Lietuvos rinktinė dabar prisibijo ir futbolo nykštukų

Ar Csabos Laszlo rinktinė dar pajėgi įveikti futbolo nykštukus? Šį vakarą Marijampolės stadione Lietuvos futbolininkai turi paskutinę galimybę apginti savo garbę per dvikovą su svečiais iš Lichtenšteino, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Pernai spalį po dviejų E.Česnauskio įvarčių lietuviai įveikė Lichtenšteiną.<br>AP nuotr.
Pernai spalį po dviejų E.Česnauskio įvarčių lietuviai įveikė Lichtenšteiną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

2013-09-10 14:37, atnaujinta 2018-02-22 08:59

Ar Lietuvos rinktinė iš tiesų jau pasiekė dugną?

Penktadienį Rygoje 1:2 nusileidę latviams per 2014-ųjų pasaulio čempionato atrankos dvikovą, o prieš mėnesį tokiu pat rezultatu Liuksemburgo rinktinei per kontrolines rungtynes, Lietuvos futbolininkai šį vakarą turi gerą progą įrodyti, kad patys dar netapo Europos nykštukais.

Šiandien 18 val. 30 min. Marijampolės „Arvi” stadione jie pradės dar vieną 2014-ųjų pasaulio čempionato atrankos dvikovą su svečiais iš Lichtenšteino.

Nors abi rinktinės dabar yra Europos zonos G grupės autsaiderės, būtent prieš šio vakaro varžovus lietuviai iškovojo vienintelę pergalę per tuos 15 mačų, kai juos treniruoja vengras Cs.Laszlo.

2012-ųjų spalį Vaduce Lietuvos rinktinė laimėjo 2:0, kai du kartus antrajame kėlinyje pasižymėjo Edgaras Česnauskis.

Pasikeitė pusė komandos

Du įvarčius prieš metus įmušęs „Rostov” saugas iki šiol yra rezultatyviausias rinktinės žaidėjas šiame atrankos cikle.

Nors E.Česnauskis su komandos draugais vėl ruošiasi šiandienos dvikovai, Marijampolėje Lietuvos rinktinė bus neatpažįstamai pasikeitusi, palyginti su pirmąja dvikova.

Cs.Laszlo komandoje dėl skirtingų priežasčių dabar nėra net penkių futbolininkų, kurie padėjo jam iškovoti vienintelę pergalę prie rinktinės vairo.

Į treniruočių stovyklą nepakviesti Deividas Šemberas, Marius Žaliūkas, Ramūnas Radavičius, Tomas Danilevičius ir Artūras Rimkevičius.

LFF pagyros varžovams

Ar rinktinės sudėtį pakeitusiems lietuviams pavyks namuose dar kartą įveikti varžovus iš vos 36 tūkst. gyventojų turinčios kunigaikštystės?

„Lichtenšteino rinktinė su nauju treneriu – sunkiai įkandamas riešutas”, – iš anksto baiminosi Lietuvos futbolo federacija (LFF), vakar būtent tokiu gąsdinančiu pavadinimu išplatinusi pranešimą apie nacionalinės ekipos varžovus.

Bet jeigu jau nykštukinė valstybė yra „sunkiai įkandamas riešutas”, kokius kitus varžovus dar galėtų išgliaudyti Cs.Laszlo rinktinė?

Lichtenšteino futbolininkus šiuo metu treniruoja austras Rene Pauritschas, prieš tai ketverius metus vadovavęs šios šalies jaunimo ekipai.

Kunigaikštystėje nėra rengiamas nacionalinis čempionatas, o pajėgiausias Lichtenšteino sostinės „Vaduz” klubas dalyvauja tik antrosios Šveicarijos lygos pirmenybėse.

Rinktinės branduolį sudaro žaidėjai iš įvairių Šveicarijos lygų komandų, o keletas Lichtenšteino futbolininkų atstovauja žemesnių Vokietijos, Austrijos, Turkijos lygų ir netgi Tailando klubams.

Skaudūs prisiminimai

Bet deramai neįvertinę varžovų lietuviai sykį jau stipriai nudegė nagus – prieš porą metų dar Raimondo Žutauto treniruojama rinktinė 2012-ųjų Europos čempionato atrankos turnyre per du mačus su Lichtenšteinu sugebėjo iškovoti vienintelį tašką (0:2 ir 0:0).

„Futbole pasitaiko prastų rungtynių, galima pralaimėti Farerų saloms ar Liuksemburgui.

Tačiau kai pralaimima visoms komandoms iš eilės, tai jau nėra atsitiktinumas. Tai jau dėsnis, – po komandos draugų nesėkmės Liuksemburge „Lietuvos ryto” televizijai neseniai pripažino D.Šemberas. – Mes vis krintame reitingų lentelėje.

Į rinktinę atėjęs treneris garsiai kalbėjo, kad po metų būsime tarp 70 geriausių reitingo komandų, bet, deja, esame gilioje duobėje.

Burtais gavome pačią silpniausią grupę per Lietuvos rinktinės istoriją. Tikriausiai dar ilgai negausime tokių silpnų varžovų. Gaila, bet artimiausius 4, 5 ar 6 atrankos ciklus mes neiškopsime į finalinius turnyrus.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.