A.Liubinskas: „Anksčiau rinktinės sudėtį prašydavo derinti su V.Romanovu“

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės treneriai paskelbė sąrašą futbolininkų, kurie ruošis paskutinėms dvejoms atrankos į 2014 metų pasaulio čempionatą rungtynėms su Latvija bei Bosnija ir Hercegovina.

A.Liubinskas atvirai prabilo apie užkulisinius LFF žaidimus.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
A.Liubinskas atvirai prabilo apie užkulisinius LFF žaidimus.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2013, 12:31 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:12 PM

Į sudėtį nepateko nė vienas pastarojo dešimtmečio Lietuvos rinktinės lyderis, praneša „Žinių radijas“.

Nepakviesti nei Tomas Danilevičius, nei Deividas Šemberas, nei puikiai Turkijoje pritapęs ir vienu „Gaziantepsporo“ klubo lyderiu tapęs Marius Stankevičius. Trenerių sprendimu, vietos neatsirado ir Žydrūnui Karčemarskui bei Edgarui Česnauskiui.

Buvęs Lietuvos rinktinės treneris Algimantas Liubinskas spėja, kad tokį pasirinkimą lėmė ne treneriai, o futbolo federacijos vadovai.

„Nežinia, ar tai trenerio, ar federacijos pozicija. Pamenu, kai man dirbant rinktinėje prieidavo tuometinis LFF prezidentas Liutauras Varanavičius ir sakydavo, kad turiu derinti kandidatų sąrašą su Vladimiru Romanovu. Aš tik pasijuokdavau, bet dėl to susigadinau santykius tiek su V.Romanovu, tiek su L.Varanavičiumi“, - „Žinių radijui“ sakė A.Liubinskas.

Anot trenerio, federacijoje vis dar netrūksta problemų: „Negaliu pasakyti, kas šiuo metu federacijoje už ko stovi. Joje yra „pilkasis kardinolas“ Stasys Stankus , kuris dabar aktyviai visur stengiasi pateikti savo nuomonę. Pasakyti, ar rinktinės sudėtį nusprendė treneris, ar kiti žmonės, būtų sudėtinga.“

Kalbėdamas apie į rinktinę nepakviestus futbolininkus, A.Liubinskas siūlo jiems sudaryti sąjungą, kuri padėtų išversti daugiau nei dešimtmetį federacijai vadovaujančius asmenis.

„Pokyčių reikia. Reiktų pagalvoti apie garbingą dabartinių LFF vadų pasitraukimą. Tačiau matyt bus daromi taktiniai ėjimai prieš ateinančius LFF rinkimus“, - svarstė A.Liubinskas.

Naujasis Lietuvos futbolo rinktinės treneris, pasak A.Liubinsko, taip pat eilinį kartą bus greičiausiai skiriamas toks, kuris paklustų dabartiniams federacijos vadovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.