2002-aisais A.Fergusoną turėjo pakeisti švedas S.G.Erikssonas

Buvęs Anglijos rinktinės treneris Svenas-Goranas Erikssonas pareiškė, kad jis buvo pasirašęs sutartį, pagal kurią turėjo „Manchester United“ klube pakeisti serą Alexą Fergusoną, kuomet šis apie išėjimą užsiminė 2002-aisiais.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2013, 9:37 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:40 PM

A.Fergusonas „Manchester United“ po 27 vadovavimo metų paliko praėjusį sezoną, tačiau anksčiau yra leidęs suprasti, kad ketina pasitraukti 2002 metais. Vėliau šio sprendimo jis atsisakė.

Švedas S.G.Erikssonas savo autobiografijoje teigė, kad priėmė buvusio „Manchester United“ vykdomojo direktoriaus Peterio Kenyono pasiūlymą pakeisti škotą. Tuomet S.G.Erikssonas dar vadovavo Anglijos komandai.

„Žinojau, kad viskas būtų sudėtinga, - sakė 65-erių treneris, Trims liūtams vadovavęs 2001-2006 metais. - Turėjau kontraktą su rinktine ir būčiau labai kritikuojamas, jeigu jį būčiau nutraukęs. Tačiau tai buvo proga treniruoti „Raudonuosius velnius“. Ir aš pasirašiau tą kontraktą.“

Tačiau šiuo metu Kinijoje dirbantis strategas liko prie Anglijos rinktinės vairo, kai A.Fergusonas nusprendė pratęsti savo karaliavimą. S.G.Erikssonas su rinktine dirbo iki 2006-ųjų pasaulio čempionato pabaigos. Tie metai buvo pažymėti abiejų strategų nesutarimu dėl Wayne'o Rooney, kuris susilaužė koją.

S.G.Erikssonas tuomet pareiškė, kad A.Fergusonas pažadėjo apsunkinti jam gyvenimą, jeigu šis pasirinks W.Rooney. Švedas teigė, kad A.Fergusonas net šaukė, kai norėjo įtikinti šį palikti ramybėje W.Rooney.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.