M.Zubas: „Ši pergalė nudžiugins Lietuvos žmones“

Lrytas.lt spec. korespondentė, Poznanė

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Aug 8, 2013, 11:38 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:31 AM

Vilniaus „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas po triumfo Poznanėje nežinojo, kaip džiaugtis. Jo treniruojami žalgiriečiai bendru rezultatu 2:2 sužaidė su „Lech“ (1:0 namie, 1:2 išvykoje) ir dėl svečiuose įmušto įvarčio pateko į Lietuvai dar neregėtą ketvirtąjį Europos lygos atrankos etapą, po kurio jau lauktų grupės varžybos.

Tačiau lenkas M.Zubas uždarė duris ne bet kam, o Lenkijos klubui. Apie tai, kad tai jam, kaip lenkui, būtų gan skaudu, specialistas anksčiau kalbėjo ne kartą.

„Iš vienos pusės esu laimingas, kad mano treniruojama komanda laimėjo. Tačiau iš kitos, apgailestauju dėl lenkų nesėkmės“, – po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo M.Zubas.

Vis dėlto treneris galėjo šypsotis, kad ši pergalė nudžiugino Lietuvos žmones. Tiesa, M.Zubui užkliuvo du praleisti įvarčiai, neleidę iš Poznanės išsivežti antro laimėjimo iš dviejų.

Tuo metu „Lech“ vairininkas Mariuszas Rumakas apgailestavo, kad nors auklėtiniai tryško noru laimėti, jiems tiesiog nesišypsojo Fortūna.

Jis nesiteisino svarbių žaidėjų traumomis, tačiau rado kitą priežastį, dėl ko būtų galima skųstis.

„Žaidėme kas tris dienas, todėl negalėjome normaliai treniruotėse ruoštis kovai su „Žalgiriu“, – piktinosi M.Rumakas.

„Lech“ futbolininkai žaidė Lenkijos futbolo čempionate ir prieš pirmąją, ir prieš atsakomąją akistatą su „Žalgiriu“. Savo ruožtu, žalgiriečiai turėjo rungtynes tik prieš atsakomąjį mūšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.