Futbolo dėlionės – kur žais G.Bale'as W.Rooney ir S.Eto'o?

Nors stipriausiose Europos šalių futbolo lygose jau prasidėjo naujasis sezonas, šurmulys žaidėjų turguje nenurimo. Dar ne viena žvaigždė per likusias šios savaitės dienas gali atsidurti kitoje komandoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-28 10:08, atnaujinta 2018-03-01 17:13

Šios vasaros turgus stipriausiose Europos futbolo lygose oficialiai bus uždarytas pirmadienį.

Nuo rugsėjo 2-osios Anglijos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos klubai jau negalės registruoti naujų žaidėjų, todėl pastarąją savaitę visi stengiasi pasinaudoti paskutine galimybe sustiprinti komandų sudėtį, rašo „Lietuvos rytas", remdamasis „L’Equipe”, „France Football”.

Kur žais Garethas Bale’as, Samuelis Eto’o ir Wayne’as Rooney? Žvilgsnis į tris ryškiausias žvaigždes, kurios vis dar yra ant šios vasaros futbolo turgaus prekystalio.

G.Bale’ui – 6 metų sutartis

Madridas jau seniai yra pasiruošęs sutikti G.Bale’ą.

Londono „Tottenham Hotspur” žaidėjui dar ketvirtadienį buvo paruošta pakyla „Santiago Bernabeu” stadiono garbės tribūnoje.

„Real” nori pristatyti brangiausią savo naujoką, bet oficialias iškilmes iki šiol vis tekdavo atidėti.

Madrido klubo vadovai su 24-erių futbolininku jau sutarė dėl 6 metų sutarties. Ispanai pasiruošę „Tottenham Hotspur” klubui už Velso rinktinės saugą sumokėti rekordinę išpirką, kuri vertinama nuo 91 iki 99 mln. eurų.

„Real” vadovai neabejoja, jog G.Bale’as netrukus apsivilks jų komandos aprangą. Bet jie taip pat puikiai žino, jog „Tottenham Hotspur” prezidentas Danielis Levy yra kietas kaip titnagas.

Ispanai tuo įsitikino dar pernai, kai su Londono klubo vadovu derėjosi dėl Lukos Modričiaus perėjimo.

Kol sutartis oficialiai nepasirašyta, o „Tottenham Hotspur” vis dar nerado, kuo aikštėje pakeisti G.Bale’ą, anglai sąmoningai kelia savo žvaigždės kainą rengdami viešą aukcioną.

Ispanai neabejoja, jog D.Levy savotiškai vilkina laiką siekdamas ir asmeninės šlovės.

„Tottenham Hotspur” prezidentas nori išgarsėti pasirašydamas brangiausią per futbolo istoriją sandėrį, todėl dėl menkiausios klaidos jis pasiryžęs atsisakyti net savo žodžių, nors principinis susitarimas su „Real” buvo pasiektas dar prieš savaitę.

Kiekviena smulkmena ir atsitiktinumas šiose derybose turi milžiniškos reikšmės.

„Real” klubo prezidentas Florentino Perezas šeštadienį išskrido į Marbelją pietauti su savo šeimos draugais ir jau nusileidęs Andalūzijos kurorte sužinojo, jog G.Bale’as taip pat ką tik nusileido čia.

Šis sutapimas tiesiog įsiutino „Tottenham” vadovą, kuris neabejojo, kad Madrido klubo vadovai jam už nugaros derasi su žaidėju. Nors G.Bale’as turėjo skristi į pristatymą Madride, jis buvo priverstas dar kartą grįžti į Londoną, kol dviejų klubų šeimininkai galiausiai ras bendrą kalbą.

2009-aisiais „Real” sumokėjo 94 mln. eurų „Manchester United” klubui už portugalą Cristiano Ronaldo, 2001-aisiais – 75 mln. eurų Turino „Juventus” – už prancūzą Zinedine’ą Zidane’ą, o 2009-aisiais – 67,2 mln. eurų „Milan” – už brazilą Kaka.

Nėra abejonių, kad G.Bale’as netrukus pakeis šį brangiausių žaidėjų trejetuką.

S.Eto’o vilioja du klubai

Netrukus G.Bale’as turėtų tapti brangiausiu per istoriją pasaulio futbolininku, o S.Eto’o greičiausiai praras geriausiai apmokamo žaidėjo vardą.

Machačkalos „Anži” klubas 32-ejų puolėjui iš Kamerūno mokėjo 20,5 mln. eurų algą per metus. Bet šį rugpjūtį milžiniškos Rusijos klubo ambicijos akimirksniu subliūško, kai jo savininkas Suleimanas Kerimovas nusprendė drastiškai sumažinti paramą savo žaisliukui.

„Anži” metų biudžetas nuo 180 mln. sumažėjo iki 50 mln. JAV dolerių ir kamerūnietis dabar priverstas ieškotis naujų darbdavių.

Bet S.Eto’o neišvengiamai turės susiveržti diržą, jeigu iš Rusijos sugrįš į Europą. Jo agentai dabar derasi su dviem klubais – Londono „Chelsea” ir Milano „Inter”.

Anglai kamerūniečiui pasiūlė 8 mln. eurų per metus – kur kas daugiau negu Italijos klubas (4,5 mln. eurų), iš kurio jis 2011-aisiais ir iškeliavo į Rusiją.

Bet „Chelsea” dėlionėje kamerūnietis yra tik atsarginis variantas, jeigu nesėkmingai baigtųsi Londono klubo derybos su W.Rooney.

Ir anglai, ir italai „Anži” puolėjui dabar nori pasiūlyti dvejų metų kontraktą, tačiau S.Eto’o norėtų pasirašyti sutartį trims sezonams.

Pastarąjį savaitgalį afrikietis lyg tyčia su šeima praleido Milane, tačiau nerado laiko susitikti su „Inter” savininku Massimo Moratti.

Atrodo, Jose Mourinho turi daugiau galimybių S.Eto’o prisivilioti į Angliją. Būtent su dabartiniu „Chelsea” treneriu kamerūnietis 2010-aisiais triumfavo Čempionų lygoje vilkėdamas „Inter” aprangą.

Ispanijos ir Italijos čempionu jau tapęs S.Eto’o dar niekuomet nerungtyniavo Anglijos lygoje.

Faktas, jog „Chelsea” ir „Anži” prieš keletą dienų susiderėjo dėl brazilo Williano – papildomas ženklas, jog ir ryškiausia Machačkalos klubo žvaigždė netrukus turėtų persikelti į Londoną.

Laukia W.Rooney žodžio

Nuo pat šios vasaros futbolo turgaus pradžios W.Rooney vardas pirmiausia buvo siejamas su Paryžiaus „Saint Germain” klubu.

Bet pastarąjį mėnesį jam liko atvertos vienintelės durys – vilties įkalbėti 27-erių puolėją iki šiol neprarado Londono „Chelsea” klubas.

Likus vos savaitei iki vasaros turgaus pabaigos „Manchester United” žvaigždė, regis, sumažino savo ambicijas.

Dar pavasarį W.Rooney pareiškė klubo vadovams, jog nori palikti Mančesterį, nes nėra patenkintas jam skirtu antraeiliu vaidmeniu po to, kai į komandą prieš metus atvyko kitas puolėjas olandas Robinas van Persie.

W.Rooney sutartis su „Manchester United” galioja iki 2015-ųjų vasaros.

„Chelsea” dabar pasiruošęs sumokėti 35 mln. eurų išpirką, bet „Manchester United” vadovai, regis, nenusiteikę lengvai paleisti Anglijos rinktinės puolėjo ir jau atmetė du Londono klubo pasiūlymus.

2004-aisiais pirmąsyk apsivilkęs „Manchester United” aprangą W.Rooney spėjo tapti savotišku Anglijos čempionų simboliu.

Serą Alexą Fergusoną pakeitęs treneris Davidas Moyesas lyg tyčia grąžino 27-ejų puolėją į komandos starto sudėtį, kai pirmadienį „Manchester United” susitiko su „Chelsea” per „Premier” lygos mačą, kuris baigėsi 0:0.

Daugelis šį sprendimą Anglijoje įvertino kaip dar vieną Mančesterio vadovų žinutę, jog klubas nusprendė iki galo kautis, kad „Manchester United” žvaigždė nepereitų į varžovų stovyklą.

„Chelsea” kantrybė, regis, taip pat pamažu senka. Po pirmadienio dvikovos J.Mourinho viešai paskelbė W.Rooney savotišką ultimatumą.

„Jeigu jis vis dar nori išvykti, apie tai privalo garsiai pasakyti. O jeigu dabar jau nusprendė, jog nenori išvykti, tai jo problema.

Bet prieš jį turiu nukelti kepurę, nes jis vėl žaidė fantastiškai”, – po dvikovos su „Manchester United” aiškino portugalas.

Londono ekipos treneris pareiškė, jog W.Rooney privalo per „24 ar 48 valandas” apsispręsti.

„Jo žaidimas buvo geriausias atsakymas visiems, – su kolega netiesiogiai polemizavo D.Moyesas. – Sirgaliai įvertino visą tą darbą, kurį W.Rooney atliko.

Jo veiksmai aikštėje įrodė, ką jis dabar galvoja.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.