I.Pankratjevas nesileidžia į kalbas, kodėl į rinktinę nepakvietė geriausių

Kodėl į Lietuvos futbolo rinktinę nepakvietė būrio geriausių šalies futbolininkų – Mariaus Stankevičiaus, Edgaro Česnauskio, Žydrūno Karčemarsko, Deivido Šembero, Tomo Danilevičiaus ir kitų? Šis klausimas jau ilgą laiką kankina daugelį futbolo gerbėjų, o kalbos apie kartų kaitą kol kas neįtikina.

I.Pankratjevas savo sprendimo nekviesti būrio šalies futbolo žvaigždžių nedetalizavo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
I.Pankratjevas savo sprendimo nekviesti būrio šalies futbolo žvaigždžių nedetalizavo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2013-10-07 20:46, atnaujinta 2018-02-21 09:39

„Tai yra mano pasirinkimas. Kiek žmonių, tiek ir nuomonių, – prieš treniruotę LFF stadione į diskusijas nesileido laikinasis rinktinės treneris Igoris Pankratjevas. – Jūs turit savo nuomonę, kažkas dar savo. Aš pasirinkau būtent šiuos 24 žaidėjus. Tikrai tikiu, kad jie sėkmingai sužais šias dvi rungtynes.“

Uždavus klausimą, ar buvo bandyta kalbinti Deividą Šemberą grįžti, ar toliau laikomasi politikos jauninti sudėtį, I.Pankratjevas laikėsi savo: „Tikrai dabar nenoriu kalbėti apie tuos, kurių nėra. Pasirinkau būtent šiuos dvidešimt keturis.“

Tylos siena

Į sudėties pasirinkimo peripetijas nesigilino ir patys pakviestieji. Gynėjas Tadas Kijanskas tvirtino, kad trenerio pasirinkimas – ne futbolininkų reikalas.

„Mes esame žaidėjai ir atliekame savo tiesioginį darbą. Buvo daug rašyta spaudoje, daug kalbėjo specialistai, patys žaidėjai. Manau, kad neverta to komentuoti. Mums tai nepadės geriau žaisti prieš latvius ir bosnius“, – savo nuomonės neatskleidė Haifos „Hapoel“ atstovas.

Jis neatviravo ir paklaustas, ar komanda rado bendrą kalbą su buvusiu treneriu Csaba Laszlo. Vengras žadėjo verstis kalnus, bet viskas baigėsi labai liūdnai. Nukentėjo ne tik rezultatai, bet ir santykiai su geriausiais Lietuvos futbolininkais.

„Nesinorėtų daug šnekėti apie buvusį trenerį. Reikia jam padėkoti už visą atliktą darbą. Palikime tai praeityje“,  – nedaugžodžiavo T.Kijanskas.

Pasak jo, futbolininkams neturėtų rūpėti, kas stovi prie rinktinės vairo. O strategų rokiruotė atmosferai neatsiliepė – žaidėjai ir anksčiau gerai sutardavo.

Kerštas „braliukams“

Pirminis I.Ponkratjevo tikslas nacionalinės komandos trenerio kėdėje – penktadienį atsirevanšuoti kaimynams už nesėkmę Rygoje 1:2. Ir treneris dar nepuoselėja ambicijų užsilikti rinktinėje.

„Dabar esu tokioje įtampoje, kad galvoju tik apie mačus su Latvija bei Bosnija ir Hercegovina. Toli į ateitį dabar nežiūriu“,  – pripažino treneris.

„Su Latvija... Patys suprantate. Reikia tik pergalės“, – pridūrė specialistas.

Dar labiau užsivedęs buvo T.Kijanskas: „Norime revanšo. Nesitikėjome latviams pralaimėti, bet taip jau susiklostė. Norėsime reabilituotis. Manau, kad Lietuvos rinktinė yra stipresnė už Latvijos. Tik reikia tai įrodyti aikštėje.“

I.Pankratjevas pabrėžė, kad pralaimėjimas rugsėjo pradžioje buvo itin skaudus. Tiesa, įnešti pernelyg daug pokyčių treneris neplanuoja. Tiesa, tam tikrų permainų bus.

„Dienų pasiruošimui visada būna per mažai. Komanda susirinko tik šiandien, trūksta Tomo Mikuckio ir Giedriaus Arlauskio. Daugiausiai dėmesio pasiruošime skirsime taktikai. Esame nusiteikę darbui“, – apie rinktinės pasiruošimo planus pasakojo I.Pankratjevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.