Pasaulio klubų taurėje – „Bayern“ ambicijos prieš Ronaldinho norus

Po keturių nesėkmingų bandymų gauti leidimą organizuoti pasaulio klubų taurės turnyrą, Marokas sulaukė savo šanso. Trečiadienį Šiaurės Afrikos valstybėje į dvikovą pakilo prestižinių žemynų čempionatų nugalėtojai, siekiantys geriausio klubo pasaulyje vardo. 

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2013, 8:45 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:03 PM

Atkrintamųjų varžybų principu vykstančio turnyro favoritai – iš Europos. Tai – Čempionų lygos karūną turintys Miuncheno „Bayern“ futbolininkai. Tačiau ne tik bavarų žvaigždės turėtų spindėti.

Maroke pasirodys visuomet spindintis brazilas Ronaldinho, kuris į priekį ves savo šalies „Atletico Mineiro“ ekipą (Pietų Amerika). Iš šio žaidėjo tikimasi daug – 33 metų brazilas siekia gauti vietą nacionalinėje rinktinėje, kuri kitąmet kovos dėl pasaulio čempionato trofėjaus.

Į batalijas Maroke įsitraukė ir pasaulio čempionų italų treneris Marcello Lippi. Jis į priekį ves Azijos čempionus „Guangzhou Evergrande“. O geriausias savo kartos egiptietis, 35 metų Mohamedas Aboutrika kovos už Afrikos čempionės, Kairo „Ah Ahli“ garbę.

„Bayern“ ir „Atletico“ komandos žais kitą savaitę – jos automatiškai pateko į pusfinalį. Kitoms ekipoms teks žaisti nuo trečiadienio. Turnyrą pradės šeimininkai „Raja Casablanca“ futbolininkai ir Okeanijos atstovai „Auckland“ (Naujoji Zelandija) žaidėjai.

„Pergalė šiame čempionate karūnuotų praėjusio sezono trijų pagrindinių trofėjų laimėjimą“, - fifa.com sakė „Bayern“ puolėjas Thomas Muelleris.

2012 metais čempionais tapo San Paulo „Corinthians“ futbolininkai, 1:0 finale nugalėję Londono „Chelsea“ ekipą.

Dar prieš metus čia triumfavo „Barcelona“ ekipa.

***

Pirmasis čempionatas buvo surengtas 2000-aisiais, tačiau dėl įvairių priežasčių nevyko 2001 ir 2004 metais. Nuo 2005-ųjų turnyras rengiamas kasmet.

Turnyras vyksta apie dvi savaites. Jame kovoja šių turnyrų nugalėtojai: AFC čempionų lyga (Azija), CAF čempionų lyga (Afrika), CONCACAF čempionų lyga (Šiaurės Amerika), „Copa Libertadores“ (Pietų Amerika), OFC čempionų lyga (Okeanija), UEFA čempionų lyga (Europa). Viena komanda – šeimininkų atstovė, kuri teisę išsikovoja papildomame etape.

FIFA pasaulio klubų taurė (turnyro metai, nugalėtojas, nugalėtojo šalis, šalis, kurioje vyko)

2000 metai „Corinthians“ (Brazilija), Brazilija

2005 metai „Sao Paulo“ (Brazilija), Japonija

2006 metai „Internacional“ (Brazilija), Japonija

2007 metai „AC Milan“ (Italija), Japonija,

2008 metai „Manchester United“ (Anglija), Japonija

2009 metai „Barcelona“ (Ispanija), Jungtiniai Arabų Emyratai

2010 metai Milano „Inter“ (Italija), Jungtiniai Arabų Emyratai

2011 metai „Barcelona“ (Ispanija), Japonija

2012 metai „Corinthians“ (Brazilija), Japonija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.