Ar UEFA sprendimas – antausis Lietuvai?

„Pirmiausia reikia savo vertę įrodyti aikštėje, - išgirdęs šį klausimą atsakė sporto komentatorius Nerijus Kesminas. - Gal ir galima kapstant labai giliai svarstyti, kad UEFA nori turnyre turėti komerciškai patrauklesnį klubą, bet nemanau, jog tai – tiesa.“

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2013-08-30 18:37, atnaujinta 2018-03-01 15:48

Penktadienį ryte Monake įvyko burtų traukimas. Iš trisdešimties kamuoliukų buvo ištrauktas vienas. Jame – lapelis su komanda, kuriai atiteko vieta Europos lygos grupių etape. Loterijoje dalyvavo ir Vilniaus „Žalgirio“ klubas, kurį kvalifikaciniame etape bendru rezultatu 7:0 eliminavo „Salzburg“ komanda.

Tačiau Lietuvos maldos sėkmės neprišaukė – ant lapelio buvo parašytas APOEL klubo iš Kipro pavadinimas.

Burtai yra burtai. Jie – akli. Kamuoliukų buvo trisdešimt, todėl galimybės buvo menkos, - sako N.Kesminas. - Buvo juokaujama, kad „Žalgirio“ pavadinimo ten niekas ir neįdės, tačiau čia – jau mūsų lietuviški pokštai.“

Paskutines „Žalgirio“ rungtynes su „Salzburg“ (0:2) komentavusio N.Kesmino nuomone, Vilniaus ekipa šioje situacijoje neturėjo jokios viršenybės prieš kitas komandas.

„Negalima sakyti, kad „Žalgiris“ yra kažkuo vertingesnis už bet kurią kitą ekipą, kuri buvo burtuose. Sportiniai ir finansiniai kriterijai tikrai nebuvo ir nėra „Žalgirio“ naudai“, - sakė N.Kesminas.

Tačiau Lietuvoje futbolo gerbėjai – nepatenkinti. Dar net nepaaiškėjus, kokiu būdu UEFA tvarkysis su laisva vieta, atsiradusia po Stambulo „Fenerbahce“ pašalinimo, „Žalgirio“ gerbėjai tikėjo, kad pirmą kartą mūsų šalis turės klubą Europos lygos grupių etape.

Juos įkvėpė prieš porą savaičių nuskambėjęs Tel Avivo „Maccabi“ sėkmės atvejis. Ši situacija buvo labai panaši į vilniečių. Izraelio komandai UEFA atvėrė duris, kai buvo diskvalifikuotas Charkovo „Metalist“.

Ar UEFA sprendimas rengti burtų ceremoniją – antausis Lietuvai?

„Pirmiausia tą reikia įrodyti aikštėje. To „Žalgiris“ paskutiniame etape nepadarė. Nesakau, kad jie nekovojo, nesistengė. Tiesiog mačas su „Salzburg“ parodė, kad varžovas – gerokai aukštesnio lygio. Apie spjūvį kalbėti nelabai reikėtų. Jeigu rungtynėse būtume kabinęsi į varžovus ir pralaimėję, tarkime, po 11 m baudinių serijos, tada taip. Tokią teisę turėtume, - kalbėjo N.Kesminas. - Tačiau kada praleidi septynis įvarčius ir be variantų atsimušti, kalbėti, kad tave skriaudžia – nederėtų. Tiesiog „Žalgiris“ paskutiniame etape neparodė, kad yra pajėgus žaisti šiame lygyje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.