Europos galiūnai žaidėjų rinkoje išleido 2,3 milijardo JAV dolerių

2,3 milijardo JAV dolerių. Tokią sumą per mažiau nei tris mėnesius trukusį žaidėjų perėjimo laikotarpį išleido penkių pajėgiausių lygų klubai, įsigiję naujus futbolininkus. Daugiausia pinigų išleido Ispanijos čempionato klubai. Būtent į šią lygą atėjo ir brangiausiu sezono perėjimu vadinamas Garethas Bale'as. „Tottenham Hotspur“ ekipą palikęs saugas į Madrido „Real“ atvyko už 91 milijoną svarų.

Į „Real“ iš „Hotspur“ klubo už 91 mln. eurų atvykęs G.Bale'as – brangiausias vasaros pirkinys.<br>AP nuotr. iš archyvo
Į „Real“ iš „Hotspur“ klubo už 91 mln. eurų atvykęs G.Bale'as – brangiausias vasaros pirkinys.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2013, 9:17 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:11 PM

Ispanijos lygos klubai iš viso išleido apie 461 milijoną JAV dolerių. Britai naujiems futbolininkams įsigyti išleido 622 mln. JAV dolerių. Prancūzai paklojo 150 mln., o vokiečiai – 79 mln.

Tokios sumos atskleidė, kad futbolo rinkai įtakos nedaro nei prasta ekonominė padėtis, nei Finansinio sąžiningumo taisyklė, skirta apriboti klubų galiūnų apetitą.

„Tai rinka ir mes negalime į ją kištis“, - paklaustas, ką mano apie didžiules sumas, išleidžiamas naujiems žaidėjams, atsakė FIFA prezidentas Seppas Blatteris.

„Šalis gali turėti skolų ar būti skurdi, tačiau futbole visada atsiranda pinigų, - kalbėjo S.Blatteris. - Aš abejoju, ar žaidėjas gali būti vertas beveik 100 mln. eurų, tačiau to sustabdyti negaliu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: gaisras Vilniaus daugiabutyje