„Žalgirio“ treneris M. Zubas: „Nepatenkinti Lenkijos sirgaliai gali būti labai agresyvūs“

Nors Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai dar neperžengė antrojo atrankos į Europos lygą etapo slenksčio – klausimų apie būsimus varžovus neišvengia. Jeigu ketvirtadienio vakarą Mareko Zubo auklėtiniams pavyks išvykoje atsilaikyti prieš Jerevano „Piunik“ komandą – jiems gali tekti susitikti su Poznanės „Lech“ ekipa. Būtent Lenkijos klubas ir neramina lietuvius – juk čia ir vėl atvyktų būrys lenkų chuliganų, kurių „darbų“ nepamiršo mūsų šalies policija.

M. Zubas tvirtino, kad komanda nekeis savo žaidimo stiliaus. Nors strategas apie kitą etapą dar kalbėti nenorėjo, apie Lenkijos chuliganus užsiminė.<br>D. Umbrasas
M. Zubas tvirtino, kad komanda nekeis savo žaidimo stiliaus. Nors strategas apie kitą etapą dar kalbėti nenorėjo, apie Lenkijos chuliganus užsiminė.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2013-07-23 14:08, atnaujinta 2018-03-02 19:41

Sirgaliai – agresyvūs

„Kai Lenkijos sirgaliai yra nepatenkinti – jie gali tapti labai agresyvūs. Čia galime tikėtis poros šimtų aistruolių. Tai – didelė grupė. Situacija gali būti labai sudėtinga. Dideliame stadione apsaugai ir policijai gali būti lengviau susitvarkyti su jais, tačiau čia – mažesnis stadionas. Jie gali būti labai pavojingi“, - antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo M. Zubas.

„Žalgirio“ treneriui Lenkijos sirgaliai – puikiai pažįstami. Jis ne tik yra žaidęs tėvynėje, bet ir dirbo su ne vienu klubu bei buvo nacionalinės rinktinės asistentu.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadioną nuo prisiminimų galėtų išgelbėti tik stebuklas. Jį sukurti turėtų suomiai, tačiau vargu ar tai pavyks. „Lech“ komanda pirmajame susitikime išvykoje su Espo „Honka“ laimėjo 3:1.

„Jie bus kitame etape. Juk jų pusėje – didžiulis pranašumas. Su Lenkijos komanda susitikti būtų įdomu, tačiau dar anksti kalbėti apie „Lech“ - pirmiau turime nugalėti „Piunik“, - teigė M. Zubas, mintyse jau dėliodamas planus apie galimą mūšį, kuris daugeliui lietuvių primena Varšuvos „Legia“ aistruolių apsilankymą.

Būtent 2007 metais į Vilnių atvykę „Legia“ aistruoliai per mačą su „Vėtros“ komanda sukėlė didžiules riaušes.

Braižo nekeis

Tačiau M. Zubas pabrėžia, kad pirmiausia reikia žengti svarbų žingsnį – Armėnijoje tinkamai sužaisti su „Piunik“ komanda. LFF stadione „Žalgirio“ futbolininkai nuveikė didžiulį darbą – varžovus nugalėjo 2:0.

„Varžovai bus priversti atakuoti – jie per pirmąsias minutes mėgins įmušti įvartį. Jiems tai bus labai svarbu. Jie tikrai mėgins pasižymėti greitai. Todėl mums reikia laukti jų ir būti susitelkus, - teigė M. Zubas. - Tiesiog būtų gerai žaisti taip pat, kaip pirmajame mače.“

Tačiau strategas neslėpė, kad jį neramina sąlygos. „Nežinome, ko tikėtis Armėnijoje – nežinome, kokia bus aikštės kokybė“, - sakė jis.

Pirmosiose rungtynėse po keitimo aikštėje pasirodęs gynėjas Georgas Freidgeimas akcentavo, kad komandai svarbu išlaikyti savo braižą ir nepasiduoti impulsyviai kovai.

„Svarbiausia neįsivelti į atvirą žaidimą, nes turime rezultatą ir pranašumą. Reikia išlaikyti kamuolius, stengtis jų neatiduoti ir nedalinti. Šią savaitę treneris parengė užduotis kiekvienai situacijai. Dirbome tikslingai. Varžovai mus iš pradžių turėtų spausti, tačiau mes būsime pasirengę“, - teigė G. Freidgeimas.

Trečiadienį į Armėniją išvykstantys „Žalgirio“ futbolininkai žais ketvirtadienį. Mačas Lietuvos laiku vyks 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.