Madrido „Real“ klubą smaugia milžiniškos skolos

Madrido „Real" piniginė anaiptol nėra tokia stora, kaip gali atrodyti iš sudaromų įspūdingų kontraktų. Žinomas Ispanijos ekonomistas Jose Maria Gau de Liebana tvirtina, kad Madrido klubo prezidentas Florentino Perezas slepia tikrąjį „Real" skolų dydį, kurio augimą, jei padėtis nepagerės, suvaldyti bus labai sunku.

Per penkerius metus Madrido „Real" naujiems žaidėjams išleido apie 600 mln. eurų.<br>AP nuotr.
Per penkerius metus Madrido „Real" naujiems žaidėjams išleido apie 600 mln. eurų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2013, 12:09 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:23 AM

F.Perezas ne kartą yra pakartojęs, kad jo komercinė patirtis padėjo Madrido komandai sumažinti skolas, kurios pastaruoju metu siekia apie 90 mln. eurų.

Tačiau teigiama, kad Ispanijos superklubą slegia gerokai didesnės skolos - daugiau nei 500 mln. eurų. Tiesa, 338 mln, eurų yra trumpalaikė skola.

J.Maria Gau de Liebana tikina, kad didėjanti „Real" skola tampa rimta problema, tačiau tai nemažina F.Perezo ambicijų - Madrido komandos vadovo planuose yra 400 mln. eurų vertės „Santiago Bernabeu" stadiono rekonstrukcija.

„Rekonstruoti stadioną už 400 mln. eurų yra fantastiniai planai, ypač tada, kai niekas nepajėgia investuoti. Akivaizdu, kad tai bus finansuojama iš bankų paskolos. Tai atrodo šiek tiek rizikinga", - kalbėjo ekonomistas.

Neseniai Madrido klubas dar labiau padidino išlaidas - sudarė įspūdingą kontraktą ir už 91 milijoną eurų įsigijo saugą Garethą Bale'ą. Iš „Tottenham Hotspur“ atvykęs saugas su Cristiano Ronaldo, su kuriuo klubas pratęsė sutartį, „Real“ komandai kainavo apie 185 milijonus eurų.

Per penkerius metus Madrido „Real" naujiems žaidėjams išleido apie 600 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.