„Atlanto“ lyderiui – UEFA dėmesys

20 įvarčių per 22 A lygos rungtynes. Ši statistika ir sėkmingas Klaipėdos „Atlanto“ pasirodymas A lygoje pastūmėjo puolėją Evaldą Razulį tęsti futbolininko karjerą, kurią iš nevilties planavo baigti dar pernai.

E.Razulis pernai buvo praradęs motyvaciją žaisti ir treniruotis.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
E.Razulis pernai buvo praradęs motyvaciją žaisti ir treniruotis.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 1, 2013, 5:38 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:23 PM

Tai „Atlanto“ lyderis atskleidė duodamas interviu UEFA internetinei svetainei.

27 metų „Atlanto“ žaidėjas nuo 16 metų pasinėrė į klajones. Iš Mažeikių jis persikėlė į Samarą, bet per penkerius metus pagrindinėje „Krylia Sovietov“ sudėtyje jis nesužaidė nė vienerių rungtynių.

Grįžęs į Lietuvą, E.Razulis atstovavo „Vėtrai“, „Šilutei“, „FBK Kaunui“, buvo paskolintas baltarusių „MTZ-RIPO“ ir škotų Edinburgo „Hearts“.

„Buvau pernelyg jaunas palikti Lietuvą, bet tuomet to dar nesupratau, – karjeros pradžią prisiminė E.Razulis. – Kentėjau nuo artimųjų trūkumo, traumų, kitų dalykų. Kiekvieną mano žingsnį lydėjo problemos.“

Nors dabar E.Razulis mėgaujasi žaidimu „Atlante“, praėjęs sezonas buvo tiesiog košmariškas. Klaipėdiečiai užėmė tik aštuntąją vietą, o Klaipėdoje gyvenimas nebuvo rožėmis klotas.

„Po pralaimėjimų 0:5 ar 0:7 net nebesinorėjo treniruotis ir žaisti. Be to, komanda nesugebėjo suteikti gerų sąlygų žaidėjams“, – tvirtino E.Razulis.

Esą viską pakeitė naujasis treneris Konstantinas Sarsanija. 45 metų specialistas įkalbėjo E.Razulį likti Klaipėdoje ir pažadėjo suburti naują komandą.

Nors „Atlantas“ prieš šį sezoną nekėlė jokių konkrečių tikslų ir tik svajojo apie pirmąjį trejetą, likus dviems turams iki A lygos pabaigos, klaipėdiečiai jau turi sidabro medalius kišenėje ir dar teorinę vilti tapti čempionais.

„Neturime milžiniško biudžeto ir didelių žvaigždžių. Mes esame daugmaž vidutiniokai, todėl treneris turėtų prisiimti nuopelnus už tokį rezultatą. Dėl jo autoriteto ir ramumo, trenerį suprantame iš pusės žvilgsnio. Niekada nedirbau su tokiu treneriu“, – rusu K.Sarsanija žavėjosi E.Razulis.

Būtent K.Sarsanija daug prisidėjo prie to, kad E.Razulis šiemet debiutuotų nacionalinėje rinktinėje. O pirmosios rungtynės vilkint Lietuvos aprangą buvo pažymėtos įvarčiu.

„Be abejonės, tai geriausias mano sezonas, – tikino E.Razulis. – Viskas dėl to, kad Klaipėdoje profesionaliai suteikiamos geros sąlygos ir belieka galvoti tik apie futbolą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.