Po „Žalgirio“ pergalės lenkų sirgaliai pamokslavo „Lech“ žaidėjams

Nuaidėjus finaliniam Europos lygos trečiojo atrankos etapo rungtynių švilpukui, už rankų susikabinę Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai triumfavo su savo sirgaliais ir kėlė tradicines bangas. Tuo metu kitoje aikštės pusėje Poznanės „Lech“ klubo žaidėjai privalėjo kantriai išklausyti savo aistruolių pamokslų – lenkai Vilniuje krito 0:1.

Lenkų sirgaliai rungtynių metu lietuviams siuntė negražius linkėjimus, tačiau didesnių problemų nesukėlė.<br>M. Kulbis
Lenkų sirgaliai rungtynių metu lietuviams siuntė negražius linkėjimus, tačiau didesnių problemų nesukėlė.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 1, 2013, 11:38 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:53 AM

Žalgiriečiai jau baigė džiaugtis su saviškiais, o pilnutėlė pietinė LFF stadiono tribūna susibūrė prie lenkų žaidėjų ir dėstė savo priekaištus. Prasikaltę „Lech“ futbolininkai juos palydėdavo nuleistomis galvomis. Itin emocingai su gerbėjais bendravo Poznanės komandos kapitonas vartininkas, vėliau ant „raudono kilimėlio“ iškvietė ir trenerį.

„Ką jūs darote? Ką jūs darote?“, „Bėkite, kovokite ir stenkitės, o jei ne, ieškokitės sargybinių“ – tokie šūksniai skriejo iš tribūnų. 

„Tai Lenkijoje – normalus dalykas, – po pergalės pasakojo kelerius metus Lenkijoje rungtyniavęs „Žalgirio“ gynėjas Andrius Skerla. – Per mano karjerą tokių susidūrimų su aistruoliais buvo ne vienas. Lenkijoje aistruoliai ateidavo į treniruotes ir turėdavome klausyti pasakojimų, kaip žaisti, ką daryti. Sirgaliai labai myli savo komandas ir labai jas palaiko. Tai pas juos įprasta.“

„Skirtumas tarp „Žalgirio“ ir „Lech“ yra tas, kad mes galime eiti toliau, o jie privalo tai padaryti. „Lech“ gerbėjai nesupras, jei klubas nepateks į kitą etapą“, – pabrėžė A. Skerla.

Futbolininko manymu, namuose „Lech“ komandą palaikys didžiulis aistruolių būrys, tačiau tuo pačiu ekipą slėgs milžiniškas spaudimas.

„O mums nėra ko prarasti. Važiuosime ten sužaisti gerų rungtynių“, – įgyta nežymia persvara džiaugėsi A. Skerla.

„Ar mes pasiruošę žaisti prieš 20-30 tūkst. žmonių Poznanėje? Iš vienos pusės – ne, nes tiesiog negalime to padaryti Lietuvoje, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas. – Iš kitos pusės, kiekvienas futbolininkas tik ir svajoja žaisti tokioje atmosferoje. Jei stadionas bus pilnas, tai bus mums privalumas. Žaidėjai nesupras, ką aistruoliai ten rėkauja, bet jie jaus iš tribūnų sklindančią jėgą.“

Lenkijos futbole „Lech“ nesėkmė „Žalgiriui“ – gėdingas rezultatas. Iš dalies tai pripažino ir pats M. Zubas.

„Kai kas nori pasakyti, kad Lietuvos futbolo lygis nėra aukštas. Gal ir taip, bet ne šiame turnyre reikia kalbėti apie tokius dalykus. Negalime lyginti lygio. Galime lyginti vieną Lietuvos čempionato lyderių ir vieno didžiausių Lenkijos klubų lygį“, – tvirtino „Žalgirio“ strategas.

„Bet tai dar tik pirmoji dvikovos dalis. Aišku, dabar turime daugiau šansų. Likau patenkintas žaidėjų kovingumu. Futbolo lygis gal ir nebuvo labai aukštas, tačiau svarbiausia, kad žaidėme iš širdies“, – reziumavo specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.