Vilniaus „Žalgiris“ Poznanėje nebijo nei vietos sirgalių, nei futbolininkų

Saulėtą antradienio vidurdienį Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai Lietuvoje surengė paskutinę treniruotę prieš išvyką į Poznanę. Ten jų lauks atsakomasis Europos lygos trečiojo atrankos etapo mūšis su vietos „Lech“. Žalgiriečiai kovos dėl teisės žengti istorinį žingsnį pirmyn.

Vilniaus „Žalgiris“ į Poznanę išvyksta pasitikėdamas savo jėgomis.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“ į Poznanę išvyksta pasitikėdamas savo jėgomis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 6, 2013, 1:50 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:16 AM

Tačiau vilniečių Lenkijoje lauks ne tik dešimttūkstantinė emocingų ir triukšmingų sirgalių minia, bet ir už minimalų pralaimėjimą Vilniuje (0:1) pasirengę keršyti „Lech“ futbolininkai.

„Mūsų šansai – 70 prieš 30. Žiūrėsime, kaip komandos išpildys šią tikimybę“, – spaudos konferencijoje LFF stadione pasakojo „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas, per treniruotę rungtyniavęs kartu su kitais žaidėjais ir užėmęs gynėjo poziciją.

„Žalgirio“ saugas Pavelas Komolovas buvo drąsesnis: „Žinome, kad galime laimėti. Turime gerus šansus ir esame pasiruošę. Marekas Zubas paruoš mums gerą žaidimo planą. Svarbiausia bus mūsų žaidimas, mūsų pasirodymas. Turime žaisti kaip komanda. O mes sugebame tai daryti.“

P.Komolovas yra rungtyniavęs Poznanėje. Pasak ruso, vietos aistruolių, kurių stadione turėtų susirinkti per 30 tūkstančių, nėra ko baimintis. Esą stadione tvyro gera atmosfera, o saugumo problemų nekyla.

Plačiau apie rungtynes kalbėjo „Žalgirio“ specialistas M.Zubas, kuris tikisi, kad auklėtiniai demonstruos panašų žaidimą, kaip pirmoje akistatoje.

– Ar keisite taktiką? – žurnalistai spaudos konferencijoje paklausė Vilniaus komandos vairininko.

– Žaisime galbūt kiek kitaip. Vis dėlto rungtyniausime išvykoje ir ypatingomis sąlygomis. Tiesa, didelių pokyčių neprireiks.

– Savaitgalį „Lech“ vėl sužaidė lygiosiomis Lenkijos čempionate. Ar matėte jų žaidime radikalių permainų?

– „Lech“ bandė nežymiai keisti žaidimą, bet jokių ypatingų pakeitimų nepamačiau. Jie laikėsi senos taktikos. Nemanau, kad „Lech“ kažką pernelyg pakeis.

– Poznanės klubas privalo patekti į kitą etapą. Be to, žais namuose, todėl gali jausti labai didelį spaudimą. Tai – privalumas „Žalgiriui“?

– Šioje situacijoje daug kas priklauso nuo to, kas vyksta komandos viduje. Jei treneris gerai sutaria su žaidėjais, jiems tai bus pranašumas. „Lech“ norės parodyti, kad yra vieningi ir gali pasiekti gerą rezultatą. Tačiau jei yra kokių nors nesklandumų, problemų, pranašumą turėsime mes.

Bet mes negalvojame apie „Lech“ problemas. Mums svarbiausia, kas vyksta mūsų klube. Jei pavyks žaisti taip, kaip pirmame mače, tikrai turime 70 procentų šansų žengti tolyn.

– Kuri rungtynių atkarpa bus svarbiausia?

– Mano nuomone, pirmoji rungtynių pusė. Jei per ją nepraleisime įvarčio, turėsime labai didelį pranašumą. Manau, kad „Lech“ fizinis pasirengimas nėra geras. Nežinau, kas jiems nutiko, bet jie nejuda gerai. Lenkai negali žaisti tuo pačiu tempu visą mačą.

– Ar bus sudėtinga paruošti auklėtinius rungtynėms prieš 30 tūkst. sirgalių?

– Neabejoju, kad galiu paruošti žaidėjus tokiai atmosferai. Futbolininkai iš tokios situacijos tik pajus naudą. Jie nežino, ką reiškia žaisti 30 tūkst. sirgalių akivaizdoje. Bet pajutę tokią atmosferą, bus labai laimingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.