbolo galiūnės vardą, tuo tarpu ispanai siekia pirmojo Konfederacijų taurės trofėjaus.

Brazilija – turbūt geriausia komanda futbolo istorijoje, todėl dabar kovoti su jais yra kažkas nuostabaus. Tai ypatingas finalas, ypatinga naktis ir mes norime laimėti“, - ryžtingai kalbėjo Ispanijos rinktinės saugas Xavi Hernandezas.

70 tūskt. Brazilijos rinktinės sirgalių, ekipą atgaivinęs 21 metų talentingasis Neymaras ir taktines gudrybes ruošiantis treneris Luizas Felipe Scolari – pasaulio ir Europos čempionams teks išlaikyti ne vieną testą.

„Ispanijos rinktinė yra įspūdinga, tačiau, kaip ir bet kuri kita komanda, turi silpnų vietų. Nemanau, kad jie yra favoritai. Mes galime laimėti. Tai mūsų aikštė ir mes priversime juos mus gerbti“, - kalbėjo L. F. Scolari.

Brazilai kovos dėl trečiojo iš eilės Konfederacijų taurės trofėjaus ir ketvirtojo per visą istoriją. Tuo tarpu ispanai sieks ketvirtojo aukščiausio lygio varžybų laimėjimo per penkerius metus.

Ispanijos rinktinė 2010-aisiais laimėjo pasaulio čempionatą, 2008 ir 2012 metais buvo stipriausi žemyno pirmenybėse. Ši komanda nepralaimėjo jau 29 rungtynėse iš eilės.

„Mes kalbame apie rungtynes prieš Braziliją, juk tai – futbolo tėvas. Mes esame laimingi, kad turime šią galimybę ir tikimės čia grįžti kitais metais, per pasaulio čempionatą“, - kalbėjo Ispanijos rinktinės treneris Vicente del Bosque.

2002-aisiais brazilai laimėjo penktąjį šalies istorijoje pasaulio čempionų titulą. Tačiau pastaraisiais metais dominuojančios rinktinės poziciją perėmė Ispanijos komanda, laimėjusi pastaruosius dvejus Europos čempionatus ir planetos pirmenybes.

Paskutiniuosiuose dvejuose pasaulio čempionatuose brazilams nepavyko perkopti net ketvirtfinalio barjero, o paskutinį rimtą trofėjų jie laimėjo 2009 metais Konfederacijų taurės varžybose Pietų Afrikoje.

„Jie – pasaulio čempionai, todėl juos reikia gerbti. Tačiau finale visko gali atsitikti ir aš neabejoju, kad mes būsime pasiruošę kovai“, - tikino Brazilijos rinktinės kapitonas Thiago Silva.

A grupės rungtynėse brazilai nugalėjo Japonijos, Meksikos ir Italijos rinktines, pusfinalyje 2:1 įveikė Urugvajaus komandą. B grupėje ispanai laimėjo prieš urugvajiečius, sutriuškino Taičio futbolininkus bei nugalėjo Nigerijos komandą. Pusfinalyje ispanai tik po 11 metrų baudinių serijos 7:6 palaužė Italijos komandą.

Brazilijos rinktinė prieš finalą turėjo daugiau laiko ilsėtis. Brazilai nežaidė nuo trečiadienio, kai įveikė Urugvajaus komandą, tuo tarpu ketvirtadienį ispanai ilgai kovojo dėl vietos finale su italais. V. Del Bosque patikino, kad nuovalgio ispanai nevartos, kaip pasiteisinimo. Brazilijos rinktinės treneris L. F. Scolari taip pat sumenkino šią problemą.

„Jie galėjo leisti pailsėti pagrindiniams žaidėjams rungtynėse su Taičiu, todėl praktiškai jie žaidė vieneriomis rungtynėmis mažiau nei mes“, - kalbėjo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.