Cs.Laszlo: „Turime džiaugtis pergale prieš Lichtenšteiną“

Po pergalės prieš Lichtenšteiną spaudos konferencijoje Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės treneris Csaba Laszo pagyrė auklėtinius ir sakė, kad svarbu buvo turėti kantrybės bei laikytis žaidimo plano, rašo Lietuvos futbolo federacija (LFF).

Cs.Laszlo su Lietuvos rinktine per visą savo darbo laiką sugebėjo parklupdyti tik Lichtenšteiną.<br>M.Kulbio nuotr.
Cs.Laszlo su Lietuvos rinktine per visą savo darbo laiką sugebėjo parklupdyti tik Lichtenšteiną.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2013, 8:25 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:25 AM

Cs.Laszlo komentarai:

„Po rungtynių Latvijoje komanda sugebėjo atsigauti ir iškovoti pergalę. Turime džiaugtis šia pergale. Lichtenšteiną nelengvai - 1:0 - įveikė ir Graikija, o slovakai ir latviai prarado po du taškus.

Buvo svarbu turėti kantrybės. Sakiau žaidėjams - neskubėkite akis išdegę. Kontroliuokite kamuolį, paspauskite varžovus, leiskite jiems bėgti. Pirmajame kėlinyje mums tai pavyko gerai. Antrajame kėlinyje šiek tiek pavargome.

Mūsų strategija pirmaujant 2:0 buvo kontroliuoti kamuolį, šiek tiek privilioti varžovus ir sukurti erdvės kraštuose. Tačiau Lichtenšteino komanda nenorėjo atsiverti. Paskutines 20-30 minučių patys ėmėmės iniciatyvos ir turėjome gerų progų pasižymėti, tačiau jų neišnaudojome.

Noriu pagirti savo komandą, nes prieš dvejus metus Lichtenšteinui pralaimėjome išvykoje ir namuose sužaidėme lygiosiomis. Šiandien nugalėjome gana užtikrintai. Žaidėjai padarė tai, kas buvo svarbu nepaisant to, kad kai kurie po antrų rungtynių iš eilės atrodė nuvargę. Džiaugiuosi, kad komanda iškovojo tris taškus. Dabar turime aštuonis ir dar dvejas rungtynes namuose.

Apie V.Andriuškevičių galvojau ir prieš rungtynes su Latvija, tačiau tada pasirinkau M.Stankevičių dėl patirties. Vis tik Marius dabar psichologiškai ir fiziškai pavargęs. Pasirinkti K.Ivaškevičių buvo lengvas sprendimas, nes pakeitėme taktinę schemą į 4-2-3-1. Varžovai su Graikija žaidė 4-1-4-1. Nutarėme, kad M.Kalonas šiose rungtynėse gali atlikti žaidimo organizatoriaus vaidmenį.

Mums taip pat buvo svarbu neutralizuoti Michele Polverino ir Sandro Wieserį. Šie žaidėjai - kūrybingiausi Lichtenšteino ekipoje, komandos širdis. Pavyko juos sustabdyti ir varžovai beveik nieko nesukūrė.

Jei Edgarui Česnauskiui nebūtų prireikę keitimo, manau, kad būčiau išleidęs Gratą Sirgėdą anksčiau ir suteikęs šansą Lukui Spalviui. Norėjau abu juos išleisti į aikštę. Kaip jau minėjau, noriu suteikti šansų jauniems žaidėjams ir savo nusistatymo nekeičiu“, - apie rungtynes pasakojo Cs.Laszlo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.