Cs.Laszlo traukiasi iš Lietuvos futbolo rinktinės

Lietuvos futbolo rinktinės ir trenerio Csaba Laszlo keliai išsiskyrė. Atrankos ciklą Lietuvos ekipa šiemet baigs laikinai vadovaujama Igorio Pankratjevo.

D.Umbraso nuotr. iš archyvo
D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-12 17:14, atnaujinta 2018-02-22 06:39

Sprendimas dėl permainų trenerių štabe priimtas nesutapus požiūriams į pastarųjų dviejų metų rinktinės rezultatus bei įvertinus tolimesnę komandos perspektyvą. Sutartis su Cs.Laszlo nutraukta abipusiu susitarimu.

„Vyriausiojo trenerio pakeitimas - visuomet sudėtingas ir nemalonus sprendimas. Tačiau įvertinus visas aplinkybes nutarėme, jog rinktinei šiuo metu reikalingos permainos. Dėkojame Cs.Laszlo už pastangas nelengvu rinktinei periodu ir linkime sėkmės tolimesnėje jo trenerio karjeroje“, - sakė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras.

„Manau, kad abiems pusėms tai geriausias sprendimas. Noriu padėkoti LFF už galimybę dirbti rinktinės treneriu, prezidentui už rūpinimąsi rinktine, futbolo bendruomenei už supratimą, žaidėjams už pastangas ir aistruoliams už palaikymą. Linkiu šiai atjaunėjusiai komandai sėkmės per likusias rungtynes ir kitame atrankos cikle“, - teigė Cs.Laszlo .

Vengrų tautybės Cs.Laszlo Lietuvos rinktinės vyriausiuoju treneriu dirbo nuo 2012-ųjų metų sausio. Per šešiolika oficialių bei kontrolinių rungtynių trenerio vadovaujama Lietuvos ekipa iškovojo dvi pergales, keturias lygiąsias ir patyrė dešimt nesėkmių.

2014 m. Pasaulio čempionato atrankos G grupėje lietuviai per aštuonerias rungtynes surinko aštuonis taškus ir žengė ketvirtoje pozicijoje.

Per paskutines dvejas atrankos ciklo rungtynes rinktinei laikinai vadovaus komandos trenerių štabe dirbęs 49 metų lietuvis I.Pankratjevas.

Spalio 11 dieną Lietuvos rinktinė namuose susitiks su Latvija, o po keturių dienų - su Bosnijos ir Hercegovinos futbolininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.