Sukčiai įsisuko ir į Anglijos futbolą – sulaikyti šeši asmenys

Anglijos futbolą sudrebino sukčiavimo skandalas. Per pastarąsias keletą dienų nacionalinės kriminalinių nusikaltimų agentūros NCA pareigūnai sulaikė šešis vyrus, kurie kaltinami rungtynių rezultatų manipuliacijomis. Mažiausiai trys iš jų – futbolininkai. Žiniasklaidai jau žinoma ir viena pavardė. Tai – Delroy Facey. Šis futbolininkas, apkeliavęs daug klubų, rungtyniavo ir Anglijos „Premier“ lygoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2013, 4:50 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:33 AM

Tyrėjų akiratyje – žemesniųjų Anglijos lygų rungtynės, žaidėjai, teisėjai ir treneriai. Prasidėjęs tyrimas – didžiausias per pastarąjį dešimtmetį, rašo guardian.co.uk.

Suėmimai atskleidė, jog pirmą kartą Jungtinės Karalystės pareigūnai surinko pakankamai įrodymų, kad galėtų suimti tuos, kurie nuolat užsiima rungtynių manipuliacijomis ir iš to uždirba pinigus. Nusikaltėliai veikia per Azijoje įkurtas nelegalias lažybų kontoras.

„Visoje šalyje buvo suimti šeši žmonės. Operacija buvo sutelkta į tarptautinį nelegalių lažybų sindikatą. NCA artimai bendradarbiauja su Lažybų komisija ir Anglijos futbolo asociacija (FA). Tai aktyvus tyrimas, todėl negalime pateikti daugiau informacijos“, - pranešė NCA trečiadienio naktį.

Manoma, kad suėmimai susiję su ne pagrindinių Anglijos lygų rungtynėmis. Jis pradėtas po „Daily Telegraph“ tyrimo, kuriame buvo teigiama, kad sukčiai iš Azijos nusitaikė į mačus Didžiojoje Britanijoje.

Laikraštyje pasirodė įrašas su vienu iš suimtųjų asmenų. Jis tvirtino, kad žemesniųjų lygų rungtynės – sutartos ir netgi nurodė tris mačų rezultatus, kur žaidė ta pati komanda. Jis buvo cituojamas, kaip pareiškė, kad Anglijoje rungtynes nusipirkti galima už 50 tūkstančių svarų sterlingų.

Per pastaruosius metus buvo atskleista, kad Europoje manipuliacijos rezultatais – klestintis verslas. Sukčiavimas inicijuojamas iš Azijos, kur įkuriamos nelegalios lažybų bendrovės. UEFA kartu su Europolu stengiasi suduoti smūgį sukčiams, tačiau kol kas kova – nelygi.

Europolas anksčiau tvirtino, kad bendradarbiaujant su penkių šalių pareigūnais buvo nustatyta, kad apie 380 mačų – įtartini. Pastaruoju metu didelis dėmesys skiriamas Azijos nusikaltėlių gaujoms, kurios taikosi į žemesniųjų lygų ar ne tokių turtingų šalių čempionatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.