Lenkai neramumų nesitiki: „Barbarų čia nėra“

Lrytas.lt spec. korespondentė, Poznanė

Prieš pirmąsias rungtynes buvo ruošiamasi neramumams.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Prieš pirmąsias rungtynes buvo ruošiamasi neramumams.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Aug 8, 2013, 2:25 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:52 AM

Prieš pirmąsias Europos lygos atrankos turnyro trečiojo etapo rungtynes Vilniuje buvo daug kalbama apie galimas riaušes ir chuliganiškus Poznanės „Lech“ sirgalių išpuolius. Prisiminę Varšuvos „Legia“ chuliganus, kurie prieš šešerius metus siaubė sostinės „Vėtros“ stadioną, lietuviai pasiruošė taip, kad nekiltų nė menkiausios galimybės šiai situacijai pasikartoti. Prieš antrąsias rungtynes Poznanėje situacija visiškai kitokia.

„Niekaip“, - papurtė galvą „Gazeta Wyborcza“ žurnalistas Piotras Lesniowskis, lrytas.lt paklaustas, ar yra galimybė, kad Lietuvoje neįvykę sirgalių susirėmimai persikels į Lenkiją.

Žurnalistas paaiškino, kad „Lech“ sirgaliai nenori gadinti savo stadiono. Todėl „Žalgirio“ gerbėjai gali jaustis saugūs.

„Jeigu jie („Žalgirio“ sirgaliai. - Red.) norės muštis su mūsų sirgaliais, susitiks kur nors po rungtynių. Tačiau netikiu, kad taip bus. Kodėl? Nes taip nebūna. „Lech“ sirgaliai nekovoja su atvykusiais iš užsienio. Būna susirėmimų, tačiau tik tarp Lenkijos klubų sirgalių.

Žinoma, nesakau, kad nebuvo išimčių, ir stadione viskas baigdavosi taikiai. Tačiau tai buvo vos kelis kartus ir pakankamai seniai“, - pasakojo kolega.

Tą patį lrytas.lt patvirtino ir stadiono saugumo vadovas Radoslavas Soltys. „Mes žaidžiame futbolą, kuriame šventę, o ne riaušes“, - sakė jis.

Planuojama, kad bus užpildyta pusė 43 tūkst. vietų turinčio „Inea“ stadiono. Iki trečiadienio buvo parduota apie 20 tūkst. bilietų.

Poznanėje bus apie 70 ištikimiausių „Žalgirio“ sirgalių. Kaip ir visiems svečių aistruoliams, jiems bus skirta tribūna stadiono kampe.

„Lech“ sirgalių grupuotė bus įkurdinta priešingoje stadiono pusėje. Iškart po rungtynių lietuviai išvyks namo.

„Žinome, kad 50 lietuvių atvyks vienu autobusu, o 20 – kitu. 70 sirgalių mums nėra didelis iššūkis, todėl nesitikime jokio smurto“, - sakė R.Soltys.

Žurnalistas P.Lesniowskis sakė, kad „Lech“ ir „Žalgirio“ rungtynės didelio ažiotažo Lenkijoje nesukėlė.

„Mes tikėjomės pajėgesnio varžovo. Žinote, šiame stadione yra žaidusi „Manchester City“, tad lenkams čia nėra didelis įvykis“, - gūžtelėjo pečiais žurnalistas.

Europos lygos atrankos rungtynės tarp Poznanės „Lech“ ir Vilniaus „Žalgirio“ prasidės 20 val. Karščiausias naujienas tiesiai iš Poznanės skaitykite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.