D.Beckhamas savo futbolo imperiją statys čempionų mieste Majamyje

Aikštėje ir už jos ribų milijonus sirgalių pavergęs Davidas Beckhamas sustoti neketina. Baigęs karjerą buvęs Anglijos rinktinės kapitonas nusprendė JAV kurti savo imperiją. 38 metų buvęs žaidėjas savo JAV futbolo lygos (MLS) franšizę įtvirtins Majamyje.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Nov 1, 2013, 4:36 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:23 PM

D.Beckhamas sprendimą, kur įkurti naują klubą, priiminėjo ilgai. Apie planus tai padaryti jis užsiminė dar praėjusį gruodį, kuomet paliko „Los Angeles Galaxy“ komandą. Jis dar spėjo penkis mėnesius vilkėti „Paris Saint-Germain“ marškinėlius, o tada paskelbė apie karjeros pabaigą, nusprendęs kurti pajėgų futbolo klubą.

Per karjerą ir „Manchester United, „AC Milan“ bei Madrido „Real“ komandose žaidęs saugas sumokės 25 milijonus JAV dolerių, kad išplėstų MLS čempionatą į Majamį. Apie tai antradienį naujienų agentūrai „Associated Press“ pranešė su situacija susipažinęs šaltinis. Jis tapatybės atskleisti nenorėjo, nes jokie planai apie komandą viešai dar nebuvo aptariami.

Planas brandintas ilgai

Galimybė tapti komandos savininku buvo įtraukta MLS kontrakte su D.Beckhamu, kai šis dar 2007 metais padėjo parašą ant sutarties su „Galaxy“. Ilgai vystęs idėją, jis nusprendė, kad ne tik Majamio krepšinio komandai reikia užvaldyti Ameriką.

„Žinome, kad Šiaurės Amerikoje Majamis turi daug aistringų futbolo gerbėjų. Rinka – labai gera, - kalbėjo MLS vykdomasis viceprezidentas Danas Courtemanche'as. - Su D.Beckhamu buvome susitikę dėl papildomos komandos įsteigimo galimybės. Laukiame, kada jis valdys vieną iš MLS ekipų.“

MLS čempionate dabar rungtyniauja 19 klubų. Lygos komisaras Donas Garberis neslėpė, kad iki 2020 metų sezono tikisi pirmenybėse turėti 24 ekipas. Dvidešimtoji ekipa jau dabar yra pasirengusi žaisti 2015-aisiais. Tai - „Manchester City“ ir partnerių „New York Yankees“ bendras projektas - „New York City FC“. Jis įkūrėjams kainavo 100 milijonų JAV dolerių.

Nors dar vienas klubas dabar turėtų išdygti Majamyje, D.Beckhamui gali tekti palaukti. Žalią šviesą įjungti gali tik MLS vadovybė.

Akcijomis dalysis

D.Beckhamo užmojai – platūs. Jis ketina naujojo klubo įkūrimui skirti keletą šimtų milijonų dolerių. Suma būtų išleista ir žaidėjų įsigijimui, ir stadiono statybai.

Buvusio futbolininko verslo partneris Simonas Fulleris, itin populiarios „Amerikos dievaičio“ laidos kūrėjas, visomis išgalėmis mėgina prastumti projektą. Jis taip pat bus stambus akcininkas.

Su projektu dirbantis šaltinis atskleidė, kad D.Beckhamas ieško ir kitų investuotojų, kuriems parduotų dalį akcijų. Ir sporto, ir pramogų pasaulyje įsitvirtinęs buvęs futbolininkas jau sulaukė ir pasiūlymų.

Pasirinko užkariavimui

D.Beckhamas tikisi, kad jo komanda MLS čempionate debiutuos per trejus metus. Tai reiškia, kad ekipa greičiausiai žais jau pastatytame stadione ir lauks naujų namų. Birželį futbolo imperiją kurti užsimojęs D.Beckhamas jau lankėsi Floridos universiteto stadione ir dar keliuose kituose. Be to, jis spėjo pabendrauti ir su Didžiojo Majamio apygardos meru Carlosu Gimenezu.

Floridos universiteto atstovai D.Beckhamui pateikė prezentaciją. Profesionalios komandos gaires jam nupiešė „Brighstar Corp.“ vadovas ir prezidentas Marcelo Claure.

Majamis nebuvo vienintelis D.Beckhamo pasirinkimas. Prieš tai jis lankėsi ir kituose miestuose. Tarp jų – Monrealis, San Diegas ir Orlandas.

Beje, Majamis anksčiau turėjo futbolo komandą MLS. „Miami Fusion“ rungtyniavo nuo 1998 iki 2001 metų, tačiau dėl mažo lankomumo nusprendė pasitraukti.

Tačiau dabar tikimasi kitokio efekto. D.Beckhamo žvaigždė turėtų padaryti ekipą patrauklią, o prie futbolo sėkmės gali prisidėti ir krepšinis. „Miami Heat“ krepšininkai siekia trečiojo iš eilės čempionų titulo, todėl visas Majamis nori varžytis dėl Amerikos užkariavimo.

Tiesa, kol kas D.Beckhamas neskuba – jo vadybos kompanija paskelbė, kad dar neketina paskelbti apie sprendimą steigti klubą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.