Ispanijos rinktinės treneris V. del Bosque: „Pralaimėjimas - pelnytas“

Europos ir pasaulio čempionatų užkariautojams ispanams Konfederacijų taurės turnyro viršūnė ir vėl liko nepasiekiama. Naktį iš sekmadienio į pirmadienį finale Ispanijos rinktinė finale kapituliavo graudžiai – šeimininkai brazilai juos sutriuškino 3:0.

V. del Bosque prašė nedramatizuoti pralaimėjimo<br>AP
V. del Bosque prašė nedramatizuoti pralaimėjimo<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2013-07-01 08:26, atnaujinta 2018-03-05 01:40

Rio de Žaneiro „Maracana“ stadione šėlstant 73 tūkstančiams aistruolių ispanai persirengimo kambarių link judėjo nuleistomis galvomis, tačiau pasiteisinimų neieškojo.

„Kartais taip nutinka, kad pralaimi. Juk mes nemanome, kad esame neįveikiami. Šioje kovoje jie turėjo daugiau energijos ir buvo tikrai geresnės fizinės būklės nei mes“, - teigė V. del Bosque.

Pasaulio čempionų titulą 2014 metų pirmenybėse, kurios vyks Brazilijoje, ginsiantys ispanai pralaimėjo kiekvienoje rungtynių fazėje – tai pripažino ir treneris.

Brazilijos rinktinė smogė varžovams jau mačo pradžioje, kuomet įvartį įmušė Fredas, o įvartį „į rūbinę“ įmušęs Neymaras per pertrauką sukėlė didžiulę įtampą Ispanijos rinktinės persirengimo kambaryje.

Kai 47 minutę Fredas įmušė dar kartą, „Maracana“ stadione nuaidėjo skanduotė: „Norite žaisti. Norite žaisti. Brazilai jus pamokys kaip.“

O kai 68 minutę raudoną kortelę gavo Gerardas Pique, brazilai pradėjo šaukti jo merginos, populiarios dainininkės Shakira vardą. Šiai teko ne tik stebėti aikštę paliekantį draugą, bet ir sėdint tribūnose klausytis, kaip brazilai su malonumu mėgaujasi ispanų skausmu.

„Pirmosios ir paskutinės kėlinių minutės – itin reikšmingos. Ir jie visus tris įvarčius įmušė būtent tais momentais. Tai pats blogiausias laikas praleisti. Tai buvo psichologinis smūgis visai komandai“, - teigė Ispanijos rinktinės gynėjas Cesaras Azpilicueta.

Brazilijos pergalė užbaigė ispanų 26 nepralaimėtų mačų seriją, tačiau V. del Bosque net nenori klausytis kalbų, kad reikia perstatyti visą rinktinę, kuri pasaulio čempionate turės ginti titulą.

„Mes džiaugiamės per pastaruosius metus nuveiktu darbu. Tai – vienas pralaimėjimas. Į jį turi atsižvelgti, tačiau negalima pernelyg reaguoti. Kai komanda dominuoja ir yra aukščiausio lygio, turi su tuo susitaikyti. Tai buvo pelnytas pralaimėjimas“, - kalbėjo V. Del Bosque.

Kamuolius savo ekipos draugams puikiai dalinantys saugai Andresas Iniesta ir Xavi Hernandezas šįkart buvo neutralizuoti. Dažniausiai jie prarasdavo kamuolius, kai greitesni brazilai supuldavo prie žaidėjų.

„Žinojome, kad turėsime priešintis fiziniam žaidimui, su daugybe pražangų. Pralaimėjome labai pajėgiai ekipai“, - teigė A. Iniesta, kurio ekipos draugai turėjo viena diena mažiau poilsio. Ispanijos rinktinė pusfinalyje tik po baudinių serijos palaužė italus ir atrodė šiek tiek nuvargusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.