Išvarytas Cs.Laszlo Lietuvoje uždirbdavo apie 6 tūkst. eurų

Pergalė prieš Lichtenšteiną neišgelbėjo Csabos Laszlo kailio. Lietuvos futbolo rinktinės vairą perėmė prieš septynerius metus teisėją kumščiais ir spyriais auklėjęs Igoris Pankratjevas, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Cs.Laszlo su Lietuvos rinktine laimėjo tik dvejas iš 16 rungtynių.<br>T.Bauro nuotr.
Cs.Laszlo su Lietuvos rinktine laimėjo tik dvejas iš 16 rungtynių.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2013, 3:13 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:50 AM

Nors antradienį Lietuvos rinktinė 2:0 įveikė varžovus iš nykštukinės kunigaikštystės per 2014 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynes, Lietuvos futbolo federacija (LFF) vakar oficialiai paskelbė, kad nutraukia sutartį su 49-erių treneriu iš Vengrijos.

„Sprendimas priimtas nesutapus požiūriui į pastarųjų dvejų metų rinktinės rezultatus ir įvertinus tolesnę komandos perspektyvą”, – teigiama LFF išplatintame pareiškime.

2012-ųjų sausį stojęs prie rinktinės vairo Cs.Laszlo iš tiesų nenuvertė kalnų. Per 16 oficialių ir kontrolinių rungtynių vengro treniruojami Lietuvos futbolininkai iškovojo vos dvi pergales, keturis kartus sužaidė lygiosiomis ir patyrė net 10 pralaimėjimų.

FIFA reitinge per tą laiką lietuviai nukrito iš 92-osios į 112-ąją vietą.

2014 m. pasaulio čempionato atrankos G grupėje po 8 rungtynių Lietuva užima ketvirtąją vietą, surinkusi 8 taškus (2 pergalės, 2 lygiosios, 4 pralaimėjimai).

„Įvertinę visas aplinkybes nutarėme, kad rinktinei šiuo metu reikia permainų”, – apie skyrybas su vengru kalbėjo LFF prezidentas Julius Kvedaras, prieš pusantrų metų atvežęs trenerį į Lietuvą.

Neoficialiomis žiniomis, vengras per mėnesį Lietuvoje uždirbdavo apie 6 tūkst. eurų. Užkulisiuose kalbama, kad lengvai valdomas treneris buvo ypač naudingas vienam įtakingam šalies futbolo veikėjui. Esą vengrui iš jo už beveik 10 tūkst. litų buvo nuomojamas butas, už kurį mokėdavo LFF.

Išsiskyrę su labiau kalbomis negu darbais išgarsėjusiu užsieniečiu LFF vadovai patvirtino, kad jiems visiškai nerūpi Lietuvos rinktinės reputacija.

Laikinuoju Cs.Laszlo įpėdiniu tapo buvęs jo asistentas I.Pankratjevas, kuris vadovaus nacionalinei ekipai per du likusius šio atrankos ciklo mačus su Latvija (spalio 11 d.) bei Bosnija ir Hercegovina (spalio 15 d.).

Bet LFF drausmės komisija šį 49 metų kaunietį anksčiau yra diskvalifikavusi už skandalingą teisėjo sumušimą.

Vilniaus „Žalgirio” treneriu dirbęs I.Pankratjevas 2006-ųjų balandį po pralaimėtų Lietuvos čempionato rungtynių su Panevėžio „Ekranu” įsiveržė teisėjų kambarį ir kumščiu bei koja smogė mačo arbitrui Viktorui Chileckiui.

Žalgiriečiui tuomet grėsė baudžiamoji atsakomybė, bet šis poelgis nesutrukdė jam dabar padaryti karjeros. (LFF, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.