Nauja mokesčių politika pribaigs Prancūzijos futbolą?

Prancūzijos futbolo lygos (LFP) prezidentas Fredericas Thiriezas mano, kad šalies noras milijonierius versti mokėti 75 proc. mokesčių gali nužudyti futbolą. F. Thiriezas savo nuogąstavimus išreiškė po to, kai su juo susitikti nusprendė finansų ministras Pierre'as Moscovici.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-31 17:56, atnaujinta 2018-03-02 11:40

LFP vadovas tvirtino, kad klubai nebeįstengs tvarkytis su mokesčiais, kuriuos siūlo socialistai, rašo espnfc.com.

„Dar niekas nebuvo nuspręsta. Mes kalbamės ir tai yra svarbiausia, - RMC teigė F. Thiriezas. - Jeigu bus patvirtinta tokia mokesčių sistema, ji gali Prancūzijoje nužudyti futbolą. Be to, tai būtų visiškai negarbinga – juk tokie mokesčiai negaliotų individualiems atletams – tenisininkams, „Formulės-1“ pilotams.

Vienintelė struktūra, kuri turėtų mokėti tuos mokesčius – futbolo klubai. Iš visos širdies tikiuosi, kad kartu su valdžia atrasime sprendimo būdą.“

F. Thiriezas įspėjo, kad nauji mokesčiai prancūzų klubams kainuotų papildomus 80 milijonų eurų. Tačiau P. Moscovici ramino aistras ir tikino, kad tai truktų tik keletą metų.

„Mano ministrai paskaičiavo, kad tai atsieitų apie 45 milijonų eurų. Šis mokesčių reikalavimas galiotų tik tam tikrą laiką. Jį mokėtų kompanijos, kurios turi itin dideles išlaidas. Viskas dėl to, kad šalis vėl atsistotų ant kojų“, - P. Moscovici teigė „L'Equipe“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.