Cs.Laszlo: „Sprendimus priimdavau aš, o ne federacija“

„Sprendimus dėl futbolininkų priėmiau tik aš bei mano trenerių komanda, o ne federacija. Prezidentas Julius Kvedaras man niekuomet nesakydavo, kas turėtų, o kas ne būti komandoje”, - eurofootball.lt sakė buvęs Lietuvos futbolo rinktinės treneris Csaba Laszlo. Vilčių nepateisinęs vengras vasarą buvo priverstas atsisveikinti su Lietuvos rinktine, nors čia turėjo dirbti ilgiau.

Cs.Laszlo tikina, kad visus sprendimus priimdavo pats.<br>T.Bauro nuotr.
Cs.Laszlo tikina, kad visus sprendimus priimdavo pats.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2013, 11:01 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:36 AM

2012 metais Raimundą Žutautą pakeitęs Cs.Laszlo sulaukė daug kritikos – ir dėl rezultatų, ir dėl sprendimo nekviesti į ekipą kai kurių futbolininkų. Daugiausia diskusijų kilo tuomet, kai į mačą su Latvija ir Lichtenšteinu nebuvo pakviestas bene geriausias rinktinės žaidėjas Deividas Šemberas.

„Kodėl nekviečiau D.Šembero? Taip teigti negalima, nes jis žaidė beveik visuose draugiškuose ir oficialiuose mačuose, išskyrus su Graikija, kuomet buvo suspenduotas dėl geltonų kortelių, taip pat su Latvija ir Lichtenšteinu. Iki rungtynių su Graikija mes dar turėjome teorinių galimybių kovoti dėl antros vietos grupėje. Praradus visas galimybes nusprendžiau suteikti šansą jaunesniems futbolininkams, juolab, kad D.Šemberas man sakė greitai pasitrauksiąs iš rinktinės. Tai buvo sprendimas rinktinės labui, nepaveiktas jokio spaudimo iš šono“, - sakė Cs.Laszlo.

Ir Afrikoje dirbęs futbolo specialistas teigė, kad jo darbas buvo nukreiptas ne tik į patį žaidimą, bet ir į mentaliteto keitimą.

„Man atvykus į Lietuvą situacija buvo bloga: futbolininkams rinktinė būdavo proga susitikti su šeima, draugais, pabūti namuose ir gerai praleisti laiką. Tie, kurie nesulaukdavo kvietimo, pykdavo, nes savo kalendoriuose rinktinės rungtynes būdavo pasižymėję kaip galimybę sutvarkyti buities reikalus gimtinėje. Žingsnis po žingsnio situacija pasitaisė, - kalbėjo treneris.

Bet man nesuprantamas lietuviško mentaliteto bruožas sakyti, jog „žiūrėkite, pralaimėjome tik 0-2, tai – labai geras rezultatas“. Arba kelios pergalės prieš Rumuniją, Austriją ar Čekiją tapdavo proga džiaugtis įspūdingais rezultatais. Pažiūrėkime į faktus: jokiame atrankos cikle daugiau nei dešimtmetį nepavyko pakilti aukščiau ketvirtosios vietos. Taip yra todėl, kad po garsiai apkalbėtų pergalių sekdavo pralaimėjimai Ferarų saloms ar Lichtenšteinui. Mano manymu, vienintelis tikras rezultatas būtų patekti į vieną iš didžiųjų turnyrų.“

Lietuvoje Cs.Laszlo nuolat kartojo, kad reikia jauninti rinktinę, tačiau net ir į ekipą pakvietus jaunesnių futbolininkų, komandos vidurkis išlikdavo apie 27-29 metus.

„Vaikai žaisti tarptautinėse rungtynėse be patyrusių futbolininkų negali. Pažiūrėkime į vasarą vykusį jaunimo (iki 19 metų) čempionatą: lietuviai buvo užsidegę, troško sėkmingai pasirodyti, bet to nepakako nei vienam taškui iškovoti, buvo praleista daug įvarčių. Rinktinėje negali dominuoti futbolininkai, kurie dar nežaidžia profesionalaus vyrų futbolo, nes vis dar atstovauja jaunimo komandoms“, - sakė treneris.

Pastarajam išvykus jo vietą užėmė asistentas Igoris Pankratjevas. Jis taip pat „išsiskyrė“ savo sprendimais – į rinktinę nepakviestas nuostabų žaidimą Turkijoje demonstruojantis geriausias Lietuvos futbolininkas Žydrūnas Karčemarskas, taip pat Turkijoje daug komplimentų sulaukiantis gynėjas Marius Stankevičius. Kvietimų negavo ir Edgaras Česnauskis, Tomas Danilevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.