„Šiauliuose“ - permainų vėjai, ekipą paliko stambiausias rėmėjas

„Futbolas miestui nereikalingas“, – susitikime su sirgaliais pareiškė „Šiaulių“ klubo viceprezidentas Saulius Lesnickas. Jis pranešė pasitraukiantis iš pareigų. Kartu su juo atsisveikina ir stambiausias rėmėjas bei klubo prezidentas Astijus Jasaitis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2013, 1:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:29 AM

Laikas papūsti naujiems vėjams?

„Kviečiame visus neabejingus „Šiaulių“ komandos gerbėjus atvykti į atvirą diskusiją apie futbolą klubą „Šiauliai“ ir 2013 metų komandos sezoną“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje kvietė „Šiaulių“ klubas, rašo futbolo.tv

Susitikime dalyvavo Šiaulių klubo viceprezidentas S.Lesnickas ir trys ekipos sirgaliai. „Niekada nenusisukome“, – po ne itin sėkmingo sezono tvirtino pastarieji.

S.Lesnickas neslėpė – surengti diskusiją pastūmėjo paskutinėse A lygos rungtynėse sirgalių iškeltas plakatas. Jame buvo skelbiama „Kylame iki vidutiniokų. Ritamės į dugną. Užburtas ratas. Gal jau laikas papūsti naujiems vėjams?“

„Nupieščiau visiškai tokį pat. Pamatęs jūsiškį, nudžiugau. Vadinasi, mąstome vienodai. Gal verta žengti porą žingsnių atgal?“, – retoriškai klausė S.Lesnickas.

Atvirame „Šiaulių“ viceprezidento ir klubo sirgalių pokalbyje kalbėta apie klubo istoriją, gyvavimą ir ateitį.

Viena alternatyvų – LFF I lyga

Paskutinėse rungtynėse su Pakruojo „Kruoja“ Šiaulių komandai vadovavo Audrius Paškevičius. Prieš pat finišą su „Šiauliais“ atsisveikino ilgametis klubo sporto direktorius Deivis Kančelskis ir jo jaunesnysis brolis bei treneris Tomas.

„Būčiau išėjęs kartu su jais, bet noriu užbaigti klubo sezoną, atiduoti likusias skolas, – susirinkimo su sirgaliais metu tvirtino S.Lesnickas. – Tačiau tikrai pasitrauksiu. Manau, Astijus irgi. Esame geri draugai ir vienas kitam pasakę: dirbame tik kartu.“

Pasak „Šiaulių“ viceprezidento, A.Jasaitis paskutinįjį kartą savo komandos rungtynes stebėjo birželio pradžioje. Tuomet šiauliečiai savo aikštėje 1:5 pralaimėjo Alytaus „Dainavai“.

„Pasitrauksite ir Šiaulių futbolas žlugs“, – niūriai tarstelėjo komandos sirgalius.

„Nežadame klubo atiduoti bet kam. Ieškome naujų investuotojų, kurie turėtų garantijas, kad klubas gyvuos bent trejus metus, – kalbėjo S. Lesnickas. – Galbūt mes nesugebėjome? Visuomet yra pradžia ir pabaiga. Gal papūs nauji vėjai ir viskas bus gerai?“

„O jei nauji rėmėjai neatsiras?“, – klausė aistruoliai. „Tokiu atveju ieškosime sprendimų. Esu Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidentas ir noriu, kad futbolas gyvuotų. Galbūt pasuksime į I lygą“, – svarstė S. Lesnickas. Jis ir toliau eis ne tik ŠAFF prezidento, bet ir Šiaulių futbolo akademijos direktoriaus pareigas.

Pasak S.Lesnicko, priimti atsakingą sprendimą – pasitraukti – padėjo ir nesėkmė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) 2013–2014 metų  taurės ketvirtfinalyje. „Šiauliai“ neįveikė LFF I lygos nugalėtojo „Klaipėdos granito“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.