„Anži“ klubą skaldo milijonierių nesutarimai

Rusų futbolo rinktinės kapitonas Igoris Denisovas artimiausiu metu gali nutraukti savo kontraktą su Mahačkalos „Anži“ klubu. Priežastis, dėl kurios saugas galimai atsisveikins su „Anži“ klubu – nesutarimai su afrikiečių kilmės rinktinės futbolininkais, kurie kolektyve užima valdančiųjų poziciją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2013, 7:00 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:18 AM

„Anži“ kolektyve yra susidariusi užsienio žaidėjų grupuotė, kuri šiuo metu akivaizdžiai dominuoja“, – situaciją komentuoja pasaulinio futbolo veteranas, SSSR, Rusijos bei Portugalijos čempionas Sergėjus Juranas.

„Buvo laikas, kai ir aš tai patyriau, žaisdamas Lisabonos „Benfica“ ir „Porto“ klubuose. Tokia situacija pasitaiko daugelyje futbolo klubų visame pasaulyje, tad Rusija – ne išimtis. Treneriams bei klubų savininkams reikia nuolat stebėti situaciją kolektyve ir operatyviai reaguoti, atsiradus tam tikroms „grupuotėms“ ekipos viduje. Tai nėra pirmasis konfliktas Mahačkalos klube: Jurijus Žirkovas taip pat turėjo nesklandumų su brangiausiai apmokamu futbolininku pasaulyje, „Anži“ klubo kapitonu – Samueliu Eto'o.

Na, kur tai matyta, kai klubo savininkas Suleymanas Kerimovas palaiko legionerius S.Eto'o, Lassaną Diarrą ir Mbarką Boussoufą? Žaidėjus išlepino nepagrįstai didelėmis algomis. Neneigiu, Eto'o – puikus futbolininkas, aukščiausio lygio žaidėjas, tačiau kyla klausimas: ar atidirba jis tuos pinigus, kuriuos jam sumoka? O gal jis atvyko į Rusiją tik tam, kad palakstytų futbolo aikštėje?“ – klausė S.Juranas.

Mahačkalos „Anži“ klubo žaidėjų algos – išties pavydėtinos. Samuelis Eto'o pasirašė kontraktą, kasmet atnešantį jam 20 milijonų eurų pelno, neįskaitant priedų, premijų ir pragyvenimo išlaidų. Antroje vietoje – vidurio saugas Williamas, kurį Rusijos klubas įsigijo net už 31 mln. eurų ir sudarė sutartį, kuri brazilui atneš dar 5,5 mln. eurų per metus. Igorį Denisovą Mahačkalos „Anži“ nusipirko už 15 mln. eurų ir sudarė su juo 4 metų kontraktą, kuris kasmet I.Denisovo banko sąskaitą papildys 5 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.