Buvęs Vokietijos rinktinės žaidėjas Th.Hitzlspergeris paskelbė, kad yra gėjus

Buvęs Vokietijos rinktinės saugas Thomasas Hitzlspergeris paskelbė, kad yra gėjus ir tapo pirmuoju vokiečių futbolininku, viešai prabilusiu apie netradicinę seksualinę orientaciją. „Atskleidžiu savo orientaciją, nes noriu dar labiau paskatinti diskusijas apie profesionalius sportininkus homoseksualus“, - trečiadienį „Die Zeit“ internetinei svetainei atskleidė sportininkas.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jan 8, 2014, 3:47 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:36 PM

Prieš keturis mėnesius profesionalo karjerą baigęs 31 metų futbolininkas tvirtino, kad jaučia, jog dabar tinkamiausias laikas kalbėti šia tema.

Th.Hitzlspergeris nuo 2004 iki 2011 metų Vokietijos rinktinėje sužaidė 52 mačus. Jis yra žaidęs Miuncheno „Bayern“ jaunimo komandose, prieš iškeliaudamas į Anglijos „Premier“ lygos ekipą „Aston Villa“.

Vėliau Th.Hitzlspergeris tapo „Stuttgart“ komandos kapitonu, žaidė Romos „Lazio“ ekipoje. Iš Italijos jis sugrįžo į Vokietija, kur atstovavo „Wolfsburg“ klubui, o tada vėl iškeliavo į Angliją - „Everton“ komandą.

„Anglijoje, Vokietijoje ar Italijoje homoseksualumas nėra rimta bėda, bent jau ne persirengimo kambaryje“, - sakė Th.Hitzlspergeris.

Jis teigė, kad labiausiai piktina, tai jog futbolas yra sportas, kuris siejamas su kova, aistra ir valia laimėti, o gėjus dauguma žmonių laiko skystavaliais, netvirtais, nevyriškais.

„Niekada nesigėdijau dėl to, kas esu, - sakė Th.Hitzlspergeris, neslėpęs, kad kartais būdavo sunku išverti ekipos draugų elgesį. - Pagalvokite apie tai. Aplink stalą sėdi ir geria apie 20 vyrų. Tad tu turi nekreipti dėmesio, kol pokštai yra pusiau juokingi ar visoks mėšlas apie homoseksualus nėra labai įžeidžiantis.“

Th.Hitzlspergerio sprendimą prabilti teigiamai sutiko Vokietijos rinktinės puolėjas Lukasas Podolskis. „Drąsus ir teisingas sprendimas. Gerbiu Thomasą“, - socialiniame tinkle „Twitter“ rašė L.Podolskis.

Buvęs Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle'as, neslepiantis homoseksualumo ir buvęs Vokietijos futbolo federacijos prezidentas Theo Zwanzigeris sveikino sportininką dėl drąsaus žingsnio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Kaukazo šalims nesiseka atsikratyti V. Putino?