Pasaulio čempionato netektys: kurių žvaigždžių neišvysime?

Pasaulio futbolo čempionatas – prestižo reikalas. Jame trokšta sudalyvauti kiekvienas futbolininkas planetoje, o geriausieji jau nusitaikę į žaidimą legendiniame Marakanos stadione. Kelialapiai į 2014 metais Brazilijoje vyksiančias pirmenybes jau išdalyti.

Pasaulio čempionate nedalyvaus nemažai Europoje puikų žaidimą demonstruojančių futbolininkų.<br>AP archyv. nuotraukos (lrytas.lt montažas)
Pasaulio čempionate nedalyvaus nemažai Europoje puikų žaidimą demonstruojančių futbolininkų.<br>AP archyv. nuotraukos (lrytas.lt montažas)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2013, 10:06 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:42 AM

Sirgaliai jau skaičiuoja žvaigždes, kurių žaidimą jie pamatys, tačiau kaip ir kiekvieną kartą – kai kurioms žvaigždėms tenka likti už borto, rašo BBC.

Kokios pasaulio futbolo žvaigždės nepasirodys Brazilijoje?

Zlatanas Ibrahimovičius

Smūgiai ore, galingi patrankų šūviai, išskirtinis žaidimas galva – visa tai – įprasta „Paris Saint-Germain“ klubo aistruolių užgaidų tenkintojui. Tačiau šešių jo rezultatyvių perdavimų, aštuonių įvarčių, tarp kurių ir du puikūs atkrintamajame mače su Portugalija, nepakako Švedijos rinktinei, kad gautų kelialapį į Braziliją.

„Pasaulio čempionate nebus manęs, tad nelabai jį ir seksiu“, - sakė Z.Ibrahimovičius.

Robertas Lewandowskis

Rinktinių gynėjai iš viso pasaulio – ypač tie, kurie prakaitą lieja geriausiuose Vokietijos klubuose – džiaugsis, kad jiems Brazilijoje neteks mėginti sulaikyti Dortmundo „Borussia“ puolėjo. Lenkijos futbolo pažiba – rezultatyviausias „Bundesliga“ žaidėjas, įmušęs devynis įvarčius. Tačiau jo pastangų nepakako, kad Lenkijos rinktinė sužibėtų. H grupėje lenkai buvo tik ketvirti.

Garethas Bale'as

Ar brangiausias žaidėjas pasaulyje kada nors su Velso rinktine žais pagrindiniame turnyre? Ryanas Giggsas, Markas Hughesas ir Ianas Rushas to niekada nesugebėjo. Ir panašu, kad žodis „niekada“ tiks ir už 85 milijonus svarų sterlingų į Madrido „Real“ perėjusiam G.Bale'ui. Jam su Velso rinktine A grupėje pritrūko septynių taškų iki antrosios vietos, garantuojančios šansą dėl kelialapio pakovoti atkrintamajame mače.

Christianas Eriksenas

Paskutiniajame savo – 2012-2013 metų - sezone Amsterdamo „Ajax“ komandoje dabartinis „Tottenham Hotspur“ saugas sukūrė daugiau progų įmušti nei bet kuris kitas aukščiausių Europos lygų žaidėjas. Tarp jų – ir Lionelis Messi, Cristiano Ronaldo ar Z.Ibrahimovičius.

Tačiau Ch.Erikseno specialiai prižiūrėti ir trukdyti jam matyti aikštę gynėjams ir saugams neteks. Danijos rinktinė B grupės barjero neperžengė.

Davidas Alaba

Austrijos rinktinė pasaulio čempionato nepasiekė nuo 1998 metų. Tačiau vienas žmogus, kuris vieną dieną gali padėti komandai nutraukti šį prakeiksmą – Miuncheno „Bayern“ gynėjas (ir) arba saugas D.Alaba. Tačiau ne šįkart. Nors D.Alaba įmušė penkis įvarčius, Austrijos rinktinei C grupėje iki kvalifikacinio etapo pritrūko trijų taškų.

Branislavas Ivanovičius

Visa širdimi atsidavęs gynyboje ir visada praverčiantis puolime. Toks yra daugybę darbų atlikti galintis Serbijos rinktinės gynėjas B.Ivanovičius, tačiau jo talento Brazilijoje nepamatysime, nes futbolininkas turnyrą stebės iš namų. Per atrankos turnyrą B.Ivanovičius pademonstravo savo gebėjimus – jis padėjo serbams praleisti tik šešis įvarčius per aštuonis mačus, tačiau iš vietos, leidžiančios kovoti kvalifikaciniame etape, juos išstūmė kroatai.

Stevanas Jovetičius

Juodkalnijos rinktinės atsigavimas ir kilimas nuo nepriklausomybės atgavimo 2008-aisiais paženklintas skausmu. H grupėje daug žadėję juodkalniečiai liko treti – už Anglijos ir Ukrainos rinktinių. Per tą laiką „Manchester City“ puolėjas privertė pasinervinti varžovus – ypač anglų gynėjus.

Arda Turanas

Pamenate Turkiją 2002 metų pasaulio čempionate? Ta epinė kelionė iki pusfinalio jau liko istorijoje. Turkijos rinktinė nuo to laiko daugiau nepateko į turnyrą, o tai reiškia, kad Madrido „Atletico“ krašto saugas A.Turanas, per atranką sukūręs 26 progas, negavo šanso sublizgėti ant ryškiausiai nušviečiamos vejos.

Petras Čechas

„Chelsea“ gigantas P.Čechas tik vieną kartą žaidė pasaulio čempionate. Tai buvo 2006-aisiais. O faktas, kad 31 metų visame pasaulyje garsus vartininkas praleidžia 2014 metų čempionatą reiškia, kad jis, ko gero, daugiau čia ir nepasirodys.

Kita vertus, lažintis, kad Čempionų lygos medalį turintis vartininkas iš Čekijos nepasirodys Rusijoje – nevertėtų.

Pierre'as-Emerickas Aubameyangas

Kaip ir jo komandos draugas Dormtundo „Borussia“ ekipoje R.Lewandowskis, Gabono puolėjas P.E.Aubameyangas neparodys savo įspūdingo žaidimo, kurį demonstruoja Vokietijoje. Londono olimpiadoje žaidusi šalis nesugebėjo patekti į Afrikos kvalifikacinį etapą.

Jonathanas Pitroipa

2013 metų BBC Afrikos metų futbolininku išrinkta Burkina Faso žvaigždė taip pat praleis didįjį šou. „Rennes“ ekipos saugas, kuris buvo ryškiausia žvaigždė, kai jo ekipa pasiekė 2013 metų Afrikos Nacijų taurės finalą, kartu su komanda nesugebėjo sužaisti iki galo. Burkina Fasas kvalifikaciniame etape buvo pašalintas Alžyro futbolininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.