Kataras neigia, kad pasaulio čempionato objektus stato vergaujantys imigrantai

Kataras neigia žiniasklaidos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2013, 3:02 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:56 PM

Britų laikraštis ketvirtadienį paskelbė, kad su darbininkais Katare elgiamasi kaip su „šiuolaikiniais vergais“, dešimtys jų esą praėjusiomis savaitėmis mirė. Tai yra dabininkai iš Nepalo. Jei mirties atvejų skaičius didės taip sparčiai kaip iki šiol, iki čempionato pradžios bus mirę mažiausiai 4 000 užsieniečių darbininkų, laikraščiui sakė Tarptautinės profsąjungų organizacijos (ITUC) atstovas.

A.al-Marri „Guardian“ pateiktus mirusiųjų skaičius pavadino „perdėtais“. Nepalo bendruomenės Artimuosiuose Rytuose koordinatorius Narinra Badas spaudos konferencijoje sakė, kad šiais metais Katare mirė 151 nepalietis, 15 jų - darbo vietoje. 2012-aisias šalyje mirė 276 jo tautiečiai, 55 jų - darbo vietoje. Anot duomenų, iš viso Katare dirba 370 000 nepaliečių.

„Guardian“ savo straipsnyje rėmėsi Nepalo ambasados Katare dokumentais. Iš Nepalo yra dauguma užsienio darbininkų, dirbančių čia čempionato statybų projektuose. Laikraščio teigimu, pernai į Katarą atvyko šimtai tūkstančių darbininkų nepaliečių. Daugelis jų po kelis mėnesius nesulaukia algų, iš jų atimami pasai, kad jie negalėtų išvykti iš šalies. Nepaisant karščio, darbininkai negauna nemokamo geriamojo vandens, rašė laikraštis.

Tai, kad Kataras iškovojo teisę rengti 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą, vertinama prieštaringai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste