Tris 11 metrų baudinius atrėmęs G. Buffonas tapo Konfederacijų taurės mažojo finalo didvyriu (video)

Italijos futbolo rinktinė reabilitavosi prieš savo sirgalius po nesėkmingos 11 metrų baudinių serijos pusfinalyje su ispanais. Konfederacijų taurės mažojo finalo rungtynių pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis 2:2. Per pratęsimą nugalėtojo išsiaiškinti taip pat nepavyko. Italai buvo priversti antrą kartą šiame turnyre dalyvauti 11 metrų baudinių loterijoje. Šį kartą Gianluigi Buffonas atrėmė tris Urugvajaus futbolininkų smūgius, o italai iškovojo trečiąją vietą Konfederacijų taurės turnyre.

Italija - Urugvajus.<br>AP
Italija - Urugvajus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2013, 7:45 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:50 AM

Rungtynės. Mažojo finalo rungtynėse pirmieji į priekį išsiveržė italai.  Po baudos smūgio kamuolys, atšokęs nuo virpsto, atsimušė į vartininko nugarą, o į vartus kamuolį pasiuntė D. Astori. Pirmajame kėlinyje komandoms pasižymėti nebepavyko. Prasidėjus antrajam kėliniui italai prarado kamuolį aikštės viduryje, o perdavimą į baudos aikštelę gavęs E. Cavani pasiuntė kamuolį į vartus ir išlygino rezultatą 1:1. 73 minutę Baudos smūgį kelti stojęs A. Diamanti kamuolį permetė per varžovų sienelę, šis nuskriejo į vartus. Italijos rinktinė išsiveržė į priekį 2:1. Urugvajaus rinktinę vėl gelbėjo E. Cavani. Jis dar kartą išlygino rezultatą, pelnęs analogišką varžovui įvartį. Nugalėtojo neišaiškino nei likęs rungtynių laikas, nei pratęsimas.

Komandos stojo mušti 11 metrų baudinių. Italai tai darė jau antrą kartą šiame turnyre. Pirmasis – urugvajietis D. Forlano. Pusfinalio rungtynėse su brazilais jo smūgis nuo 11 metrų žymės, galėjęs išvesti Urugvajaus rinktinę į priekį, nebuvo taiklus. Šį kartą G. Buffonui taip pat pavyko atremti urugvajiečio smūgį. Italijos rinktinės vartininkas atrėmė tris varžovų smūgius. Baudinio nepavyko realizuoti ir M. Caceresui ir W. Gargano. Tuo tarpu F. Muslera atrėmė tik M. De Sciglio smūgį. Italijos rinktinė baudinių seriją laimėjo 3:2.

Italija - Urugvajus 2:2. D. Astori (24), A. Diamanti (73), R. Montolivo (110 - raudona kortelė)./ E. Cavani (58, 78).

Italija – Urugvajus

Kamuolio kontrolė: 61 proc. - 39 proc.

Smūgiai (į vartų plotą): 19(8) – 21(12)

Kampiniai: 3 – 8

Nuošalės: 4 – 6

Geltonos kortelė: 1 – 2

Raudonos kortelės: 1 - 0

11 metrų baudinių serija

Italija - Urugvajus 3:2

0:0 Diego Forlanas

1:0 Alberto Aquilani 

1:1 Edinsonas Cavani

2:1 Stephanas El Shaarawyas

2:2 Luisas Suarezas

2:2 Mattia De Sciglio

2:2 Martinas Caceres

3:2 Emanuele Giaccherini

3:2 Walteris Gargano

Sudėtys

Urugvajus: Fernando Muslera, Diego Lugano, Diego Godinas, Walteris Gargano, Cristianas Rodriguezas, Luisas Suarezas, Diego Forlanas, Maximiliano Pereira, Egidio Arevalo, Edinsonas Cavani, Martinas Caceres.

Italija: Gianluigi Buffonas, Christianas Maggio, Giorgio Chiellini, Davide Astori, Mattia De Sciglio, Antonio Candreva, Alberto Gilardino, Stephanas El Shaarawyas, Daniele De Rossi, Riccardo Montolivo, Alessandro Diamanti.

Pratęsimas

Įpusėjus pratęsimui R. Montolivo prieš akis išvydo antrąją geltonąją kortelę ir buvo išvarytas iš aikštės. 110 minutę E. Cavani stojo kelti baudos smūgio.Situacija panaši į tą, kurios metu buvo pelnytas antrasis įvartis, tačiau šį kartą urugvajiečiui to pakartoti nepavyko. Kamuolys skriejo aukštai virš vartų. Per pratęsimą nugalėtojų išaiškinti taip pat nepavyko. Komandų laukė 11 metrų baudinių serija.

Antrasis kėlinys

90 min.

Per pagrindinį rungtynių laiką komandos nespėjo išsiaiškinti nugalėtojo. Pratęsimas.

78 min. E. Cavani dar kartą išlygino rezultatą 2:2. Įvartį urugvajietis pelnė po analogiškos situacijos kaip A. Diamanti. Po baudos smūgio per varžovų sienelę kamuolys kirto vartų liniją.

73 min. Baudos smūgį kelti stojęs A. Diamanti kamuolį permetė per varžovų sienelę, šis nuskriejo į vartus. Italijos rinktinė išsiveržė į priekį 2:1.

67 min.

Labai pavojinga Urugvajaus rinktinės ataka. D. Forlanas dukart smūgiavo į vartus, tačiau G. Buffonas išgelbėjo savo komandą.

58 min. Italai prarado kamuolį aikštės viduryje, o perdavimą į baudos aikštelę gavęs E. Cavani pasiuntė kamuolį į vartus ir išlygino rezultatą 1:1.

50 min. Antrasis kėlinys prasidėjo ramiai, pavojingų epizodų nė viena komanda dar nesukūrė.

Pirmasis kėlinys

44 min.

Progą pasižymėti kėlinio pabaigoje turėjo A. Diamanti, tačiau jos neišnaudojo.

32 min. Po D. Forlano perdavimo į baudos aikštelę kamuolį galva į vartus pasiuntė E. Cavani, tačiau teisėjas įvarčio neįskaitė, užfiksuota nuošalė.

28 min. Įpusėjus rungtynėms žaidimas vis dažniau vyko prie Urugvajaus rinktinės vartų.

25 min. Į priekį išsiveržė italai. Po baudos smūgio kamuolys atšokęs nuo virpsto atsimušė į vartininko nugarą, o į vartus kamuolį pasiuntė D. Astori.

12 min

. Kelti baudos smūgio stojo D. Forlanas. Urugvajietis pažeme pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau vartininkas jį sugavo.

8 min. Rungtynės prasidėjo aktyviai, komandos apsikeitė pavojingais epizodais. Galimybe pasižymėti turėjo G. Chiellini, tačiau nepataikė į kamuolį.

***

Pusfinalis. Pusfinalyje Urugvajaus rinktinė 1:2 nusileido aikštės šeimininkams brazilams. Tuo tarpu italai 11 metrų baudinių serijoje 6:7 pralaimėjo pasaulio ir Europos čempionams ispanams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.