Panevėžio „Ekranas“ atsisakė latvio ir ispano paslaugų, ekipą papildė serbas

Prieš kiek daugiau nei du mėnesius su „Ekrano“ komanda pradėjo treniruotis futbolininkas iš Serbijos Aleksandras Šušnjaras, tačiau žaidėjo registracijos formalumai užtruko ir aštuonioliktojo gimtadienio Panevėžyje sulaukęs naujokas savo pirmąsias rungtynes sužaidė tik rugpjūčio 24-ąją dieną Šiauliuose. Vidurio gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis serbas „Ekrane“ vilkės 15-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2013, 10:02 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:06 PM

Jaunasis „Ekrano“ legionierius sako, kad šalies čempionų klubo pasiūlymą priėmė ilgai nedvejojęs. Aleksandar teigimu, tai jo karjeroje bus šuolis į aukštesnį lygį, nes aikštėje varžytis teks su gerokais vyresniais futbolininkais.

- Kokioje komandoje rungtyniavote prieš persikeldamas į „Ekraną“?, - fkekranas.lt paklausė A.Šušnjaro.

- Žaidžiau savo gimtojoje Serbijoje, FK „Rad Belgrad“ komandoje. Rungtyniavau pirmajame divizione, U-18 čempionate. Prieš porą metų esu žaidęs ir Serbijos U-17 rinktinėje, rungtyniavau vieneriose kvalifikacinio etapo rungtynėse su Armėnija, tačiau antrosiose žaisti nebegalėjau, nes susirgau.

- Kokios patirties įgavai rungtyniaudamas savo šalyje?

- Mano komanda buvo labai gera. Žaidėjai stengdavosi aikštėje save atiduoti visu šimtu procentų. Treneriai keldavo aukštus tikslus. Visada dirbdavome sunkiai. Manau, kad turiu pakankamai patirties ir tikiuosi jos įgauti dar daugiau rungtyniaudamas Lietuvos čempionų komandoje.

- Kodėl priėmėte „Ekrano“ pasiūlymą?

- Manau, kad tai - didelis žingsnis mano karjeroje, nes Lietuvoje teks žaisti su varžovais, kurie už mane yra gerokai vyresni. Čia rungtyniausiu su 7-8 metais vyresniais futbolininkais. Taip pat įtakos mano sprendimui turėjo ir tai, kad „Ekranas“ yra vienas iš lyderių Lietuvos futbole.

- Kokie jūsų tikslai atvykus žaisti į „Ekraną“?

- Aš tikiuosi daug ko išmokti ir sužinoti. Taip pat noriu sustiprėti fiziškai, įgyti daugiau futbolo technikos. Žinote, tai pirmas didesnis futbolo klubas, kuriame aš žaidžiu. Kaip minėjau, man – tai didelis žingsnis.

- Ar esate patenkintas savo pasirinkimu?

- Taip, aš čia laimingas. Džiaugiuosi, kad atvykau žaisti į Lietuvą. „Ekranas“ turi puikią komandą, gerus trenerius ir žaidėjus, atmosfera komandoje tikrai gera.

- Su „Ekranu“ treniruojatės jau du mėnesius. Lengvai įsiliejote į komandą?

- Pakankamai lengvai. Visi komandos žaidėjai draugiški, su visais sutariame. Man jie visada padeda ir pataria ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų, todėl problemų integruotis nebuvo.

- Jau sužaidėte ir vienerias oficialias rungtynes. Kokie jūsų įspūdžiai po jų?

- Tai buvo sunkios rungtynės, tačiau, tikiuosi, kad jose nenuvyliau nieko. Žinote, pirmas oficialus mačas niekada nebūna lengvas. Tačiau aš visada iš savęs tikiuosi daugiau. Jei kažką padarau gerai, noriu tai padaryti dar kelis kartus geriau.

Panevėžio „Ekranas“ abipusiu susitarimu nutraukė kontraktą su ispanu Oscar Reyes. Taip pat klubas atsisveikino ir su latviu Igoriu Kozlovu. Abu žaidėjai prie komandos prisijungė šio sezono pradžioje.

Vidurio saugo pozicijoje rungtyniaujantis Igors Kozlovas „Ekrano“ gretas papildė vasario pradžioje. 26-erių metų futbolininkas iš Latvijos A lygoje sužaidė 18 rungtynių, įmušė 2 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

25-erių metų vidurio gynėjas iš Ispanijos Oscar Reyes komandoje taip pat praleido pusę metų ir Lietuvos čempionate sužaidė 19 rungtynių, tačiau įvarčių nepelnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.