Įspūdingame Poznanės stadione dar jaučiama Europos čempionato dvasia

Lrytas.lt spec. korespondentė, Poznanė

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Aug 8, 2013, 6:40 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:41 AM

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai nekantriai trypčiojo „Inea“ stadiono prieigose. „Rungtyniauti tokiame stadione – kiekvieno futbolininko svajonė“, - viduje apsidairęs ištarė „Žalgirio“ gynėjas Andrius Skerla.

Ketvirtadienio vakarą Poznanės stadione žalgiriečiai stos į kovą dėl vietos kitame Europos lygos etape.

Statė dvylika metų

Poznanės miesto stadionas buvo pradėtas statyti 1968 metais, tačiau duris atvėrė tik 1980-aisiais. Prieš trejus metus jis buvo renovuotas, kai lenkai ruošėsi Europos futbolo čempionatui.

„Inea“ vardą stadionas gavo tik šiais metais. Telekomunikacijų bendrovė „Inea“ teises į stadiono vardą nusipirko penkeriems metams.

Stadione telpa 43 tūkst. žiūrovų. Lankomumo rekordas buvo užfiksuotas 1984 metais, kai į „Lech“ ir Lodzės „Widzew“ rungtynes susirinko 45 tūkst. futbolo gerbėjų.

„Inea“ stadionu dalijasi dvi komandos. Namų rungtynes čia žaidžia „Lech“ ir „Warta“ klubai.

Po tribūnomis yra įsikūrusi suvenyrų parduotuvė, sveikatos ir sporto centras. Šalia stadiono – treniruočių aikštė.

Vis dar prisimena čempionatą

Praėjusiais metais Lenkijoje ir Ukrainoje vykęs Europos futbolo čempionatas neaplenkė ir Poznanės.

Čia vyko trejos C grupės rungtynės tarp airių, kroatų ir italų.

Mieste vykusios futbolo šventės nepamiršo nei gyventojai, nei stadiono darbuotojai. Lenkai mėgsta prisiminti šį įvykį.

„Jie vaikščiojo štai čia. Visi – Andrea Pirlo, Mario Balotelli“, - rodydamas į stadiono koridorius prisiminė apsaugos darbuotojas.

Apie vykusias žemyno pirmenybes primena ir iškabos prie oro uosto bei futbolo kamuoliai, piešti ant viešojo transporto sėdynių.

Sulaukė žurnalistų dėmesio

43 tūkst. vietų stadione turėtų susirinkti apie 20 tūkst. „Lech“ aistruolių. Į Poznanę atvyko ir 70 „Žalgirio“ sirgalių.

Komandų sirgalių grupuotės sėdės skirtinguose stadiono kampuose. Stadiono apsaugos vadovas portalą lrytas.lt užtikrino, kad neramumų tarp sirgalių kilti neturėtų, o skirti didesnio dėmesio apsaugai nėra būtina.

Pirmosiose atrankos turnyro trečiojo etapo rungtynėse Vilniuje „Žalgiris“ 1:0 palaužė „Lech“ futbolininkus.

Vilniuje žalgiriečiai nutildė skeptikus, įsitikinusius, kad „Lech“ ekipai šis atrankos etapas bus tarsi lengvas pasivaikščiojimas.

Trečiadienį vykusioje komandų spaudos konferencijoje „Gazeta Wyborcza“ žurnalistas Piotras Lesniowskis lrytas.lt  pasakojo, kad didelio ažiotažo Lenkijoje šios rungtynės nekelia.

„Mes tikėjomės pajėgesnio varžovo. Žinote, šiame stadione yra žaidusi „Manchester City“, tad lenkams čia nėra didelis įvykis“, - gūžtelėjo pečiais žurnalistas.

Vis dėlto abiejų komandų treneriai ir žaidėjai sulaukė nemažo žiniasklaidos dėmesio. Tautiečiams „Žalgirio“ treneriui Marekui Zubui ir puolėjui Kamiliui Bilinskiui lenkų žurnalistai pažėrė klausimų laviną.

Atvirą „Žalgirio“ treniruotę fiksavo kelios dešimtys Lenkijos žiniasklaidos fotografų ir operatorių.

Europos lygos atrankos rungtynės tarp Poznanės „Lech“ ir Vilniaus „Žalgirio“ prasidės 20 val. Karščiausias naujienas tiesiai iš Poznanės skaitykite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.