Čempionų lygos kvalifikacinis etapas – su lietuvišku prieskoniu ir lažybų šešėliu

Antradienį prasideda kvalifikacinis Čempionų lygos etapas. Po ilgų batalijų atrankoje išliko tik stipriausi klubai, kurie mėgins išsikovoti kelialapius į prestižiškiausios Europos lygos grupių etapą. Tarp dešimties komandų – puikiai Senajame žemyne žinomi „AC Milan“ bei Londono „Arsenal“ klubai. Kvalifikaciniame etape taip pat galima bus išvysti lietuvišką pavardę – į Kazachstano istoriją mėgina patekti Karagandos „Šachtior“, kurios marškinėlius vilki Gediminas Vičius.

„AC Milan“ klubas kovos su jauna PSV komanda.<br>AP archyvo nuotrauka
„AC Milan“ klubas kovos su jauna PSV komanda.<br>AP archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Aug 19, 2013, 1:39 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:04 PM

Pirmasis – svarbiausias

Pirmasis „AC Milan“ mačas svariame turnyre gali būti vienu svarbiausių visame sezone. Antradienį Italijos galiūnai lankosi Eindhovene, kur susitiks su vietos PSV komanda. Septyniskart Europos čempionatų trofėjus iškovojusi ekipa tik kartą per vienuolika sezonų nepateko į pagrindines Čempionų lygos varžybas. Sirgaliai tą pastebėjo ir netrukus ėmė kaitinti 2010 metais ekipos vairą perėmusio Massimiliano Allegri, pratęsusio kontraktą, padus.

Olandijos klubai Europoje nebėra ta jėga, kuri gąsdintų kiekvieną varžovą, tačiau praėjusį „Serie A“ sezoną trečioje vietoje likę „AC Milan“ futbolininkai lengvo pasivaikščiojimo tikėtis negali. Juk 1988 metų čempionai šį sezoną jau yra sužaidę penkis mačus ir juos visus laimėjo.

„Milan“ komandai bus sunku, nes PSV – jauna komanda, kuri žaidžia greitai, daug bėgioja ir veržiasi į atakas, - acmilan.com svetainei teigė buvęs olandų rinktinės saugas Markas van Bommelis, kuris per savo karjerą žaidė abiejuose klubuose. - PSV moka puikiai pereiti į priekį, tačiau jų gynėjai dar nėra subrendę. Mačas turėtų būti labai įdomus, nes sunku nuspėti, ką ten išvysime.“

PSV komanda po praėjusio sezono pardavė keletą svarbių žaidėjų, tačiau dėl to per daug nesijaudina. Komandai talkina septyniolikmetis belgas Zakaria Bakkalis, kuris tapo jauniausiu „Eredivisie“ lygos žaidėju, kuriam pavyko atlikto „hattrick'ą“. Jis tris įvarčius įmušė į NEC komandos vartus. Tuomet PSV varžovus sutriuškino 5:0.

Lažybų skandalo šešėlis

Šešioliktą kartą iš eilės į Čempionų lygos grupės etapą nusitaikė ir Londono „Arsenal“ klubas. Anglijos klubas išvyksta į Stambulą, kur susitiks su vietos „Fenerbahce“ komanda. Čia Arsene'as Wengeras mėgins įrodyti, kad jo politika nestiprinti komandos gausybe žaidėjų – teisinga. Pirmąjį „Premier“ lygos mačą „Arsenal“ pralaimėjo 1:3, todėl nuotaikos „Arsenal“ sirgalių stovykloje – niūrios.

Klubą jau pasiekė aistruolių laiškas, kuriame raginama sustabdyti derybas dėl naujo kontrakto su A.Wengeru. Ar „Fenerbahce“ sugebės mesti iššūkį „Arsenal“ klubui ir dar labiau sudrebinti A.Wengero kėdę – sunku nuspėti. Turkijos komanda po 2011 metais skilusio vietinio čempionato lažybų skandalo sulaukė dvejų metų diskvalifikacijos iš Europos turnyrų, tačiau kol kas draudimas negalioja, nes „Fenerbahce“ kreipėsi į Sporto Arbitražą (CAS).

CAS savo sprendimą dėl UEFA skirto draudimo paskelbs rugpjūčio 28-ąją – dieną prieš atsakomąjį mačą.

Lietuviškas prieskonis

Kartu su PAOK, Razgrado „Ludogorets“, „Pacos de Ferreira“ ir Vienos „Austria“ komandomis pirmą kartą į Čempionų lygos grupės etapą mėgins patekti ir Karagandos „Šachtior“ ekipa. Tarp Kazachstano futbolininkų – ir lietuvis. Šios komandos marškinėlius vilki Gediminas Vičius.

G.Vičius kartu su „Šachtior“ ekipa antradienį jau 18 valandą – anksčiau nei kiti – stos į kovą su Glazgo „Celtic“ komanda. Jeigu „Šachtior“ pavyktų įveikti škotus – ši ekipa taptų pirmąją Kazachstano ekipa, kuriai pavyko pasiekti grupės etapą, nuo tada, kai ši šalis 2002 metais nutarė prisijungti prie UEFA, palikdama Azijos futbolo konfederaciją.

Čempionų lygos kvalifikacinio etapo pirmojo turo rungtynių tvarkaraštis:

Antradienis

18 val. Karagandos „Šachtior“ (Kazachstanas) – Glazgo „Celtic“ (Škotija)

21 val. 45 min. „Pacos de Ferreira“ (Portugalija) – Sankt Peterburgo „Zenit” (Rusija)

21 val. 45 min. Liono „Olympique“ (Prancūzija) - „Real Sociedad“ (Ispanija)

21 val. 45 min. Pilzeno „Viktoria“ (Čekija) - „Maribor“ (Slovėnija)

21 val. 45 min. Eindhoveno PSV (Olandija)  - „AC Milan“ (Italija)

Trečiadienis (visi mačai - 21 val. 45 min.)

Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija) - Vienos „Austria“ (Austrija)

Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija) – Londono „Arsenal“ (Anglija)

Razgrado „Ludogorets“ (Bulgarija) - „Basel“ (Šveicarija)

Gelzenkircheno „Shalke“ (Vokietija) – PAOK (Graikija)

Bukarešto „Steaua“ (Rumunija) – Varšuvos „Legia“ (Lenkija)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.