Čempionams nusileidę devyniolikmečiai pasidžiaugė ir pasipriešinimu, ir puikiais sirgaliais

Lietuvos jaunimo (iki 19 m.) futbolo rinktinė antrose Europos čempionato rungtynėse 0:2 nusileido čempionei Ispanijos komandai. Nors rezultatas neigiamas, pergalės skonio turnyre dar nepatyrę lietuviai turėjo, kuo pasidžiaugti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2013, 12:46 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:09 PM

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys po susitikimo liko patenkintas, kad auklėtiniai vykdė žaidimo planą – nuožmiai gynėsi ir progų puolime ieškojo greitu puolimu.

Patys futbolininkai tikino, kad iš Europos ir pasaulio čempionų tikėjosi geresnio žaidimo.

„Varžovai nebuvo tokie įspūdingi. Tikėjomės, kad jie bus geresni. Bet patys pridarėme klaidų, – „FutboloTV“ sakė puolėjas Simonas Stankevičius. – Ispanai buvo stipresni. Parodėme neblogą žaidimą, tik kvailai klydome ir praleidome kvailus įvarčius.“

Žaidėjas pažymėjo, kad niekaip nepavyksta išspręsti problemų rungtynių pradžioje – antrą mačą iš eilės praleistas greitas įvartis.

Išskirtinio įspūdžio ispanai nepaliko ir kitam puolėjui Lukui Spalviui: „Man ispanai neatrodė geriau už olandus. Vien stumdydamas kamuolį įvarčio neįmuši. Manau, kad pasirodėme gerai ir neatrodėme apgailėtinai.“

Rinktinė labiausiai džiaugėsi dėl gausiai Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadioną užpildžiusių sirgalių.

„Noriu padėkoti sirgaliams. Fantastiška, kad žiūrovai taip domisi ir palaiko jaunimą. Man tai – netikėta. Lietuvoje futbolas tikrai mylimas“, – džiaugėsi treneris A. Vingilys.

„Palaikymas – superinis. Tikrai lengviau žaisti, kai yra dvyliktas žmogus. Tikiuosi, kad su portugalais vėl bus tas pats“, – bendraudamas su „FutboloTV“, aistruoliams dėkojo L. Spalvis.

Lietuviai dar galutinai neprarado šansų patekti į pusfinalį. Jiems reikia mažiausiai dviem arba trimis įvarčiais nugalėti portugalus (priklausomai nuo įmuštų įvarčių kiekio).

A. Vingilys žadėjo kautis, kol dar yra bent menkiausias šansas. Strategas tikino, kad paskutinėse grupės rungtynėse lietuviai žais aktyviau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.